Avansementet i fare

Powells Wigan tapte, mens utslåtte Bébé burde fikset seier mot Fiorentina.

Nick Powell, som nettopp har fått en ny lagkamerat (se linken til venstre), startet igjen for Wigan i Europa League-kampen mot Zulte Waregem.

Med seier ville Wigans avansement fra gruppe D være sikret, men slik skulle det ikke gå. Leon Barnett gav Wigan ledelsen, og det så bra ut for Latics, men i det 36. minutt utlignet Thorgan Hazard for bortelaget.

Powell var involvert i mye for Wigan, og hadde noen brukbare forsøk som gav arbeid til Zulte-keeperen, men klarte ikke å komme på scoringslisten denne gangen. Han fikk seg derimot et gult kort etter å ha kjeftet på den ene assistentdommeren etter å ha blitt snytt for et frispark.

I sluttminuttene scoret Junior Malanda vinnermålet for Zulte Waregem, og plutselig mistet Wigan initiativet i kampen om avansementet. Wigan står med fem poeng før bortekampen mot Maribor, som har fire poeng. Etter torsdagens seier har Zulte Waregem sju poeng, og går videre med poeng i siste hjemmekamp mot gruppevinner Rubin Kazan. Wigan er altså avhengig av seier i siste kamp, i tillegg til at Rubin Kazan må vinne i Belgia.

bebeBébés Paços de Ferreira er allerede utslått av Europa League, og spilte torsdag kveld på hjemmebane mot et av lagene som har gått videre fra den gruppen: Italienske Fiorentina. United-lånesoldaten startet, og han burde gitt hjemmelaget seieren etter å ha fått ballen servert på sølvfat av en lagkamerat. Utrolig nok skjøt han rett på keeper, selv om hele målet var åpent, en sjokkerende miss. Det endte 0-0, noe som kan karakteriseres som et godt resultat for portugiserne, selv om det altså kunne vært enda bedre.

Powell spilte hele kampen for Wigan, mens Bébé fikk en time.