Taktiske endringer ga uttelling

REFERAT: Louis van Gaal endret til fire bak og satte inn Fellaini og Wilson. Det viste seg å være et klokt valg.

Manchester United reiste til Loftus Road i håp om å reise seg etter smellen mot Southampton. Rødtrøyene hadde ikke tapt borte mot de hvite og blå skogvokterne siden 1989, og hadde ingen planer om å ødelegge den statistikken.

Mot Southampton valgte Louis van Gaal å utelate Falcao fra 18-mannstroppen, til tross for at han hadde funnet plass til både James Wilson og hele tre midtstoppere. Under en uke senere var den colombianske spissen tilbake i startoppstillingen til den nederlandske manageren.

Van Gaal valgte også å fortsette i 3-5-2-formasjonen som han har benyttet med vekslende hell. United fortsatte i samme spor også mot QPR. Men så tok Van Gaal endelig grep.


QPR – Manchester United 0-2 (0-0)

0-1: Marouane Fellaini (58), 0-2: James Wilson (90+4)

QPR: Green; Isla, Dunne, Onuoha, Hill; Vargas, Barton, Henry, Fer; Austin, Zamora

Manchester United: De Gea; Jones, Evans, Rojo; Valencia, Carrick, Mata, Blind; Rooney; Di Maria, Falcao


Første omgangen var slik så mange av Manchester Uniteds førsteomganger har vært denne sesongen. Gjestene trillet mye ball, uten å skape altfor mange muligheter. De offensive spillerne mottok ofte ballen feilvendt, og ble tvunget til å slippe ballen tilbake i støtte. Med labert balltempo klarte ikke United å få QPR-spillerne ut av posisjon, og vertene hadde stort sett en enkel jobb med å forsvare seg.

Ved en anledning var imidlertid United veldig nære å ta ledelsen. Mata viste et snev av genialitet da han slo ballen gjennom til Falcao på ypperlig vis. Colombianeren tok på lekkert vis med seg ballen på brystkassen, før han avsluttet rett på en utrusende Robert Green i QPR-buret.

461671390
NÆRE: Falcao hadde første omgangs største mulighet. Robert Green var imidlertid med på notene.

Det var også egentlig den eneste store sjansen Manchester United skapte i den første omgangen. QPR var på sin side veldig direkte i spillestilen, og holdt på å straffe United da Bobby Zamora fant Charlie Austin i bakrommet. Målmaskinen sendte av gårde et skuddforsøk, men David de Gea var med på notene.

Queens Park Rangers v Manchester United - Premier League
STOPPET: Charlie Austin forsøkte seg, men ble stoppet av David de Gea.

Austin var på farten igjen senere i omgangen. Den engelske spissen tok med seg ballen med et fint touch, før han klinket til dra drøyt 25 meter. David de Gea måtte ut i full strekk for å få slått ballen unna. En meget fin redning av spanjolen.

Ellers oppstod en av kampens mest omdiskuterte situasjoner i den første omgangen, da Joey Barton felte Wayne Rooney på kynisk vis innenfor sekstenmeteren. Det fikk tilsynelatende ikke Neil Swarbrick med seg, og United ble snytt for et soleklart straffespark.

Louis van Gaal valgte å starte også den andre omgangen i 3-5-2, men tok ut Juan Mata og satte inn Marouane Fellaini. Det ga ikke umiddelbar uttelling, men så gjorde Van Gaal nok et bytte: Jonny Evans ble erstattet av James Wilson.

Dermed endret den nederlandske manageren til fire bak, og i kampens neste minutt lå ballen i nettet bak Robert Green. Antonio Valencia fant innbytter Marouane Fellaini med en presis pasning. Belgieren viste stoisk ro da han mottok ballen, før han hamret den via hanskene til QPR-målvakten og inn i nettet.

 

Queens Park Rangers v Manchester United - Premier League
KLEMTE TIL: Målscorer Marouane Fellaini sprintet bort til landsmannen Adnan Januzaj, og ga ham en god klem etter å ha sendt United i føringen.

Men United klarte ikke å fortsette å dominere kampen i det neste kvarteret etter scoringen. Isteden slapp de QPR mer inn i kampen. Vertene presset på for et utligningsmål, uten at de klarte å skape de store mulighetene.

Ved en anledning holdt imidlertid Marcos Rojo og Michael Carrick på å rote det til. De to United-spillerne kjempet om samme ball, og isteden gikk den rett forbi begge to. Eduardo Vargas og co kunne straffe United på en overgang, men QPR rotet bort den gode kontringsmuligheten.

Så var det Uniteds tur igjen. Gjestene fikk to store muligheter. Først løp Di María seg fri og spilte ballen inn til Falcao. Colombianeren var helt umarkert i feltet, men klarte ikke å treffe annet enn luften etter at Caulker fikk et ørlite touch på ballen.

Deretter var det James Wilson sin tur til å løpe seg fri. Unggutten slo inn foran med mål med høyrefoten, men Falcao kom akkurat for sent til å stange ballen i mål.

QPR brukte tid på å sette inn et trykk mot Uniteds mål, men i sluttminuttene kom det. Isla var nære på fra skrått hold. David de Gea var som vanlig med på notene, og stoppet chilenerens forsøk.

Mer klarte ikke QPR å skape, og tre poeng var et faktum for Louis van Gaal og co. Formasjonsendringen ga betalt, og kanskje får vi se et United-lag som går ut med fire forsvarsspillere i neste kamp?