ZLATAN: Har scoret fem mål fordelt på to møter med Anerlecht, høsten 2013.

Takk for sist, Anderlecht

De fleste Anderlecht-fans vil huske dobbeltmøtet med Zlatan Ibrahimovic i 2013.

23. oktober 2013: Paris Saint-Germain slår Anderlecht 5-0. Zlatan scorer fire av målene.

5. november 2013: Paris Saint-Germain spiller 1-1 mot Anderlecht. Zlatan scorer franskmennenes éneste mål.

Det er de to eneste gangene svensken har møtt Belgias fotballflaggskip.

Totalt scoret han fem mål i løpet av møtene med Anderlecht i Champions League-gruppesillet høsten 2013. Det var samme høsten stortalentet Youri Tielemans fikk sitt gjennombrudd som 16-åring.

Torsdag møter United, anført av Zlatan, nettopp Anderlecht og en tre år eldre Tielemans.

Suser fra 30 meter

I første møte med belgierne scoret Zlatan et «ekte hat trick» på bare 19 minuttar da PSG tok ledelsen 3-0 etter 37 minutter. Like etter pause økte Edison Cavani til 4-0, før svensken satte punktum med sin fjerde scoring halvtimen før slutt.

Målene ser dere i videovinduet under.

Poengdeling og Zlatan-scoring

Runden etter ble en langt rolige affære. Anderlechts Demy de Zeeuw tok ledelsen etter 68 minutter spilt, før Zlatan utlignet til 1-1 bare minutter senere.

PSG vant gruppen med fire seiere, ett uavgjort og ett tap, mens Anderlecht tapte fem og spilte én uavgjort.

Det franske hovedstadslaget ble slått av Chelsea i kvartfinalen, men Zlatan endte likevel på andreplass på toppscorerlisten med ti scoringer på åtte kamper.

Slik minnes han drømmetreffet

I et intervju med UEFA forteller Zlatan om den famøse 5-0-kampen mot Anderlecht, og spesielt da han sluttførte sit hat trick med et glitrende distanseskudd.

– Plutselig reiste supporterne seg – og applauderte. Jeg visste ikke helt hvordan jeg skulle reagere, for når en spiller på bortebane har en vanligvis det visuelle imot seg, og når en gjør noe bra så hører vi aldre hjemmesupporterne applaudere, sa Zlatan, og la til:

– Men etter mitt tredje mål reiste hele stadion seg og applauderte meg.