sholaan

Stortalentene ga United-unggutta seieren i Italia

Se nederst for utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

United tok en viktig seier i UEFA Youth League tirsdag, da Atalanta ble slått 2-1 borte i Italia.

United stilte med et sterkt lag, og det var stortalentene Shola Shoretire og Anthony Elanga som avgjorde oppgjøret i 1. omgang.

Shoretire gjorde 1-0 etter et fint forarbeid av Alvaro Fernandez og Omari Forson, mens Anthony Elangas frispark skled gjennom hele feltet midtveis i 1. omgang.

Da gjorde det ingenting at dommeren bestemte seg for å forære Atalanta et straffespark mot tampen av 1. omgang. United holdt unna.

Seieren burde imidlertid vært større.

u19b
STARTELLEVEREN: Slik var Uniteds førsteellever i Italia.

Midtstopper Rhys Bennett traff tverrligger, og Shoretire og Elanga hadde flere skuddsjanser uten å lykkes. Et par ganger var United-spillere også helt ledig foran mål, bare for at sistepasningen var for dårlig eller spilleren heller gikk på skudd selv.

Det er imidlertid også en del av historien at United til tider skuffet i pasningsspillet. Foruten en god innledning på kampen så virket en del spillere ikke helt komfortable på det italienske gresset.

Midtstopper Teden Mengi gjorde en god kamp, mens flere andre varierte stort – ikke minst venstreback Alvaro Fernandes som ofte har vært toneangivende på dette nivået.

Med seieren står United med ni av tolv mulige poeng i gruppespillet, og de har dermed god los på 8. delsfinale. Villarreal ledet gruppen før tirsdagen etter en ubeseiret start hittil, og det er bare gruppevinneren som er sikret 8. delsfinalespill. 2. plassen må gjennom en play off mot nasjonale ligavinnere.

Her kan du se alle resultater og referat for Uniteds akademilag hittil i sesongen.

U19: Atalanta 1-2 Man. United

UEFA Youth League, Centro Sportivo Bortolotti

MÅL: 0-1 Shoretire (Forson, 8), 0-2 Elanga (23), 1-2 Renault (str, 37)

G Fernandez (89)

United: Radek Vitek – Marc Jurado, Teden Mengi, Rhys Bennett, Alvaro Fernandez – Isak Hansen-Aarøen, Martin Svidersky (Kobbie Mainoo 66) – Omari Forson (Dillon Hoogewerf 66), Shola Shoretire, Anthony Elanga – Charlie McNeill (Alejandro Garnacho 81)

Ubenyttede innbyttere: Eric Hanbury, Tyler Fredricson, Sam Murray, Sam Mather,

Vi oppdaterer med de viktigste hendelsene.

90+3: Slutt. United vinner 2-1, og det er fortjent kampen sett under ett. United burde økt ledelsen i 2. omgang, selv om Atalanta også kom til noen farlige skuddsjanser. Uniteds sjanser var imidlertid større.

90: Garnacho snapper et løst tilbakespill, går i bakken i en halvveis duell med keeper, men dommer vinker spillet videre.

89: GULT Fernandez. Altfor sent inn i en takling.

88: Garnacho og Elanga med en monsterkontring. Garnacho til Elanga, men i stedet for å spille spanjolen på åpent mål gikk svensken på avslutning fra skrått hold selv.

84: United skriker etter straffe da Hoogewerf går over ende i feltet, men dommeren gjør ingenting.

81: McNeill ut. Garnacho inn.

80: Langt mellom sjansene her nå. Tydelig at enkeltspillere begynner å bli slitne.

71: Fernandez frarøvet ball, forventet frispark, men fikk heller se Atalanta-spilleren gå på et voldsomt raid som endte med en lobb som ikke var langt unna å lykkes.

67: Atalanta-skudd over fra ok posisjon.

66: Hoogewerf inn for Forson. Mainoo inn for Svidersky.

59: Bra United-sjanse. Herlig gjenvinning av Mengi høyt i banen, spilte umiddelbart frem Shoretire som skaffet seg rom og tvang Atalanta-keeperen til å gjøre en god redning fra litt skrått hold.

54: Ny god Atalanta-skuddsjanse. Helt åpent 20 meter foran Uniteds mål, men skuddet noen meter utenfor.

52: Stor United-sjanse. Elanga-corner heades hardt i tverrligger og ut av stopper Rhys Bennett.

49: Atalanta med et halvfarlig skudd, men ikke hardere enn at Vitek slår det til corner.

46: United-sjanse: Shoretire i glimrende posisjon, men pasningen foran mål til en ledig McNeill ble upresis. Da McNeill til slutt fikk ballen ble avslutningen så blokkert.

46: 2. omgang er i gang (15.07)

45+2: Et effektivt United leder ved pause. God kontroll innledningsvis, men Atalanta etter hvert til flere (ganske ufarlige) avslutninger. United krydret dessverre 1. omgangen etter hvert med en rekke svake pasninger, også fra flere av de beste spillerne. Virker rett og slett ikke helt komfortabel med gressmatta, og dessverre bestemte dommeren seg for å forære hjemmelaget straffen de reduserte med.

40: Sjanse Atalanta. Innlegg fra høyre til en spiss som nesten får tåa på innlegget rett foran Vitek. Hjemmelaget kjører kampen nå.

37: 1-2. Mål på straffen.

35: Straffe til Atalanta. En grusom avgjørelse. Et innlegg i feltet fra kort hold treffer mest rumpa og litt armen til en United-spiller, men armen henger rett ned, det er fra kort hold, rett og slett en grusom dommeravgjørelse.

31: Shoretire ned for telling etter at han fikk en smell da han selv satte inn en takling, men kom seg opp igjen etter litt behandling.

27: Atalanta med skudd over etter at Shoretire og Fernandes tapte to dueller på egen halvdel i løpet av kort tid.

23: 0-2 Anthony Elanga. Et frispark fra venstrekanten glir gjennom hele feltet og i mål, etter at Elanga selv hadde skaffet frisparket det ble mål fra. Var nok egentlig et innlegg ment for stuss eller heading, men hemmeligheten er som ofte å sørge for at de treffer mål hvis de glir gjennom feltet som her.

12: Et Atalanta-frispark fra venstrekanten heades ufarlig høyt over.

8: 0-1 Shola Shoretire. Fernandes forbi på venstrekanten, la inn i feltet, til Forson sentralt, som la tilbake til Shoretire litt til venstre i 16-meteren og han skrudde ballen kontrollert inn i bortre hjørne.

7: Første skudd fra Atalanta. Kontring etter et stygt Fernandes-balltap høyt oppe i banen, men enkelt skudd rett på Vitek.

5: Ingen sjanser, men United har tatt tak i ballen fra start av.