Dette har ikke skjedd siden 2011

Før helgen hadde ikke United tapt en seriekamp etter å ha tatt ledelsen på en god stund.

Louis van Gaal har startet United-jobben som sin forgjenger – med å bryte statistikker. Søndagens 5-3-tap mot Leicester var som kjent første gang i Premier League-historien United har tapt etter å ha ledet med to mål. I den anledning har vi tatt en titt på kampene de røde har tapt etter å ha ledet de siste ti sesongene, alle turneringer inkludert.

Verdt å merke seg er at kun tre av disse kampene har endt med hjemmetap. Vi får håpe at Van Gaal ikke har tenkt til å gjøre noe med akkurat det.

2013/14
Champions League:
9. april: Bayern München (b)
Ledet 1-0, men tapte 1-3.
Uniteds målscorer: Patrice Evra

De fleste husker vel denne kampen. Evra åpnet ballet med et perlemål, men deretter skulle alt gå rett vest.

2012/13
Ligacup:
31. oktober: Chelsea (b)
United ledet 1-0. 2-1, 3-2, men tapte 4-5 etter ekstraomganger.
Uniteds målscorere: Ryan Giggs (2), Chicharito, Nani

Eller denne. En thriller av en fotballkamp, og et hån mot alt som har med forsvarsspill å gjøre. Trøsten får være at det bare var ligacupen. Sammen med Leicester-kampen den eneste kampen United har tapt de siste ti sesongene hvor de har tatt ledelsen, scoret mer enn ett mål og samtidig tapt.

2011/12
Europa League:
23. februar: Ajax (h)
United ledet 1-0, men tapte 1-2.
Uniteds målscorer: Chicharito

Ett av tre hjemmetap. Av spillerne som var i aksjon for nederlenderne finnes blant annet Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Siem de Jong, Christian Eriksen samt vår egen Daley Blind som alle har funnet veien til Premier League siden den gang.

Her ble vi tvunget til leting på stadig mer obskure videosider. Dailymotion aner heldigvis råd, men russiske kommentatorer må dere tåle.

2010/11
Premier League:
5. februar: Wolverhampton (b)
Uniteds målscorer: Nani

I den forrige seriekampen United tok ledelsen og tapte var det Nani som fikk mål allerede etter tre minutter, men det skulle vise seg å bli alt annet enn en rutinemessig dag på jobben for Fergusons menn. Muskelbunten George Elokobi stanget inn utligningen syv minutter senere, før Kevin Doyle headet inn kampens siste mål fem minutter før hvilen. Ferguson var rasende, men det hjalp ikke og United tapte etter to oransje hodemål.

TAKKER HERREN: Men herren var ikke nådig denne februarkvelden. I bakgrunnen tusler Rooney, som kanskje har arvet hårveksten til Benjamin Button.

1. mars: Chelsea (b)
Uniteds målscorer: Wayne Rooney

Ferguson var forbannet som vanlig, Vidić så rødt, og to fingre skulle igjen rettes mot himmelen, sannsynlig til ære for Lampards mor som gikk bort tre år tidligere.

2-1: Lampard var sikker fra straffemerket, og United rakk aldri å komme tilbake.

2009/10
Ligacup:
19. januar: Manchester City (b)
Uniteds målscorer: Ryan Giggs

Carlos Tévez, som krysset byen sommeren i forveien, scoret to mål denne vinterkvelden på Eastlands, men United vant returoppgjøret 3-1 og gikk dermed videre til ligacupfinalen. Der slo de Aston Villa 2-1.

HAMMER: Tévez var nådeløs fra ellevemeteren.

20. februar: Everton (b)
United ledet 1-0, men tapte 1-3.
Uniteds målscorer: Dimitar Berbatov

– Everton var det bedre laget i andre omgang, innrømte en ærlig Ferguson etter kampslutt.

moyes-fergie
3-1: Lite visste Moyes om at han i framtiden skulle sparkes fra klubben han nettopp hadde slått.

30. mars: Bayern München (b)

Det var ingen ringere enn Louis van Gaal som overlistet Sir Alex Ferguson denne kvelden.

2008/09
13. september: Liverpool (b)
Uniteds målscorer: Carlos Tevez

14. mars: Liverpool (h)
United ledet 1-0, men tapte 1-4.
Uniteds målscorer: Cristiano Ronaldo

Pussig nok var det Liverpool som sto for begge seirene i 08/09-sesongen, med ganske nøyaktig et halvt års mellomrom. Dette gjorde at det ble noe mer spennende i toppen, men United vant til slutt ligaen fire poeng foran nettopp Liverpool.

På Anfield scoret Wes Brown selvmål før Ryan Babel(!) ble matchvinner et kvarter før slutt, hvilket ble for mye å håndtere for Vidić som så sitt snitt til å bli utvist på overtid.

Oppgjøret på Old Trafford er det ikke vits i å si noe særlig om, men det er verdt å nevne at Vidić ble utvist også i den kampen.

TO RØDE: På to kamper. Vidić får som regel rødt kort mot Liverpool.

2007/08
29. desember: West Ham (b)

Det ble ingen gledelig retur til Upton Park for Carlos Tévez. Cristiano Ronaldo fikk en tidlig scoring, men to dødballer fra Mark Noble mot hodene til henholdsvis Anton Ferdinand og Matthew Upson, som ble konvertert til mål, påførte United deres eneste tap etter å ha tatt ledelsen den sesongen.

ronaldo mot west ham
THE OLDEN DAYS: Ronaldo sendte United i ledelsen til ingen nytte romjula 2007.

2006/07
21. januar: Arsenal (b)

Thierry Henry fikk siste ord da Arsenal gjorde et lovlig sent comeback, ti minutter etter at Uniteds framtidige gullgutt Robin van Persie hadde redusert for London-klubben. Det er helt tydelig at dette er en god stund siden, all den tid Jens Lehmann ble man of the match. Tapet fikk uansett liten betydning da United hadde en brukbar luke ned til Chelsea som de holdt sesongen ut.

HENRY: Seiersmålet tre minutter på overtid gjorde at Wenger fikk mer enn bare boblejakken sin å smile over.

2005/06
7. desember: Benfica (b)
Uniteds målscorer: Paul Scholes

Dette tapet gjorde at United havnet sist i sin gruppe, mens Benfica på sin side slo ut Liverpool i første utslagsrunde før de møtte sin overmann den påfølgende runden i Barcelona, turneringens vinner.

2004/05
10. mai: Chelsea (h)
Uniteds målscorer: Ruud van Nistelrooy

Etter at Ruud van Nistelrooy hadde sendt de rødkledde i en tidlig ledelse handlet det meste om Chelsea. Roy Carroll måtte plukke tre baller ut av nettet, mens de blå plukket tre nye poeng. De poengene gjorde at Chelsea satt ny poengrekord i Premier League, og med uavgjort mot Newcastle uken etter forsterket de den til 95 poeng, en rekord som fremdeles står.