Tap i Moyes-debuten

United klarte ikke å finne veien til nettmaskene i Moyes’ første United-kamp.

Lørdag ettermiddag var det klart for David Moyes’ første kamp som Manchester United-manager. Enkelte var spente på å se hvilket lag Moyes ville benytte seg i sin første kamp, spesielt med tanke på at Danny Welbeck var den eneste tilgjengelige rene spissen før dagens kamp.

Moyes sendte utpå et mannskap i en slags 4-3-2-1-formasjon, med Anderson og unggutten Adnan Januzaj i veldig flytende roller bak Danny Welbeck.

Hjemmelaget fikk kampens første store mulighet. En lang ball ble slått gjennom mot Singhas kaptein, Teeratep Winothal. Alexander Büttner – som for øvrig måtte ut med en strekkskade senere i omgangen – stod og halvsov halvannen meter innenfor resten av forsvarsrekken, og opphevet dermed offsidelinjen.

Singha All Star XI v Manchester United

United hadde mye ball innledningsvis, men lite presisjon og tempo gjorde at det tok en stund før de klarte å skape de  store mulighetene. Kampen bar i det hele tatt veldig preg av å være en treningskamp, og viljen i United-leiren var tidvis ikke all verden. Én spiller som utmerket seg positivt var Adnan Januzaj, og halvveis ut i omgangen kom han til en stor mulighet. Fábio løftet ballen inn fra høyre, og den belgiske unggutten mottok innlegg etter et fint løp, men avslutningen fra åtte meter gikk over mål i en presset situasjon.

Januzaj fortsatte å imponere, og unggutten fikk mye skryt av MUTV’s kommentatorer. I tillegg haglet det med skryt på sosiale medier. Flere forelsket seg i Januzajs nærteknikk og overblikk, og United-fansen håper at unggutten er en spiller man vil se mer til i de kommende årene.

Ti minutter før pause skapte Singha All Star XI nok en god mulighet. Teerasil Dangda kom alene med Ben Amos etter at Rafael var for treg med å sette offsidefellen. Dangda sendte avgårde et godt skudd fra 14-15 meter, men Amos viste seg meget godt frem da han reddet skuddet på mesterligvis.

United dominerte store deler av banespillet i den første omgangen, og hadde et par halvsjanser i tillegg til Adnan Januzajs store mulighet. Singha All Star XI hadde på sin side to meget store muligheter, men var ikke gode nok i den avsluttende fasen. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Fire minutter ut i den andre omgangen kom Singha All Star XI tre mot to, og ballen ble sluppet til kaptein Winothal som stod helt umarkert på høyresiden. Singha-spissen brukte et touch før han løsnet skudd som gikk via foten til Rio Ferdinand, og dermed var Ben Amos utspilt. 1-0, og en drømmestart for Singha All Star XI.

Noen minutter senere spilte Januzaj en nydelig pasning fra til Danny Welbeck, men fra nokså skrått hold gikk avslutningen midt på keeper. United fortsatte å trykke på i minuttene etter baklengsmålet, men verken Giggs eller Fábio klarte å sette sine muligheter.

Etter 63 minutter gjorde United et trippelbytte da Wilfried Zaha, Phil Jones og Jesse Lingard kom inn for henholdsvis Giggs, Anderson og Cleverley. Zaha tok plass på høyre, Lingard la seg ut venstre, mens Jones tok plass ved siden av Carrick.

United skapte flere store sjanser de siste tjue minuttene. Adnan Januzaj hadde et skudd etter 72 minutter, som keeper måtte ut i full strekk for å redde. Snaut ti minutter senere fikk Danny Welbeck en enorm mulighet da han kom seg fri på fem meters hold, men avslutningen var av det heller dårlige slaget, og ballen spratt til side for mål.

Minuttet etter var det nære på igjen. Wilfried Zaha viste hvorfor United hentet ham, og dro seg forbi et par spillere før han klinket ballen bort i den lengste stolpen med venstrefoten. Kun små marginer unna en drømmedebut for den unge engelskmannen.

De siste fem minuttene falt Singha All Star XI helt inn i 16-meteren, og United trykket på for et utligningsmål. På overtid slå Adnan Januzaj et innlegg som fant Danny Welbeck, men den eneste spissen i Manchester United-troppen headet ballen over mål fra kloss hold.

Like etter blåste dommeren i fløyta, og dermed ble det tap i David Moyes’ første kamp som United-manager. United dominerte stort utover i den andre omgangen, men klarte aldri å omsette sjansene til scoring. Adnan Januzaj og Wilfried Zaha viste seg meget positivt frem, og også Fábio leverte en god kamp – spesielt etter at han ble flyttet over på venstrebacken. Ellers er det verdt å nevne at Ben Amos dro frem en kjemperedning mot slutten av første omgang, og Anders Lindegaard har fått en konkurrent om å være andrevalg bak David de Gea kommende sesong.

Singha All Stars 1-0 (0-0) Manchester United

Sted: Rajamangala Stadion, Bangkok
Tid: Lørdag 13. juli 2013 kl. 15.00 (skandinavisk tid)
Turnering: Singha 80th Anniversary Cup
Tilskuere: 50.000

United: Amos; Fabio (Evra 78), Ferdinand, Evans, Büttner (Rafael 34); Carrick, Anderson (Zaha 63), Cleverley (Jones 63), Giggs (Lingard 63); Januzaj, Welbeck

Benken: Lindegaard, Keane