Kom innpå som spiss

Tahith Chong med viktig bidrag til trepoenger.

Sju utlånte United-spillere var i aksjon denne helga.

Lazio 2-0 Napoli

Lazio har ikke hatt noen stor høstsesong, men i den siste hjemmekampen i 2020 ble det en finfin 2-0-seier mot Napoli, etter ett mål i hver av omgangene søndag kveld.

Andreas Pereira startet på benken, men kom inn i det 79. minutt for Ciro Immobile, som hadde vært involvert i begge målene (ett mål, én målgivende).

Pereira gikk også inn i spissrollen, og han kan sies å ha gjort en helt middels jobb der i en kampsituasjon hvor det ikke var så enkelt å briljere siden Lazio var fornøyde med 2-0. Han fikk en skuddmulighet som gikk litt utenfor, og klarte altså ikke å feire spissvikariatet med en etterlengtet scoring.

I midtuka spiller Pereiras Lazio på bortebane mot Diogo Dalots AC Milan.

Mainz 0-1 Werder Bremen

Werder Bremen vant 1-0 borte mot Mainz, og det skal Tahith Chong ha mye av æren for.

Chong startet på benken mot laget på nedrykksplass, og kom ikke inn før i kampens 72. minutt, men han rakk uansett å bidra til seier.

Like før ordinær tid var over, så slo nemlig United-vingen et meget godt innlegg med venstrefoten som debutant Eren Dinkci (som kom innpå i det 86. minutt) satte i mål, og dermed kunne bortelaget juble.

Werder Bremen tar dermed et langt steg bort fra nedrykksstriden. Avstanden til Armina Bielefeld på 16. plass har kanskje ikke økt siden de også vant, men Bremen økte ledelsen til Mainz til åtte poeng, mens det nå er ti poeng ned til Schalke på sisteplass.

Huddersfield 2-0 Watford

Watford skuffet stort og tapte borte mot Huddersfield. Hornets tapte med det terreng til lagene rundt seg, og kommer til å feire jul på en femteplass.

James Garner har spilt seg inn på Watford-laget i det siste med noen brukbare kamper, og han fikk igjen tillit fra start her. Han var involvert i en del, og hadde en noen skuddforsøk, og etter et kvarter av kampen burde han også ha scoret på stillingen 1-0 til hjemmelaget.

Han fikk muligheten fra bare et par meter, men Schofield i Huddersfield-buret fikk stoppet forsøket.

Joel Pereira var ubenyttet reserve for Huddersfield.

Lørdag kveld fikk hovedtrener Vladimir Ivic sparken fra Watford, så nå fremover må Garner overbevise en ny hovedtrener om at han er verdig tilliten på Watfords midtbane.

BURDE SCORET: James Garner.

Swindon Town 2-2 Charlton Athletic

Et sent utligningsmål sørget for at det ble ett poeng til hvert av lagene da Swindon fikk besøk av Charlton.

Matej Kovar spilte som vanlig for Swindon, og det ser ikke ut til at han tabbet seg ut ved noen av baklengsmålene.

Dylan Levitt var ubenyttet reserve for Charlton.

Swindon hadde trengt tre poeng for å komme seg over nedrykksstreken, og de er dessverre for Kovars del det laget som slipper inn aller flest mål i denne divisjonen (37 baklengsmål på 19 kamper). Charlton ligger like bak play-off, med én kamp mindre spilt enn flere lag de kan gå forbi med seier i hengekamp.

TO BAKLENGSMÅL, ETT POENG: For Matej Kovar og Swindon.

Harrogate Town 0-1 Salford City

Salford City vant 1-0 borte mot Harrogate etter scoring av ex-red James Wilson, og Ammies klatret med det opp på den siste play-off-plassen i divisjonen.

Veien opp til en direkte opprykksplass er heller ikke så lang nå – det er sju, seks og fem poeng opp til de tre opprykksplassene, og Salford har én kamp til gode på disse lagene.

Di’Shon Bernard har spilt seg til fast lag på dette Salford-laget under Richie Wellens’ ledelse, og han spilte igjen her. Ingen lag slipper inn færre mål i divisjonen enn Salford City, og Bernard skal som en del av forsvaret ha sin del av æren for det.

HOLDT NULLEN: Di’Shon Bernards Salford City.

Dunkerque 2-3 Caen

Caen vant 3-2 borte mot Dunkerque fredag kveld.

Aliou Traoré kom inn i kampens 83. minutt, på stillingen 3-1 til bortelaget, så slik sett «tapte» Caen den perioden av oppgjøret hvor de hadde Traoré på banen, uten at vi kan skylde det på United-spilleren.

I liveoppdateringen til Ouest-France nevnes Traoré én gang etter innhoppet, og det er en involvering hvor han leverte en god gjennombruddspasning til en medspiller, men hvor den påfølgende avslutningen til den spilleren ikke var god nok.

Brighouse Town 2-2 Workington

Jacob Carney spilte hele kampen for Brighouse Town mot Workington.

Carney holdt nullen i førsteomgang, og Brighouse ledet 1-0, men Workington snudde kampen i andreomgangen, før Carneys lag reddet uavgjort like før slutt.

Vi har foreløpig ikke sett noen indikasjoner på hvordan Carney spilte.

Andre:

• Max Haygarth var på benken for Brentford da de vant 3-1 mot Reading, men kom ikke på banen denne gangen. Det er uansett fint å se at han er på og rundt A-laget nå, etter å ha imponert for klubbens B-lag, som han opprinnelig ble hentet til.
  • Diogo Dalot satt på benken gjennom hele Milans oppgjør med Sassuolo. «Rossoneri» vant 2-1.
  • Kidderminster Harriers (Max Taylor) spilte ikke denne helga.