Tapte derbyet

Manchester City ble for sterke for United-juniorene, og vant kampen på Carrington 3-1. Mats Møller Dæhli fikk et kvarter for United.

City har hatt en glimrende sesongstart, og hadde før dagens kamp vunnet fem av sine seks kamper – noe som gjorde at de ledet tabellen. United på sin side, har hatt en mer variabel start. Paul McGuinness gutter begynte tregt, og fikk to strake tap i sesonginnledningen. Deretter ble det hele syv poeng på de tre neste, før det igjen ble tap for Untied-juniorene forrige helg – den gang mot Blackburn. Sju poeng på seks kamper og 8. plass på tabellen var fasiten før møtet mot City.

I formiddag kunne United-juniorene imidlertid reise kjerringa når de lyseblå naboene var motstandere på Carrington.

Effektiv førsteomgang

Kampen begynte ganske innholdsløst, og i løpet av de første 20 minuttene skjedde det så å si ingenting av interesse på Carrington. Andy Cole fikk litt oppmerksomhet fra kamera, ettersom han var på plass for å se sin sønn Devante, som satt på City benken, men ellers var det lite å skrive hjem om.

Tre minutter før halvtimen skulle kampens første ordentlige sjanse komme. Citys Jordy Hiwula-Mayifua ble spilt gjennom, og spissen var iskald alene med Liam Jacob i United-buret, og scoret sitt sjuende mål på sju kamper denne sesongen.

Fem minutter senere var City nok en gang frempå, og denne gang var det Albert Rusnak som var frempå. Midtbanespilleren fikk tak i ballen ca 40 meter fra Uniteds mål, og satte fart. Uniteds forsvarere kom aldri helt inn på Rusnak, som fikk gå helt inn i sekstenmeterenm før han satte ballen ned i hjørnet. Effektivt av City, og 2-0.

United kom imidlertid tilbake noen minutter før pause, og sikret spenningen da lagene gikk i garderoben. Luke Hendrie spilte fri Joe Rothwell, som kom på løp inn i sekstenmeteren. Rothwell slo ballen inn foran mål, hvor Gyliano van Velzen kom på løp. Den tidligere Ajax-spilleren holdt hodet kaldt, og satte enkelt inn 1-2.

Spikeren i kista

United hadde ikke vært noe svakere enn City i førsteomgang, og det så ut til å kunne være gode muligheter for et klassisk comeback fra de røde i andreomgang. Dessverre ble det aldri den helt store spenningen på Carrington.

Omgangens første halvdel var, på samme måte som i førsteomgang, preget av få sjanser. Et par spede forsøk fra begge lag var det, men ikke noe mer. Det var først med et drøyt kvarter igjen at det skjedde noe av betydning, og da var det med negativt fortegn for alle med United-øyne.

City-spillerne Suarez, Cole og Rusnak kombinerte fint, før Rusnak forsøkte skuddfoten fra sekstenmeteren. Ballen gikk høyt over mål etter at Luke Hendrie var inne og forstyrret Rusnak, men kampens dommer velger å peke på straffemerket. Var det en forseelse? Tja. Var det innenfor straffefeltet? Vanskelig å si.

Straffe ble uansett dømt, og Rusnak satte sin andre kasse for dagen, da han satte ballen høyt midt i mål.

United greide aldri å komme tilbake i kampen etter 1-3-scoringen, og kampen ebbet ut. United måtte dermed nok en gang se seg slått, og har nå sju poeng på like mange kamper, mens City fortsetter å fosse frem, og har nå 18 poeng, og leder fortsatt ligaen.

Mats Møller Dæhli kom inn for United etter 74 minutter, men greide aldri å sette sitt preg på kampen. Til Dæhlis forsvar skal det sies at United allerede da han kom inn virket resignerte. Nordmannen har også vært på landslagsoppdrag for Norges U 16-landslag den siste uken, og spilt hele tre landskamper kamper siden forrige torsdag.

Fotnote: Uniteds U 16-lag møtte også City i formiddag. Også her ble de lyseblå for sterke, og kampen endte med et 1-2 tap for United.

