Tap mot Everton

Det var ikke bare førstelaget som tapte mot et lag fra Merseyside lørdag. For United-juniorene endte det med hele 1-4 mot Everton.

Manchester Uniteds U 18-mannskap møtte i formiddag Everton på Carrington. Grunnet førstelagets kamp mot Liverpool, dekket ikke United.no denne kampen, men her er i hvert fall en kort oppsummering av hva som skjedde på Uniteds treningsfelt da Paul McGuinness gutter måtte de blå fra Merseyside.

Målløs førsteomgang

United kom inn i kampen mot Everton uten seier i ligaspill siden West Bromwich ble slått 2-1 19. november. Det var riktignok kun spilt tre kamper etter denne seieren, men det var uansett på høy tid med en ny trepoenger lørdag formiddag. Dessverre skulle det etterhvert vise seg at Everton ble både ett og to nummer for store for de røde denne gangen.

United, med god hjelp av en god keeper Joe Coll, holdt imidlertid god stand de første 45 minuttene. Forsøk fra både Ross Barkley og Chris Long ble mesterlig stoppet av Uniteds sisteskanse, mens Uniteds Sam Byrne sendte kula over da han fikk de rødes beste sjanse før lagene gikk i garderoben.

Målkalas etter hvilen

I den andre omgangen ble det derimot for tøft for Coll og co. å stå imot Evertons press, og allerede før det var gått ett minutt av omgangen sendte Anton Forrester de blå i føringen etter en pasning fra nevnte Barkley.

United ga allikevel ikke opp, og kun et par minutter etter Evertons ledermål skrudde toppscorer Jack Barmby nydelig inn et frispark i vinkelen.

Coll fortsatte det gode spillet også i andreomgang, men etter 58 minutter greide selv ikke han å stoppe Ibou Tourays volleyskudd etter en corner. Og Everton ga seg ikke med dette. Før 90 minutter var spilt på Carrington hadde også Evertons Johns og Hope rukket å tegne seg på scoringslisten.

Dermed endte det med et 1-4-tap for Uniteds unggutter mot Everton denne gang. Neste oppgave for McGuinnes’ gutter kommer allerede førstkommente torsdag, når Swansea venter i femte runde i FA Youth Cup.

NB: Mats Møller Dæhli spilte kun de siste 18 minuttene av lørdagens kamp. Sannsynligvis er han tilbake i startoppstillingen mot Swansea.

Manchester United – Everton 1-4 (0-0)

0-1 Forrester (46)1-1 Barmby (48)1-2 Touray (58)1-3 Johns (71)1-4 Hope (76)Sted: Carrington Training Ground, Manchester.Tidspunkt: Lørdag 28. januar, klokken 12.00 (skandinavisk tid).Turnering: Academy Premier League

United: Joe Coll, James Weir, Louis Rowley, Matt Wilkinson, Sean McGinty, Charni Ekangemene, Kenji Gorre (Mats Møller Dæhli, 72), Luke Hendrie (Jack Rudge, 59), Sam Byrne (Adnan Januzaj, 72), James Wilson, Jack Barmby.

Ubenyttede reserver: Jonny Sutherland, Gyliano van Velzen.