Takker nei til fri

Med Manchester United har Wayne Rooney et knalltøft kampprogram i vente. Det skal imidlertid mer til for å få ham til å nedprioritere England.

Premier League-fotballen skal straks få lov til å rulle uforstyrret etter to ukers opphold grunnet to runder med VM-kvalifiseringskamper. De neste kampene på veien mot Brasil-VM i 2014 er ikke før til neste år igjen, men det betyr ikke dermed at landslagsfotballen er et avsluttet kapittel for i år.

Allerede om litt under én måned, den 14. november, er det nemlig igjen tid for landskamper – denne gang av typen privat. November er allerede en svært hektisk måned for United, som skal spille fem kamper i Premier League og to i Champions League. I den anledning har Roy Hodgson således tilbudt seg å spare nøkkelspillere til møtet med Sverige.

Wayne Rooney har imidlertid takket pent nei til tilbudet om fri.

– Jeg vil veldig gjerne spille den kampen. Selvfølgelig vil jeg det! Jeg vil spille hver eneste kamp om jeg får lov, så nå håper jeg at jeg kan beholde formen slik at jeg blir tatt ut.

United-spissen frykter på ingen måte at det tette kampprogrammet skal slite ham ut.

– Neida, vi er jo vant til å spille to kamper i uken. Dette er noe vi har gjort i årevis. Samtidig har jeg alltid lyst til å representere landet mitt, sier Rooney i et intervju med The Telegraph.

England møter Sverige i forbindelse med innvielsen av den nye nasjonalstadioen i Stockholm.