MATCHVINNER: Bébé scoret det avgjørende målet

Keane-debut og Bébé-tap

Keane debuterte for QPR, Powell så Wigan vinne, mens Macheda spilte 90 minutter uten å gjøre nytte av seg.

Her kan du lese hvordan det har gått med Uniteds utlånte spillere denne helgen:

Cardiff 1 – Wigan 2

LEVERTE: Zaha spilte en god match mot Wigan lørdag.

Uniteds gamle finalehelt Ole Gunnar Solskjær tok i mot Wigan på Cardiff City Stadium lørdag med tre nordmenn fra start – Jo Inge Berget, Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem, men måtte se laget sitt bli slått ut av FA-cupen mot fjorårets vinnere, Wigan.

Uniteds utlånte Nick Powell satt hele kampen på tribunen på grunn av skade, og fikk dermed ikke bidra i seieren, men Wilfried Zaha derimot, spilte alle 90 minuttene og var involvert i flere farlige Cardiff-angrep.

Wigan fikk en god start da Chris McCann scoret etter 18 minutter. Etter en dårlig involvering av Wolff Eikrem, fikk Gomez vandre fritt innover Cardiffs høyre, og slo inn på en umarkert McCann som enkelt bredsidet ballen i mål. Knappe ti minutter senere dukket en gammel United-spiller opp og utlignet for vertene. Zaha drog seg fri på høyrekanten, slo inn et innlegg som ingen helt klarte å få kontroll på før Frazier Campbell fikk snappet opp ballen og sendte lærkula i nærmeste hjørne – til venstre for Ali Al Habsi. Bare 13 minutter senere avgjorde Ben Watson med en frisparkperle fra nærmere 30 meter.

Doncaster Rovers 2 – Barnsley 2

Uniteds utlånte keeper, Sam Johnstone, spilte alle 90 minuttene da Doncaster spilte 2-2 mot Barnsley lørdag.

Etter 26 minutter spilt mottok Barnsleys Nick Proschwitz ballen fra kloss hold etter pasning fra Martin Woods og skøt ballen forbi Johnstone, som burde gjort bedre. Rett før sidebytte mottok James Coppinger ballen midt i Barnsleys 16-meter, og 33-åringen sendte ballen midt i mål bak Barnsleys sistseskanse.

Knappe ti minutter uti andre omgang fikk samme mann æren av å sende vertene i ledelsen med et skudd i gjestens høyre kryss. To minutter før slutt dukket nok en gang Proschwitz opp etter innlegg fra Chris O’Grady og sendte ballen i Johnstones høyre hjørne.

Johnstone leverte et par gode redninger, og Football League Paper gav han en 7’er på børsen.

Birmingham 1 – Huddersfield 2

Federico Macheda spilte alle 90 minuttene for Birmingham da Huddersfield kom på besøk lørdag. Ungguttene Tyler Blackett og Tom Thorpe – som også er på utlån fra United – så hele kampen fra tribunen.

Birmingham ble liggende under omtrent hele kampen da ex-red Oliver Norwood mottok ballen fra Daniel Ward og sendte gjestene i ledelsen etter knappe ti minutter.

Etter 60 minutter spilt var det Adam Claytons tur, og etter assist av Daniel Ward igjen, satte han inn 2-0-scoringen til The Terriers. Fem minutter på overtid dukket danske Peter Løvenkrands opp og reduserte for Birmingham etter innlegg av Nikola Zigic.

NEDTUR: Det endte med tap for chileneren.

Tenerife 1 – Real Zaragoza 1

Uniteds chilenske lånesoldat, Angelo Henriquez, kom inn etter 56 minutter for Real Zaragoza da de spilte uavgjort borte mot Tenerife.

Det så lenge mørkt ut for Henriquez’ lag da Juanjo Exposito – som senere måtte forlate banen til fordel for Aridane – satte 1-0 etter abare 22 minutter. I det 56. spilleminutt kom Henríquez inn for Luis Garcia, og 25 minutter senere sto det 1-1 på stillingstavla i Tenerife.

