Tabbe av De Gea da United tapte semifinalen

Bruno Fernandes reduserte til 1-3 på straffespark og pyntet på resultatet. Chelsea var imidlertid best i alt og vant fortjent mot et skuffende United-lag.

Cup-drømmen knust

Ole Gunnar Solskjær valgte å stille med et sterkt lag, men det var Chelsea som likeve begynte best på Wembley.

Frank Lampards mannskap fikk kampens første store mulighet da César Azpilicuetas innlegg fant Marcos Alonso, men spanjolens heading fra fem meter gikk over De Geas mål!

Før det hadde Reece James også forsøkt seg med et kraftfullt langskudd som De Gea hadde få problemer med.

FALT SAMMEN: Chelsea var bedre enn United i alle spillets faser og vant fullt fortjent.

United hadde problemer med å få fasong på spillet. Chelsea presset både høyt og intenst, men Bruno Fernandes hadde et brukbart forsøk på et frispark fra rundt 20 meter.

Fem minutter før hvilen fikk Kurt Zouma en brukbar sjanse, men headet over i en duell med Eric Bailly. Ballen var imidlertid ikke det eneste Chelsea-spilleren traff. Bailly og Zouma skallet skikkelig sammen og trengte behandling etter smellen.

Minutter etter måtte Bailly ta telling igjen, mens Harry Maguire også trengte behandling etter et kutt i hodet.

Bailly ut på båre

Behandlingen av Baillys hodeskade tok lang tid og forsvaren ble til slutt fraktet bort på båre. Anthony Martial erstattet forsvareren da United la om til mer vante 4-2-3-1, men franskmannen hadde ikke vært på banen i mange minuttene før han også trengte tilsyn fra legen etter å ha landet forkjært.

United kviknet til etter pausen, men uten å få særlig uttelling i form av sjanser, og det var Chelsea som tok ledelsen hele elleve minutter på overtid i 1. omgang.

UT PÅ BÅRE: Eric Bailly måtte fraktes bort på båre etter en skikkelig smell i hodet.

Olivier Giroud styrte ballen i mål fra kloss hold, og det kan stilles spørsmål ved keeperarbeidet til De Gea på scoringen.

Like etter hvilen kunne spørsmålstegnene byttes ut med hoderisting da spanjolen slapp et tilsynelatende enkelt skudd fra Mason Mount forbi seg.

Ole Gunnar Solskjær kastet inn Paul Pogba fra benken, men i stedet var det Chelsea som økte til 3-0 etter at Maguire satte ballen i eget nett under press av Rüdiger.

Bruno Fernandes pyntet på resultatet da han satte inn Uniteds redusering på straffe etter at Anthony Martial ble felt.

For United er det imidlertid bare å glemme kampen fortest mulig og rette blikket mot de to siste seriekampene mot West Ham og Leicester.

Bakgrunn før kampen

Dette er fjerde sesong på rad at de to lagene møtes i FA-cupen.

I 2016/17-sesongen var det Chelsea som trakk det lengste strået i kvartfinalen, og vant 1-0. Den bedriften gjentok de året etter, men denne gangen i selve finalen.

United fikk sin revansj i fjorårssesongen, da de tok seieren i femte runde, men vil nok være sultne etter å fullbyrde hevnen i kveld.

Ole Gunnar Solskjærs menn har hatt stålkontroll på londonerne denne sesongen, og har tre seire på tre kamper. I tillegg til 6-0 i målforskjell over to Premier League-oppgjør, tok nordmannens elever knekken på Frank Lampard og kompani i ligacupen, da de vant 2-1.

KRAFTKAR: Marcus Rashford scoret et ellevilt frispark da United slo Chelsea ut av ligacupen.

Chelsea har i likhet med United vært i god form siden restarten, med seks seire på åtte kamper. Likevel har de til tider sett svake ut defensivt, og de har sluppet inn tre mål mot både West Ham og Sheffield United.

På veien til semifinalen kan det nok sies at de blå fra London har hatt de tøffeste kampene. Etter å ha eliminert Nottingham Forest og Hull, har Chelsea tuktet ligamester Liverpool og Champions League-kandidat Leicester.

United hadde en vanskelig kamp mot Wolverhampton, men har etter det møtt på overkommelig motstand i form av Tranmere, Derby og Norwich.

Solskjærs menn kommer til semifinalen med 19 kamper på rad uten tap, og vil nok ikke at den rekken skal ende på Wembley. Siden restarten har de røde djevlene blant annet tatt en Premier League-rekord, da de ble det første laget som har vunnet med en margin på tre mål eller mer i fire strake kamper, siden ligaens oppstart i 1992.