Swansea-marerittet fortsatte

REFERAT: Først slo de ut Moyes av FA-cupen, så slo de Van Gaal i hans første offisielle kamp. I dag slo de til igjen.

Uavhengig av hva en mener om spillestil, så har United fått med seg mange gode resultater. Men Swansea har utviklet seg til å bli et mareritt for United. Først slo waliserne ut David Moyes og co av FA-cupen forrige sesong, så tapte Louis van Gaal sin første offisielle kamp som Manchester United-manager. Lørdag fortsatte marerittet.

Swansea – Manchester United 2-1 (1-1)

0-1: Robin van Persie (28), 1-1: Ki Sung-yeung (30), 2-1: Bafetimbi Gomis (73)

Swansea: Fabianski; Angel Rangel, Williams, Fernandez, Taylor; Cork, Ki; Sigurdsson, Shelvey, Routledge; Gomis

Manchester United: De Gea; McNair (Valencia 46), Jones, Rojo, Shaw (Young 58);  Blind, Herrera, Di María (Mata 79), Fellaini; Rooney, Van Persie

Louis van Gaal valgte å fortsette med diamantformasjonen på midtbanen. Wayne Rooney fikk fornyet tillit på topp, denne gangen sammen med Robin van Persie. Det betydde at Maroaune Fellaini fortsatte i den fremskutte midtbanerollen, mens Ander Herrera og Ángel Di María tok hver sin indreløperrolle.

Det var Swansea som fikk kampens første store mulighet. Først rotet United bort ballen i eget forsvar, men Marcos Rojo fikk blokkert Gylfi Sigurdssons forsøk til corner. Deretter slo islendingen inn fra høyre, hvorpå Bafetimbi Gomis fikk stå helt umarkert og heade ballen mot mål. David de Gea var helt utspilt, men Ander Herrera klarte å stoppe ballen før den krysset målstreken.

Uniteds første mulighet kom etter 16 minutter. Et Di María-frispark havnet etter hvert hos Robin van Persie på bakre stolpe. Nederlenderen brukte et touch før han banket til, via tverrliggeren og ut. Swansea svarte umiddelbart. Neil Taylor kom i stor fart på venstrekanten. Venstrebacken spilte ballen tilbake til Wayne Routledge, som vendte opp og skjøt rett på De Gea.

Gomis fikk en ny mulighet på en corner, men headet langt over. Slikt straffer seg, og i motsatt ende var Ander Herrera nådeløs da han fikk muligheten. Ángel Di María viste fantastisk overblikk da han fant den spanske midtbanespilleren. Herrera banket ballen inn via stolpen og i mål, og dermed stod det 1-0 til gjestene.

Swansea City v Manchester United - Premier League
EUFORI: Ander Herrera var veldig glad etter å ha satt inn 1-0 for Manchester United.

Den første omgangen var en jevnspilt affære, og Swansea brukte under to minutter på å utligne på The Liberty. Jonjo Shelvey vippet ballen inn i boksen, og Ki Sung-yueng kom først på ballen og satte den i mål. Etter scoringen roet kampen seg betraktelig, og den første omgangen ebbet ut i 1-1.

Louis van Gaal valgte å gjøre en endring i pausen. Paddy McNair kom aldri ut igjen i andre omgang, og ble isteden erstattet av Antonio Valencia på høyrebacken. Byttet hjalp ikke spesielt mye for Manchester Uniteds offensive spill, og et kvarter senere byttet nederlenderen også ut den andre backen, Luke Shaw. Van Gaal satte inn Ashley Young, som var meget god etter innhoppet mot Preston.

Den omskolerte venstrebacken kom til flere innlegg fra venstre, uten at dette ga United noen stor suksess. Det var riktignok gjestene som hadde det meste av initiativet i den andre omgangen. Men var det Swansea som fant veien til nettmaskene. Jonjo Shelvey klinket til fra distanse, ballen endret retning i Gomis, og da var De Gea sjanseløs.

AVGJØRELSEN: Jonjo Shelvey klinker til, via hodet til Gomis og i mål.

United klarte aldri å slå tilbake etter at Swansea tok ledelsen. Gjestene dominerte gjennom nesten hele kampen, men hadde kun tre skudd på mål i løpet av hele kampen. Det virket som om United ikke var i stand til å tre seg gjennom Swanseas kompakte forsvar. Dette var kun Uniteds andre tap på 20 kamper, men det var surt, bittert, irriterende og frustrerende.