Fiorentina 1 – Inter Milan 2

Anderson satt som ubenyttet reserve da hans Fiorentina tapte 1-2 mot Inter Milan lørdag.

Inter tok ledelsen ved Rodrigo Palacio etter 33 minutter spilt. United-linkede Fredy Guarín slo en gjennombruddspasning til argentineren som enkelt kunne sette 1-0 til gjestene.

Bare 54 sekunder etter sidebytte dukket det opp et hurtigtog fra Colombia med navn Juan Guillermo Cuadrado og sørget for 1-1. Etter å ha mottatt ballen av Matías Fernández, sendte venstrebacken ballen ned i Handanovic’ venstre. 20 minutter senere sendte meget lovende Mauri Icardi gjestene i ledelsen igjen. Argentineren mottok ballen etter innlegg fra Yuto Nagatomo og sendte ballen nede i venstre hjørne bak Fiorentina-keeper Murara Neto.

Hartlepool 3 – Newport County 0

Jack Barmby fikk de siste 20 minuttene for Hartlepool da de vant overbevisende 3-0 over Newport hjemme, og Football League Paper gav han en 5’er på børsen.

Etter 40 minutter spilt sendte Luke James vertene i ledelsen, før Andy Sandell doblet knappe ti minutter etter sidebytte. Nesten tre minutter på overtid, var det Luke Williams’ tur til å score. Engelskmannen mottok ballen i vanskelig posisjon og sendte ballen til høyre for Newports sisteskanse.

RKC Waalwijk 1 – NEC Nijmegen 3

Marnick Vermijl er for øyeblikket på utlån i NEC, og spilte alle 90 minuttene da laget hans fikk en viktig borteseier i kampen mot nedrykk.

Det var nemlig vertene som tok grep om kampen bare etter seks minutter spilt, da Romeo Castelen sendte Waalwijk i ledelsen. Men i det 25. spilleminuttet dukket Navarone Foor opp og utlignet, før Lasse Nielsen sendte NEC i ledelsen.

Da tavlen viste 18 minutter igjen å spille sørget Michael Higdon for 1-3, og Nijmegen kunne ta med seg tre poeng hjem til Nijmegen.

Queens Park Rangers 1 – Reading 3

Will Keane er for tiden lånt til til opprykksjagende QPR. Spissen fikk debuten sin denne søndagen, da han ble satt rett inn i startoppstillingen da Reading kom på besøk til Loftus Road. Gjestene gikk tidlig opp i ledelsen, men etter 20 minutter var Keane sterkt delaktig i utilikningen.

Keane fikk ballen av Junior Hoilett inne i 16-meteren, men han rakk bare såvidt å snu seg mot målet og sende avgårde et skudd. Keeper klarte ikke å holde ballen i fast grep, og returen satte Kevin Doyle i mål.

Resten av kampen ble ingen stor opplevelse, Keane ble byttet ut etter 57 minutter, og QPR tapte kampen 3-1, QPRs andre tap på rad, og det er i ferd med å åpne seg en luke opp til Burnley og Leicester som ligger på toppen av Championship.

Pacos de Ferreira – Benfica

Det var topp mot bunn i den portugisiske toppserien, da Bebe og Pacos de Ferreira tok i mot Benfica søndag kveld. Bebe spilte hele kampen for bunnlaget.

Hjemmelaget holdt ut den første timen uten baklengsmål, men det var til slutt lite Bebe kunne gjøre for laget sitt, som måtte se seg slått 2-0. Bebe lot frustrasjonen få utløp mot slutten av kampen, og pådro seg et gult kort.

Carlisles kamp mot Crawley ble utsatt på grunn av dårlige værforhold, og dermed fikk ikke Sam Byrne og Charni Ekangamene spille lørdag, mens Jack Rudge ikke var i Torquays tropp da de tapte 3-1 borte mot Chesterfield. Tom Lawrence og hans Yeovil var heller ikke i aksjon, men tirsdag tar de i mot Watford på hjemmebane.