Tap nummer to på turnéen

Jesse Lingard scoret sitt tredje mål på to kamper, men Manchester United måtte til slutt gi tapt.

Manchester United var høyt oppe etter 5-1-seieren mot A-League All Stars, men kom raskt tilbake på jorden igjen etter tirsdagens 3-2-tap mot Yokohama F. Marinos.

United havnet under etter bare 25 sekunder etter en grusom pasning fra Patrice Evra. De Gea hentet riktignok frem en kjemperedning, men returen kunne han intet gjøre noe med. United var nære ved å utlikne ved Jonny Evans bare tre minutter senere, og deretter forsøkte Adnan Januzaj seg med en frekk volley fra 16 meter. Avslutningen gikk imidlertid en liten meter over.

Det virket som om United hadde klart å riste av seg sjokket etter den tidlige baklengsen, men plutselig tok vertene tilbake initiativet slik at De Gea måtte hente frem et par solide redninger. Så bestemte rødtrøyene seg på ny for å være med på leken.

Ungguttene tar regien

David Moyes lot Jesse Lingard, som scoret to ganger i forrige kamp, få fornyet tillit, mens også Zaha, Januzaj og Van Persie var med fra start. Og det var kvartetten som stod for det United skapte.

Etter vel kvarteret spilt, samarbeidet Zaha med Van Persie før en Lingard-avslutning gikk i forsvarsblokka. Dette angrepet var bare en forsmak på hva som var i vente, for noen få minutter senere førte trioens samspill til utlikning.

Lingard fant Zaha ute til høyre, og kantspilleren skrudde på motoren, fintet seg forbi oppasseren og siktet mot Van Persie på lengste. Forsvaret kastet seg ned og fikk hindret nederlenderen i å score sitt andre i pre-season, men i stedet gikk ballen til Lingard – som enkelt kunne score sitt tredje på to kamper.

United tar ledelsen

Kameramannen var mest interessert i å filme benkplasserte Shinji Kagawa, og etter 35 minutters spill hadde japaneren vært i bildet 21 ganger. Kameramannen er sikkert uenig, men det som foregikk på banen var faktisk av større underholdningsverdi.

Og etter noen minutter med midtbanekriging, skulle United snu kampen etter 30 minutters spill. Keeper feilberegnet en Adnan Januzaj-innsvinger, og plutselig satt en forfjamset Yokohama-spiller ballen inn i eget mål.

Etter 35 minutter skulle Januzaj, som var involvert i mye av det United foretok seg, prøve seg med en ny avslutning. Oppasseren ble enkelt fintet bort, men keeper var med på notene og fikk slått det skrudde forsøket med høyrefoten til corner.

Bortsett fra et småskummelt frispark-forsøk like før pause, skapte Yokohama lite eller ingenting etter det første kvarteret. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 2-1 til Manchester United.

Tidlig baklengs

Rødtrøyene holdt på å øke ledelsen umiddelbart etter sidebyttet, men Jonny Evans’ avslutning fra fem meter gikk på feil side av stolpen. I stedet fikk United en midt i trynet. Ingen klarte å fange opp storvokste Fabio på Yokohama, som stanget inn utlikningen etter et hjørnespark.

United var nære ved å ta tilbake ledelsen ved innbytter Danny Welbeck, men angriperens dårlige touch ødela scoringsmuligheten. Deretter var en annen innbytter, Ashley Young, frempå med driblerier, innlegg og skuddforsøk, men vertene holdt unna.

Øyeblikket alle ventet på

Etter 60 minutters spill hadde Shinji Kagawa vært i bildet 42 ganger – det uten å i det hele tatt ha vært på banen. Og to minutter senere skulle de drøyt 70.000 på tribunen – og kameramannen – få byttet de hadde ventet på. Kagawa kom inn for Januzaj til øredøvende jubel, og bare fire minutter senere fikk han sjansen til å sende United i ledelsen.

Mottaket var glimrende, men avslutningen med venstrefoten gikk rett i klypene på vertenes sisteskanse.

Yokohama med sent seiersmål

David Moyes foretok fem bytter i løpet av andreomgangen, og de mange endringene satte naturligvis preg på rytmen i kampen og gjorde slik at det gikk stadig lenger og lenger tid mellom scoringsmulighetene.

Etter 80 minutter vartet Kagawa opp med en vakker crosser til Ashley Young, men kantspillerens avslutning ble blokkert og landet i nettveggen. Kampen bølget frem og tilbake, men den japanske varmen – og de mange byttene – må ta noe av skylden for unøyaktigheten som preget Uniteds andreomgang.

Yokohama-spillerne så hakket hvassere ut i det kampen gikk mot slutten, og plutselig satte vertene inn vinnermålet.
United-forsvaret hang ikke med i svingene, og De Gea kunne lite gjøre med Fujitos markkryper.

Dermed tapte Manchester United 3-2.

Yokohama F. Marinos 3-2 Manchester United

Sted: Nissan Stadion, Yokohama
Tid: Tirsdag 23. juli kl. 12.20 (skandinavisk tid)
Turnering: Kagome Re:Generation Challenge
Tilskuere: 66.372

01. min.: 1-0 Marquinhos
19. min.: 1-1 Lingard
31. min.: 1-2 Tashiro (selvmål)
49. min.: 2-2 Fabio (ikke Da Silva!)
87. min.: 3-2 Fujita

Manchester United: De Gea – Fabio, Jones, Evans (Smalling, 67.), Evra – Anderson, Cleverley –  Zaha (Giggs, 78.), Lingard (Young, 46.), Januzaj (Kagawa, 62.) – Van Persie (Welbeck, 46.)

Benken: Amos, Rafael, Büttner, Keane