Tap for United-legendene

VIDEO: Real Madrids legendelag ble for sterke for Ronny Johnsen og co. på Santiago Bernabeu søndag kveld og vant til slutt 3-2.

Med over 60.000 tilskuere på Santiago Bernabeu var rammen satt for kampen mellom Real Madrid- og Manchester United-legendene søndag kveld. Og også lagene var innstilt på å gjøre kvelden til en festaften og vartet opp med fem mål, flotte detaljer og godt spill gjennom store deler av kampen.

Real Madrid trakk til slutt det lengste strået, og kampen endte 3-2 til de hvitkledde vertene. Fernando Morientes, Luis Figo og Fernando Morientes scoret Real Madrids mål, mens Lee Sharpe og Teddy Sheringham scoret Uniteds.

Til tross for at det er mange år siden flere av United-spillerne har lagt fotballskoene på hylla, viste flere seg frem på imponerende vis, og det ble et hyggelig gjensyn med gamle helter søndag kveld. Det er planlagt at de to lagene skal møtes igjen neste sommer, men da på Old Trafford.

Inntektene fra kampen på Santiago Bernabeu går til Real Madrids veldedighetsarbeid i Afrika.

Johnsen gledet seg

Ronny Johnsen var en av spillerne som har blitt plukket ut av Bryan Robson til å være med på begivenheten. United.no snakket med nordmannen før kampstart, og Johnsen gledet seg stort til kamp.

– Jeg stiller alltid opp på showkamper når jeg har mulighet, så det blir en del av dem i løpet av et år. Det er ålreit så lenge det er litt konkurranse i det, men jeg synes ikke det er noe gøy om det blir for mye lek. Det må være konkurranse for at slike kamper skal være gøy, sier Johnsen til united.no.

Johnsen hadde ikke møtt Real Madrids legendelag før, men hadde sett dem mot Bayern München i fjor.

– Det var helt fantastisk. Nivået på spillerne var så høyt at de like gjerne kunne spilt aktiv, og det er sånn jeg håper det blir nå også. Da har vi virkelig noe å se frem til. Dette blir morsomt!, sier han.

Og forhåpentligvis stod kampen til Johnsens forventninger med over 60.000 på tribunene, fem mål og brukbart tempo.

KAMPFAKTA:

Real Madrid – Manchester United (3-2)

1-0 Morientes (7)1-1 Sharpe (8)2-1 Figo (10)3-1 Redondo (67)3-2 Sheringham (80) Turnering: Showkamp/veldedighetskampTid: Søndag 3. juni klokken 19.30Sted: Santiago Bernabeu

United (4-4-2): Edwin van der Sar – Lee Martin, Dion Dublin, Ronny Johnsen, Denis Irwin – Jespen Blomqvist, Dwight Yorke, Quinton Fortune, Lee Sharpe – Andy Cole, Teddy Sheringham.

Benken: Clayton Blackmore, Raimond van der Gouw, Bryan Robson, Mickey Thomas.

Real Madrid: Buyo, Chendo, Roberto Carlos, Hierro, Sanchís, Zidane, Redondo; Martín Vazquez, Figo, Butragueño, Morientes

Benken: Contreras, Illgner, Rojas, Velasco, Sabido, Fernando Sanz, Ramis, Karanka, Garcia Cortes, Helguera, Amavisca, Alfonso, Ivan Perez, Santillana.

____________________________________________________________________________

VIKTIGE HENDELSER

1. min: Kampen er i gang

7. min: 1-0 Fernando Morientes! Morientes sender Real Madrid i ledelsen på volley fra ti meter. Van der Sar får hånda på ballen, men ikke nok til å slå den utenfor.

8. min: 1-1 Lee Sharpe! Sharpe scorer, men mesteparten av æren skal gå til Andy Cole. Cole lurer Reals keeper med en rullett og vipper ballen til Sharpe som h4 den i mål fra kort hold.

10. min: 2-1 Luis Figo! Figo skaffer Real en 2-1-ledelse med et nydelig langskudd. Skrur ballen i krysset fra 20 meter.

PAUSE

65. min: Straffebom United! Dwight Yorke går ned i feltet og United får straffespark. Teddy Sheringham tar straffen, men skuddet reddes. Sheringham får også to muligheter på returen, men ballen havner til slutt over mål.

67. min: 3-1 Fernando Redondo! Nydelig mål av midtbaneeleganten. Ikke mange spillere har det vært vakrere å se spille fotball enn Redondo, og argentineren har ikke glemt gamle kunster. Drar seg gjennom United-forsvaret og triller ballen i hjørnet.

80. min: 3-2 Teddy Sheringham! Sheringhams selvtillit ble tydeligvis ikke ødelagt av straffebommen. Blir spilt gjennom alene med keeper, og Sheringham chipper ballen elegant i nota.

<iframe width=»542″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/gZyaHRjyCbw» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>