Tap for Smalling og Three Lions

Vi fulgte United-gutta i Englands oppgjør mot Tyskland.

Jesse Lingard, Chris Smalling, Marcus Rashford og Luke Shaw var alle med i Three Lions-troppen til vennskapskampen mot Tyskland i kveld.

Phil Jones var også tatt ut, men han har reist hjem etter å ha skadet seg på trening (av ingen andre enn Chris Smalling).

Chris Smalling spilte hele kampen for England, og gjorde sakene sine bra. Forsvarsrekka til Three Lions hadde egentlig god kontroll på de tyske angrepene hele kampen. Kanonkula av en avslutning fra Lukas Podolski var det derimot lite å gjøre noe med.

Smalling var solid, og markerte seg spesielt godt i første omgang, der han stoppet flere angrep nede på tyskernes høyre flanke. 27-åringen spilte hele kampen, og må få mer enn godkjent for innsatsen. Så får vi håpe han ikke bruker opp alle kreftene i landslagspausen!

De tre andre United-gutta startet på benken. Lingard og Rashford kom inn snaut 20 minutter før slutt, og viste begge friske takter – kanskje spesielt førstnevnte. Men etter hvert som minuttene gikk og byttene rant inn ble det lite spill og muligheter for ungguttene til å vise seg frem.

Luke Shaw kom inn snaut ti minutter før slutt, og var egentlig ganske usynlig. Forhåpentligvis gir minuttene en liten selvtillitsboost han kan dra med seg videre inn i sesonginnspurten for United. Det er vel ganske tvilsomt at han får mange minutter i kvalikkampen mot Litauen, men alt kan skje.

SLUTT: 1-0: Podolski blir matchvinner i avskjeden sin. En ganske jevn kamp som kunne vippet begge veier, går vertenes vei i kveld. England var kanskje hakket hvassere, men brant de store sjansene de skapte, og må dermed gå slukøret av banen.

83: Så klappes Podolski av banen. Publikum gråter og klapper. For en avskjed! Rudy erstatter ham.

82: BYTTER: Ward-Prowse inn for Livermore. Luke Shaw kommer inn for Bertrand.

74: BYTTE: Werner ut. Inn med Thomas Müller.

72: Kjempesjanse for Tyskland, men avslutningen fra Sane er litt for svak. God redning av Hart i kassa.

70: Rashford kommer også inn! Vardy går ut.

70: BYTTE: Og der kommer endelig en ny United-spiller på banen. Lingard tar over for Alli.

68: MÅL 1-0: Tyskland tar ledelsen og det er kveldens avskjedshelt som gjør det, Lukas Podolski. Klemmer til fra lang distanse og ballen fyker nesten helt opp i krysset. Vakkert.

64: BYTTER: Redmond  inn for Lallana. Can kommer inn for Weigl.

59: BYTTE: Schürrle inn for Brandt.

57: Frisk åpning på den andre omgangen. Begge lagene virker interessert i å angripe, og vi kan få en morsom siste halvtime hvis dette fortsetter.

54: Dier kommer til avslutning fra skrått hold, og Ter Stegen må gi retur. Vardy er ikke langt unna å få hodet på den.

52: Tyskland har spilt mye bedre etter pause, men det er fortsatt målløst. Podolski-hyllesten runger over stadion nå.

47: Stor sjanse for vertene. En dårlig utboksing fra Joe Hart på en corner sørger for en god skuddmulighet for Brandt like utenfor 16, men tyskeren skyter like til side for mål. Nære!

46: Kampen er i gang igjen!

PAUSE: 0-0: England har vært det beste laget i Dortmund, tross det mange mente var en veldig svak startellever. Chris Smalling og resten av forsvarsrekka har hatt god kontroll på det lille Tyskland har hatt å komme med framover. Offensivt har de hatt to gigantsjanser, men Alli og Lallana har misbrukt dem. Kanskje Lingard og Rashford hadde gjort det bedre?

41: Kjempesjanse til Three Lions! Dele Alli kommer helt alene med Ter Stegen og har god tid, men smeller ballen midt på keeper. God redning, men der burde Tottenham-spilleren gjort det bedre.

38: Dier og England med frisparkmulighet i god posisjon, men presisjonen er for dårlig, og ballen går en meter over mål.

30: England med kampens største sjanse. Lallana vinner ballen på midten og setter full fart mot mål. Kommer alene med keeper og smeller til, men ballen går i stolpen. Der var vertene heldige.

23: Halvspilt førsteomgang nå. Veldig jevnt. Kampen kunne trengt en scoring.

20: Uniteds solide midtstopper vinner en ny duell på Tysklands høyre flanke. Solid start på kampen for både hans og Englands del. Men Tyskland er bedre nå.

16: Smalling med en bunnsolid forsvarsjobb nede på Tysklands høyreside. Men går så kanskje et halvsekund for lenge med ballen etter han har vunnet den, og en tysk spiller løper ham opp. Han sender kula videre til Podolski som fyrer av fra distanse, men skuddet blir blokkert.

15: Sjansefattig så langt i Dortmund. England hakket bedre hittil.

7: Frisk åpning på kampen fra Englands side. Michael Keane headet akkurat utenfor på en corner. Kunne fått en pangstart på England-debuten sin.

1: Kampen er i gang!

0: Lukas Podolski spiller sin siste landskamp for Tyskland i kveld. Får velfortjent applaus og hyllest før kampen.

Her er startoppstillingene:

England stiller med følgende lag: Hart – Walker – Bertrand – Keane – Cahill – Smalling – Livermore – Dier – Vardy – Dele – Lallana

Shaw, Rashford og Lingard er på Englands benk, sammen med Clyne, Forster, Stones, Barkley, Ward-Prowse, Oxlaide-Chamberlain, Redmond, Defoe, Heaton og Sterling.

Ellers er det hyggelig å se at Ex-Red Michael Keane får sin England-debut.

Tyskland: Ter Stegen; Kimmich, Hummels, Rüdiger, Hector; Kroos, Weigl, Sané, Brandt; Podolski, Werner.

Dette skrev vi før kampen:

Kampen starter kl. 20.45 og sendes direkte på Viasat Fotball. Vi følger kampen og spesielt United-spillerne med argusøyne.

Vi gjør som United og sender våre tanker og dypeste medfølelse til de som har blitt skadet og drept under de forferdelige handlingene i London for noen timer siden.

Fem siste kamper mellom Tyskland og England:

22. august 2007: England – Tyskland 1-2 (Lampard, Kuranyi og Pander) – vennskapskamp
19. november 2008: Tyskland – England 1-2 (Helmes, Upson og Terry) – vennskapskamp
27. juni 2010: Tyskland – England 4-1 (Upson, Klose, Müller x2 og Podolski) – VM
19. november 2013: England – Tyskland 0-1 (Mertesacker) – vennskapskamp
26. mars 2016: Tyskland – England 2-3 (Kane, Vardy, Dier, Kroos og Gomez) – vennskapskamp