Superinnbytter Lukaku?

Kanskje er det ikke helt krise om Lukaku må starte FA-cupfinalen på benken?

Sist måned pådro Romelu Lukaku seg en ankelskade mot Arsenal, noe som gjør at han stadig er noe usikker til FA-cupfinalen.

De fleste rapportene tyder uansett på at han skal bli finaleklar, men det har vært spekulert i at han potensielt kan starte kampen på benken, og heller komme innpå etter hvert. Mourinho sa også at det kunne bli løsningen.

Det er i så fall ingen kriseløsning. Lukaku har nemlig stort sett vært svært produktiv som United-innbytter.

Her er oversikten over hvordan han har gjort det som innbytter for United.

Første innhopp

Motstander: Swansea (B)
Kom inn:
I det 66. minutt.
Hva han fikk til: Ingenting nevneverdig.

At han har vært produktiv som innbytter, betyr ikke at han har vært det hver gang – de to første gangene han kom inn for United, gikk han av banen målløs.

United ledet allerede 2-0 i Swansea i denne ligacupkampen, og belgieren kom innpå i en kamp der ingen av lagene fikk utrettet noe særlig mot slutten. United var fornøyde. Det viktigste var avansementet.

IKKE DENNE GANGEN: Romelu Lukaku scoret på Liberty Stadium i ligaen, men hadde et målløst innhopp mot Swansea i ligacupen.

Andre innhopp

Motstander: Bristol City (B).
Kom inn:
I det 61. minutt.
Hva han fikk til: Gjorde United farligere – men uten å lykkes.

I motsetning til kampen mot Swansea, der lite stod på spill, så fikk Uniteds skuffende avslutning konsekvenser her.

Det var ikke fordi Lukaku skuffet stort i innhoppet.

Vi ga ham karakteren 7 for innhoppet, og skrev følgende: «Tilfører Manchester Uniteds angrep en ny dimensjon da han kom inn. Uheldig som ikke avgjør kampen for United før Bristol City scorer vinnermålet.»

BARE NESTEN: Lukaku med positivt innhopp på Ashton Gate, men det var ikke nok mot Bristol City.

Tredje innhopp

Motstander: Derby (H).
Kom inn:
Til starten av andreomgang.
Hva han fikk til: Mål og målgivende.

United slet lenge mot Derby, og i pausen valgte Mourinho å ta grep: Inn med Lukaku.

Belgieren markerte seg med fysikken sin i andreomgangen, men det så en stund ut til at vi måtte ha omkamp mot The Rams.

Heldigvis slo United til med to mål på slutten – og Lukaku hadde målgivende på det første før han selv satte inn det andre målet etter å ha brukt både fysikk, kløkt og ro fremfor mål.

Fjerde innhopp

Motstander: Yeovil (B).
Kom inn:
I det 65. minutt.
Hva han fikk til: Mål.

Da Romelu Lukaku ble byttet inn mot Yeovil, så sukket undertegnede tungt på Huish Park. Ikke fordi Lukaku var et dårlig valg i seg selv, men fordi det var å se Angel Gomes som fristet, og da betød alle andre bytter at sjansene for det ble redusert!

Heldigvis fikk vi se Angel Gomes, og da kunne en jo også glede seg over et nytt godt Lukaku-innhopp. United ledet 2-0 da han kom inn, og på overtid fastsatte Lukaku sluttresultatet til 4-0.

Femte innhopp:

Motstander: Bournemouth (B).
Kom inn:
I det 63. minutt.

Lukakus foreløpig siste innhopp var i ligakampen mot Bournemouth på Dean Court.

Han kom inn i det 63. minutt, på stillingen 1-0 til United, og nå var det på tide å punktere kampen.

Den jobben gjorde Lukaku. Han pekte ut for Pogba hvordan han ville ha ballen, og franskmannen sendte ballen dit Lukaku ville. Begovic kom ut, men Lukaku overlistet han kaldt, og dermed tok United et langt steg mot andreplassen i ligaen.

Til sammen står altså Lukaku med tre mål og en målgivende på sine fem innhopp – det er en veldig solid statistikk. Mål i tre av sine innhopp, og et positivt bidrag i en av de kampene han ikke scoret i – mens kampen i realiteten allerede var over i den siste (som var den første).

Kanskje er det ingen krise om han må starte på benken igjen i cupfinalen – selv om det er mot bedre motstand.