Superstjernene senket Swansea

Zlatan-dobbel og Pogba-suser sørget for tre etterlengtede poeng. Vi fulgte oppgjøret live.

Etter fire strake kamper uten seier i Premier League, tok United tre svært viktige poeng med en 3-1-seier borte mot Swansea søndag.

Paul Pogba sendte United i føringen med en vanvittig suser etter snaue 15 minutter, før Zlatan Ibrahimovic endte måltørken med to scoringer før hvilen.

Andre omgang så ut til å bli en ren transportetappe for bortelaget, men en redusering 20 minutter før slutt skapte en viss nerve i kampen.

United klarte imidlertid å holde unna, og klatrer med seieren opp til en 6. plass på tabellen, åtte poeng bak ligaleder Liverpool.

Et skår i gleden var at Zlatan fikk et nytt gult kort, og dermed mister kampen mot Arsenal etter landslagspausen.

VI FULGTE OPPGJØRET LIVE:

Swansea: Fabianski; Rangel, Van der Hoorn, Mawson, Kingsley, Britton, Ki, Routledge, Sigurdsson, Borja Baston, Fernando Llorente.

United: De Gea, Young, Jones, Rojo, Darmian, Carrick, Fellaini, Mata, Pogba, Rooney, Ibrahimovic.

90 + 3: SLUTT

90 + 3: BYTTE: Fosu-Mensah får noen sekunder for Paul Pogba.

88: BYTTE: Rooney tas av banen. Har levert i dag Rooney, med to målgivende. Inn kommer Schneiderlin.

85: Darmian holder seg til kneet etter en duell med Barrow. Ser ut til å ha store smerter, men kommer seg på beina igjen.

83: Nesten for Swansea. Montero legger inn til Barrow, men skuddet reddes ganske enkelt av De Gea.

81: BYTTE: Mata tas av banen like etter at han får det gule. Inn kommer Jesse Lingard.

79: GULT KORT: Dagens andre United-mann på blokka, denne gang Juan Mata.

77: Stor sjanse til United. Rooney viser seg frem etter at Pogba vinner en duell utenfor 16-meteren. Drar med seg ballen på fint vis inn i feltet og legger ut til Mata. Dessverre kommer ballen litt brått på spanjolen, som likevel kommer til en solid avslutning, men ballen sniker seg like utenfor stolpen.

75: GULT KORT: Zlatan får det gule etter en duell med Leroy Fer. Mister Arsenal-kampen med det kortet…

73: Swansea har fått blod på tann etter scoringen, mens United gjør det de kan for å hindre hjemmelaget, og senke tempoet i matchen. Burde klare å dra dette i land.

69: MÅL 1-3: Swansea reduserer med sin første avslutning på mål. Gylfi Sigurdsson slår et frispark inn på pannebrasken til Mike van der Horn, som gir hjemmelaget et ørlite håp.

66: Swansea med sin største sjanse. En corner blir klarert ut til 16-meteren, der Rangel plutselig står helt alene. Skuddet er ekstremt svakt, og går mange meter til side for mål.

62: Rooney med en frisparkmulighet fra venstre. Lang avstand, så han prøver seg på et innlegg, men ballen går rett inn til keeper.

60: Andre omgang har vært et langt gjesp så langt. Swansea har ingenting å stille opp med. Med mindre waliserne scorer tre mål, klatrer United opp til 6. plass på tabellen. City, Spurs og Arsenal har avgitt poeng. Eneste skår i gleden er at Liverpool er serieleder etter 6-1 mot Watford.

53: Rolig start på andre omgang. Swansea har ikke fått til noe særlig, og United har kontroll på det meste. Lett å se at spillerne spiller med stor selvtillit nå, selv om de ikke har skapt noen store sjanser etter pause.

46: Andre omgang er i gang!

46: BYTTER: Montero og Barrow erstatter Lllorente og Routledge før andre omgang sparkes i gang.

45 +1: PAUSE: 3-0 til bortelaget. Har hatt full kontroll på oppgjøret. Hjemmefansen piper litt på Liberty Stadium.

44: Darmian blir spilt ganske fri på hjørnet av 16-meteren av Mata, og drar av en mann. Dessverre er avslutningen alt for dårlig, og går mange meter over mål.

42: United ganske nære igjen. Darmian kommer til innlegg fra venstre og etter mye klabb og babb er Fellaini nesten fri inne i boksen, men Swansea får avverget. United nærmere å øke ledelsen enn Swansea er en redusering.

37: United har vært effektive så langt, men det skal sies at Swansea ikke har skapt noe som helst. Uniteds nykomponerte forsvarskvartett ser overraskende komfortabel ut. Fullt fortjent ledelse, selv om kanskje 3-0 er i drøyeste laget.

33: MÅL 0-3: Zlatan Ibrahmivic med sitt 400. klubbmål! Rooney gjør et fint forarbeid og sender ballen videre til Zlatan i fullt firsprang. Svensken sliter seg forbi Rangel og kommer alene med Fabianski. Der gjør han ingen feil, og United leder 3-0! Ketchupeffekt!

26: United triller ball nå. Har hatt 65 % ballbesittelse og ser ut til å ha full kontroll for øyeblikket. Swansea må opp og frem, men det vil gi rom å kontre i.

21: MÅL 0-2: Zlatan Ibrahimovic ender måltørken! Rooney legger til Zlatan som drar av en mann utenfor 16 og klemmer til med strak vrist. Ballen går ned i Fabianskis høyre hjørne, men polakken klarer ikke avverge!

16: Stor sjanse til Fellaini! Darmian kommer til innlegg på venstresiden, og treffer belgieren i feltet,men avslutningen med venstrebeinet er for svak og går utennfor mål.

14: MÅL! 1-0 TIL UNITED: FOR EN SUSER AV PAUL POGBA! Zlatan taper en duell i feltet, men ballen detter ut til Pogba som klinker til på halv volley. Ballen suser inn i krysset, utagbart for Fabianski!

9: United med et lite overtak nå, men ingen av lagene klarer å skape det store. United-fansen er i hvert fall godt i gang!

4: United blir spilt ganske lave i innledningen.

2: Rooney med et brukbart forsøk. Dribler av en mann innenfor 16-meteren og prøver å skru den ned i lengste, men skuddet går litt til side for mål.

1: Kampen er i gang!

DETTE SKREV VI FØR KAMPEN:

Manchester Uniteds skadesituasjon og prestasjoner mot Fenerbahce tatt i betraktning, har det sjelden vært like uklart hvem som skal spille for de røde djevlene som det har vært i forkant av oppgjøret mot Swansea.

Fra pressekonferanser, offisielle nettsteder, og selv spekulasjonssjefene i britiske aviser var det total stillhet siden Pogba måtte ut med det som antas å være ei kraftig lårhøne torsdag.

Det vi uansett kan slå fast, er at Manchester United er på desperat jakt etter en opptur og en trepoenger i kveld. United kan klatre til en sjetteplass, men er foreløpig bak Watford (!) på en åttende. Både Arsenal, Tottenham og Manchester City har avgitt poeng denne runden, men er for langt foran poengmessig.