TerminlisteTabellScoringsstatistikkSpillerstatistikk

Manchester United U18 – Manchester City U18 1-3

0-1 Hiwula-Mayifua (27)0-2 Rusnak (32)1-2 Van Velzen (37)1-3 Rusnak (str. 73)Kampstart: 12.00Sted: CarringtonTurnering: Academy League

United: Liam Jacob, Luke Hendrie, Declan Dalley, Luke McCullough (Ben Pearson 36), Tyler Blackett, Jack Barmby, Joe Rothwell, Charni Ekangamene, Gyliano van Velzen (Kenji Gorre 82), Tom Lawrence (Mats Møller Dæhli 74), Sam Byrne.

Benken: Joe Coll, Joe Rudge.

____________________________________________________________________________

FØRSTEOMGANG:

1. min: Kampen er i gang!

12. min: Ingenting av betydning har så langt skjedd på Carrington.

20. min: Joe Rothwell forsøker seg fra 20 meter, men skuddet går over mål.

23. min: City bryter gjennom, men Declan Dalley vinner ballen. Kunne se ut som om Dalley tok mer mann enn ball, men dommeren mener han er på ballen.

25. min: God enkeltprestasjon av Tom Lawrence, men skuddet går via en City-forsvarer og til corner.

27. min: United – City 0-1! Jordy Hiwula-Mayifua scorer på kampens første ordentlige sjanse. Blir spilt gjennom United-forsvaret, og plasserer ballen kontrollert i lengste hjørne bak Liam Jacob.

32. min: United – City 0-2! Albert Rusnak setter fart med ballen i beina, og løper gjennom United-forsvaret, før han sender ballen utagbart for Jacob ned i hjørnet. City har dermed scoret på begge sine to første sjanser.

35. min: Kaptein Luke McCulloch skaller sammen City-spiller Hiwula-Mayifua, og blør kraftig.

36. min: Ben Pearson erstatter McCulloch. Tom Lawrence tar kapteinsbindet.

37. min: United – City 1-2! Gyliano Van Velzen! United med nydelig angrepsspill. Luke Hendrie finner Joe Rothwell, som spiller fri Van Velzen inne i feltet. Van Velzen setter ballen trygt i mål bak Angus Gunn i City-buret.

PAUSE. United ligger under 1-2 til pause, etter å ha kommet tilbake fra Citys 2-0-ledelse. Har egentlig ikke vært mer enn tre ordentlige sjanser i kampen, og alle har ført til mål. United minst på høyde med City rent spillemessig, og denne kampen kan bikke begge veier. McCulloch måtte ut med skade etter en drøy halvtime etter en hodeduell. Kapteinen blødde kraftig fra øyeområdet. Forhåpentligvis ikke noe som ikke kan repareres med et par sting.

ANDREOMGANG:

46. min: United sparker igang andreomgang.

53. min: Jack Barmby med et meget godt løp ned langs venstrekanten. Dessverre er ingen røde på plass for å sette innlegget i mål.

64. min: Gult kort til Tyler Blackett, etter at han stopper City-akademiets David Silva-kopi Dennis Suarez. Lite annet har skjedd de siste ti minuttene.

66. min: Adam Drury forsøker seg etter godt forarbeid fra Dennis Suarez, men skuddet går utenfor.

69. min: Andy Coles sønn, Devante, kommer inn for Manchester City. Far, som har spilt for begge Manchester-klubbene, står på sidelinjen og ser på kampen.

72. min: Straffe til City etter at Luke Hendrie feller Albert Rusnak helt ute ved sekstenmeterstreken. Straffen ser billig ut.

73. min: United – City 1-3! Rusnak tar selv straffen, og setter den høyt i mål. Kan bli tøft for United å komme tilbake nå.

74. min: Mats Møller Dæhli kommer inn for Tom Lawrence. Kamera fanger også Luke McCulloch, som har fått noen fine sting over venstre øyenbryn. At han sitter på benken tyder på at bortsett fra et kutt, så er alt bra med den unge forsvarsspilleren.

82. min: Devante Cole blir spilt fri til høyre, men halvvolley-forsøket fra 20 meter går utenfor.

82. min: Kenji Gorre kommer inn for Gyliano Van Velzen.

SLUTT: Alt i alt en ganske sjansefattig kamp, som City til slutt vinner ganske fortjent. City øker til 3-1 på straffe, som kan se litt billig ut, et drøyt kvarter før slutt, og United greier aldri å komme tilbake i kampen etter dette. United blir dermed stående med sju poeng på sju kamper.