Takket nei til Blackburn-kontrakt

Blackburn gjorde det de kunne for å beholde Phil Jones, men ønsket om å spille Champions League-fotball betydde mer enn penger for midtstopperen.

– Vi tilbydde den største kontrakten i Blackburns historie, men det ble tidlig klart at det ikke handlet om pengene for han. Jeg er sikker på at Phils representanter kan bekrefte at vi ga et veldig godt tilbud for en så ung spiller, sier Blackburn-manager Steve Kean til Sky Sports.

For Jones var sportslig suksess viktigst da han vurderte om han skulle bli i Blackburn eller dra til Manchester United. Muligheten for å spille Champions League ble avgjørende, skal vi tro Kean.

– Han ville spille i turneringen med en gang. Det var grunnen til at han ville dra til United. Vi er ikke på det nivået ennå, men jeg tror vi kan være det om noen år.

– Jeg satt meg ned med representantene hans, og de sa at vi kunne tilby så høy lønn som vi kunne, men at han vil likevel spille Champions League, sier han.

Blackburn-manageren understreker at det likevel ikke er noen vonde følelser mellom spilleren og klubben:

– Vi forstår hvorfor han vil dra, og han forlater klubben med vår velsignelse. Phil har vært en veldig god spiller for oss. Han kom gjennom vårt ungdomsakademi, han elsker Blackburn og er en stor fan av klubben. Kanskje kommer han tilbake en gang i fremtiden, sier Kean.

Her kan du lese hva andre spillere og managere har sagt om Phil Jones og overgangen til United.