Svakeste sommeråpning på 20 år

Forrige gang United innledet oppkjøringen uten seier på de to første kampene var i 1998/99.

Den legendariske trippelsesongen står skrevet med gullskrift i historien om Manchester United, men ble faktisk innledet med et 3-4-tap for Birmingham og en 2-2-kamp mot Vålerenga.

– Manchester United var faktisk heldige denne kvelden. Allerede etter sju minutter viste talentfulle John Carew hva som bodde i ham når han brukte kroppen til å holde Henning Berg unna, før han smalt ballen hardt inn i Peter Schmeichels nærmeste hjørne, skrev united.no om kampen på Bislett stadion i 1998 som endte 2-2.

Ett mål på to kamper

Hvert eneste år siden, har United vunnet minst én av de to første oppkjøringskampene – som oftest begge to, og gjerne med overbevisende sifre.

Men ikke i sommer.

Først havnet et redusert Mourinho-mannskap under for Club América, før Juan Mata reddet uavgjort snaue ti minutter før slutt.

Natt til mandag fulgte laget opp med søvndyssende og målløs affære mot San Jose Earthquakes, det svakeste laget i MLS.

Dermed er United det eneste laget som ikke har scoret mål mot San Jose denne sesongen. Laget har sluppet inn 39 mål på 19 kamper i MLS.

Det er heller ikke et kompliment til USA-troppen at United for første gang siden 1993/94 har scoret bare ett mål på sommeroppkjøringens første 180 minutter.

Tre forsterkninger

I 2015 møtte Louis van Gaal akkurat de samme lagene i sin oppkjøring på amerikansk jord, riktignok med et lag som ikke manglet de fleste nøkkelspillerne. United slo Club América 1-0 og San Jose 3-1.

David Moyes tapte riktignok sin første kamp mot et sammensatt lag fra Thailand, men vant den neste mot et lignende lag fra A-League med 5-1.

Det hører naturligvis med til historien at Mourinho har manglet tolv VM-spillere i de to kampene, men den negative rekorden tangeres uansett.

Nemanja Matic er aktuell for en plass på laget i neste kamp mot AC Milan, mens Fred og Victor Lindelöf er de to siste spillerne som slutter seg til troppen i USA. De to siste kampene spilles mot Liverpool og Real Madrid.