Henríquez skadet

OPPDATERT: Tap og skader preget runden for våre utlånte. Les hvordan hver enkelt klarte seg her!

Manchester Uniteds gutter leverte en god kamp mot Crystal Palace, og tok følgelig tre viktige poeng. Også U18-laget til United vant lørdag, i den overbevisende 5-1-seieren mot Middlesbrough.

Det har imidlertid vært flere United-eide spillere i aksjon denne helgen. En rekke spillere har blitt sendt på lån rundt om på balløya,  og til klubber i andre land, og i denne saken kan du lese hvordan de presterte for sine respektive utlånsklubber.

Saken er oppdatert med søndagens kamper, og vi har ellers oppdatert rapportene fra lørdagens kamper med karakterer på Football League-spillerne.

Lørdag 22. januar

Charlton Athletic 1-0 Queens Park Rangers

Will Keane måtte avfinne seg med en plass på benken da hans QPR gjestet The Valley lørdag ettermiddag. Bortelaget klarte aldri å få hull på byllen mot bunnlaget Charlton, og i det 59. spilleminutt ble Junior Hoilett erstattet av Will Keane i håp om at gjestene skulle få den forløsende scoringen. Det ble imidlertid ingen jubeldag for QPR, og på overtid sendte Johnnie Jackson Jackson hjemmefansen til himmels med sin matchvinnerscoring.

Keane fikk karakteren 7 av Football League Paper for innhoppet sitt, noe som er en bedre karakter enn hva hans konkurrenter om en spissplass fikk. Det er da i alle fall noe.

Blackpool 1-2 Birmingham City

Den italienske spissen Federico Macheda startet på topp for Birmingham, som var på besøk på Bloomfield Road lørdag. Macheda og co fikk ingen god start, og midtveis i den første omgangen sendte Andy Keogh hjemmelaget i føringen. Lee Novak utliknet etter 63 minutter, og da Jack Robinson ble utvist et kvarter før slutt, så bortelaget for alvor muligheten for å ta tre poeng. Åtte minutter før slutt avgjorde Lee Novak kampen med sin andre scoring for kampen. På tampen av kampen ble Macheda erstattet av forsvarsspilleren Paul Caddis da seieren skulle sikres.

Tom Thorpe er etter alt å dømme fortsatt skadet, og Tyler Blackett var ikke med i kamptroppen, uten at vi vet grunnen til det.

Football League Paper ga Macheda skryt for å ha kommet seg i gode posisjoner, og belønnet han med karakteren 7, men påpekte samtidig at avslutningene var for dårlige.

Cardiff City 0-4 Hull City

Ole Gunnar Solskjær har nok ikke fått den starten han ønsket som Cardiff-manager. Lørdag ble det en real marerittkamp mot Hull på eget gress. Wilfried Zaha startet kampen for hjemmelaget, men hadde en svak dag på jobben, med unntak av et skuddforsøk midt på keeper tidlig i den første omgangen. Etter 33 minutter fikk han gult kort da han stanset en overgang, og i pausen ble han erstattet av Mats Møller Dæhli.

Den tidligere United-unggutten klarte heller ikke å endre situasjonen, og Hull scoret to ganger i andre omgang og vant dermed 4-0 i Cardiff.

Brighton Hove & Albion 1-2 Wigan Athletic

Uwe Röslers mannskap er med og kjemper om opprykk, og lørdag tok de tre nye poeng borte mot Brighton. Nick Powell er imidlertid skadet, og var ikke med lørdag. James McArthur og Chris McCann scoret målene for Wigan, før Leonardo Ulloa pyntet på sluttresultatet tolv minutter før slutt.

nickpowellwigan
SKADET: Nick Powell var ikke med for Wigan.

Yeovil Town 1-0 Doncaster Rovers

I førstekeeper Ross Turnbulls skadefravær, fikk den utlånte United-keeperen Sam Johnstone nok en gang sjansen fra start. Målvakten klarte imidlertid ikke å forhindre at James Hayter sikret seieren for hjemmelaget fra straffemerket etter 59 minutter. Doncaster er dermed faretruende nære nedrykksstreken.

Johnstone fikk karakteren 7 av Football League Paper, som skrev at Johnstone var solid, og så trakk de frem en god redning fra førsteomgangen.

Tom Lawrence spilte hele kampen for Yeovil, og kunne juble for tre meget viktige poeng for laget som innehar jumboplassering i The Championship. Football League Paper skriver at han gjorde en del pent med ballen, men at sluttproduktet manglet (sikkert fordi Doncaster hadde en så god keeper!), og Lawrence får karakteren 6.

Carlisle United 1-2 Rotherham United

Rotherham økte rekken uten tap til syv kamper da Kieran Agard sikret seieren like før sluttsignalet lød. Mens Charni Ekangamene spilte hele kampen for hjemmelaget, ble Sam Byrne (som scoret seiersmålet for Carlisle sist) byttet inn etter 68 minutter.

Både Ekangamene og Byrne får karakteren 6 i Football League Paper. Kamprapporten fokuserer hovedsaklig på Rotherham, så ingen er nevnt utenom i karaktergivingen.

Northampton Town 2-0 Hartlepool United

4083 tilskuere var vitne til at Northampton Town beseiret Jack Barmbys lag. Barmby klarte ikke å påvirke sluttresultatet.

I alle fall ikke på noen positiv måte. Barmby har fått den fryktelige karakteren 3 av Football League Paper, noe som er verst på laget. Det skal likevel nevnes at han slettes ikke er alene om å få en dårlig karakter der (dommeren fikk 2!), så det er selvsagt mulig at avisens utsendte på den kampen var av det noe strenge slaget. Likevel: Verst på laget, og byttet ut etter 65 minutter.

NEC Nijmegen 0-2 PSV Eindhoven

Marnick Vermijl spilte nok en gang hele kampen for NEC Nijmegen, men etter en opptur sist ble det ned igjen på jorda for Nijmegen mot formsterke PSV. Bryan Ruiz og Memphis Depay scoret målene for bortelaget.

Nijmegen ligger på nest sisteplass i den nederlandske serien, og det kan bli en tøff kamp for å holde plassen for Vermijl & co. Men høyrebackposisjonen har Vermijl i alle fall kontroll på.

Manchester United Training Session
TAPTE: Vermijl fikk igjen mye spilletid, men det ble tap igjen.

Søndag 23. januar

Vitória Setubal 4-0 Paços de Ferreira

Bébé spilte hele kampen for Paços de Ferreira da de gikk på et stygt 0-4-tap mot Vitória Setubal. Hadde det vært mot et topplag, så hadde det vært mer akseptabelt, men til Paços de Ferreiras forsvar så er i alle fall Vitória Setubal i brukbar hjemmeform.

Paços de Ferreira ligger fortsatt nederst på tabellen i den portugisiske toppdivisjonen.

Real Zaragoza 0-2 Real Madrid Castilla

Ángelo Henríquez har slitt med spilletid på grunn av dårlig form og sykdom, men mot B-laget til Real Madrid var han med fra start for Zaragoza. Men etter én omgang ble Henríquez byttet ut, på stillingen 0-1. Klubbens hjemmeside melder at Henríquez er skadet, og han må undersøkes videre. Det skal være snakk om en muskelskade i låret, og Zaragozas trener skal ha uttalt at han kan være ute med skade i en måned.

Mot slutten av kampen doblet Castilla ledelsen. Ikke noen god dag for et Zaragoza med opprykksambisjoner. Nå er de utenfor play-off, men heldigvis har de i det minste heng på play-off.

Andersons Fiorentina spiller først mandag kveld, på bortebane mot Parma.