Supporterklubben og Glazer

Hvordan stiller Supporterklubben seg til Glazers planer om å selge United-aksjer, for så å putte en god del av inntektene i egen lomme? Det kan du lese her.

Noen medlemmer spør oss hvordan Supporterklubben stiller seg til Glazers planer om å selge aksjer i United, og ta en god del av inntektene i egen lomme. Noen medier har feilaktig gjengitt uttalelser som kan skape forvirring om hva vi mener.

MUSCS er en offisiell supporterklubb for Manchester United. Det betyr at vi blant annet kan tilby medlemmene rundt 500 billetter på Old Trafford, og gi skandinaviske supportere en unik nærhet til det som foregår i klubben.

Vi har som prinsipielt syn at fotballklubber bør være supportereide. Men vi har ikke anledning til både å nyte godt av et unikt samarbeid med United gjennom statusen som en offisiell supporterklubb, og samtidig stå på barrikadene for et annet eierskap i klubben. Til det må man bruke andre kanaler, som f.eks. MUST.

Når det selges aksjer i et selskap, går pengene til aksjonærene, ikke til selskapet. Det er derfor ikke veldig overraskende at Glazer gjør det de nå prøver på, selv om mange hadde håpet at de ville bruke pengene på kraftig å redusere gjelda som hviler på klubben. Utfra klubbens økonomiske situasjon, og for at United skal være konkurransedyktige, burde pengene fra aksjesalget i sin helhet gå til nedbetaling av gjelda.

Samtidig er det tydelig at eierne innser at de må betale ned noe gjeld, blant annet for å lokke investorene til å handle, og det anser vi i det minste som positivt. Vi får se hvordan det går. Vårt syn er at vi helst skulle sett at alle pengene som både nå og senere kommer inn til eierne i forbindelse med aksjesalg blir brukt til å betale ned gjeld i United. Det ville styrket klubbens finansielle posisjon. Vårt ønske er en gjeldfri klubb.

Signert

Bård Skaar Viken (leder) og Ole Petter Pedersen (nestleder)