– Suksess kan forandre kvinnefotballen i England for alltid

Alex Greenwood ønsker å være et forbilde, og hun tror det engelske landslaget denne sommeren kan forandre kvinnefotballen i England for alltid.

Fredag starter fotball-VM i Frankrike, og United er representert på det engelske landslaget med både kaptein (for oss, ikke for England) Alex Greenwood og nysigneringen Abbie McManus.

Greenwood er bevisst på at hun og landslagskollegene kan være forbilder for mange.

– Uavhengig av om vi vinner kamper, så må en noen ganger være et forbilde for andre. En må inspirere den neste generasjonen av unge jenter, sier hun til Our Game Magazine.

– En kan gjøre det på mange andre måter enn å vinne fotballkamper, men etter min mening vil det forandre alt om vi har suksess. Det vil forvandle kvinnefotballen i dette landet – den vil forandre seg for alltid.

LES OGSÅ: – Den beste sjansen jeg har tatt i mitt liv

PHIL NEVILLE: England-kvinnenes landslagssjef.

Kvinnefotballen opplever en oppsving for tida, men fortsatt er det slik at det kommer mange sexistiske kommentarer rettet mot spillerne.

Greenwood beskriver kommentarene som «trangsynte», og ser det hele tiden selv.

– Jeg ser det fortsatt på sosiale medier hele tiden. Det plager meg egentlig ikke, jeg bare ler av det. Jeg synes det er komisk.

– Vi kan ikke kontrollere folks kommentarer, vi kan bare kontrollere det vi holder på med – å vinne fotballkamper. Min bekymring er ikke mannen som synes jeg burde være på kjøkkenet, jeg er opptatt av en liten jente som burde spille fotball. Om den lille jenta ikke blir inspirert, så føler jeg på en måte at vi feiler.

Greenwood og England er blant favorittene i sommerens VM, og Greenwood er i alle fall vant til seiersforventninger etter sesongen i United.

United var hele veien forventet å vinne hver ligakamp.

– Vi var forventet å vinne hver kamp, noe som gir press i seg selv. Lag ønsket å gjøre det vanskelig for oss, og det var hele tiden utfordringen vår. Folk kan si hva de vil om Championship, men det er en konkurransedyktig liga på sin egen måte, og byr på sine problemer, sier Greenwood, som mener United kommer til å tjene på å ha vært en del av det.

United-kapteinen er fra Liverpool, og det går selvsagt ikke upåaktet hen verken blant hennes venner i Liverpool eller i Manchester hvor en lett kan høre hvor hun egentlig kommer fra.

– Jeg er fra Liverpool, og kan ikke skjule det. Jeg må regne med «banter». Jeg kan ikke skjule dialekten min. Jeg er fra Liverpool, og er stolt av det. Jeg gir 100% for hvem enn jeg spiller for, og å signere for Manchester United er den beste avgjørelsen jeg noen gang har tatt, så jeg elsker det, faktisk.

Englands første kamp i sommerens VM spilles på søndag – mot Skottland.

NÅ BLIR MOTSTANDEN TØFFERE: United møtte toppdivisjonslaget Reading to ganger i cupene i sesongen som var, og i 2019/20 blir det nye møter med både Reading og annen tøff motstand.