Tap i byderby

Det spørs om ikke Paul McGuinness' U18-mannskap ødela tittelsjansene da de lørdag formiddag lot seg slå 1-0 av byrival og tabelleder Manchester City.

Før kampen på Platt Lane så United muligheten til å redusere Citys tabellforsprang til kun tre poeng, men det ble altså bare med håpet. Isteden skiller det nå hele ni poeng i favør av de lyseblå.

Det ble et tett og intenst oppgjør mellom de to beste lagene i Academy-gruppe C. Det måtte da også en sen scoring til for å skille dem i resultatprotokollen. Det gjensto nemlig bare seks minutter å spille av ordinær tid da Citys Ahmed Benali tok ned et overlegg fra venstre, lurte unna Joe Dudgeon og plantet ballen i nettmaskene bak United-keeper Conor Devlin. For å være helt ærlig, var det en fortjent scoring til hjemmelaget.

King-debut fra start

United, som for første gang ga Joshua King en plass i startoppstillingen, anga tonen fra start og beholdt et ørlite initiativ gjennom hele første omgang. Overvekt i ballinnehav til tross, ville det likevel være galt å påstå at det ble skapt sjanser foran City-keeperen.

Faktisk var det de blå som kom til omgangens største målsjanse da Gregg Cunningham fikk ballen i god posisjon inne i United-feltet. Heldigvis klarte han å sleive ballen utenfor stolpen.

City overtar

Etter pause overtok det eldre, mer robuste City-mannskapet mer og mer av banespillet. United forsvarte seg imidlertid heroisk og begrenset hjemmelagets muligheter til å skape noe særlig bryderi for sisteskanse Devlin. Inntil altså det 84. minutt. Da måtte den rødhårede Belfast-fødte keeperen kapitulere for Ahmed Benalis avslutning.

United våknet til live etter baklengsmålet, og det måtte en strålende prestasjon av City-keeper Joe Clegg til for å hindre kaptein Oliver Norwood i å utlikne med et volleyskudd.

Tapet – faktisk det første på bortebane i 2008/09-sesongen – til tross, har Paul McGuinness' elever all ære av forestillingen mot avdelingens beste lag.

United: Conor Devlin Ryan Tunnicliffe, Tom Thorpe, Scott Wootton, Joe Dudgeon; Nicky Ajose, Oliver Norwood, Ra'vel Morrison, Robert Brady (Chris Curran, 77.), Joshua King (Federico Macheda, 73.), Davide Petrucci

Uben.innb.: Gary Woods, Oliver Gill, Matt James

Kilder: United Youth og Man.Utd.com