Storspill av Johnstone

DE UTLÅNTE: Keeper Sam Johnstone var sentral da Aston Villa vant. VIDEO.

I alt tre utlånte United-spillere var i aksjon i helgens ligarunde – to av dem hjemme i England og én i Spania.

Vi starter oversikten på Stadium of Light:

Sunderland 0-0 Burnley

Adnan Januzaj spilte igjen hele kampen for hjemmelaget i en kjedelig kamp på Stadium of Light. Selv gjorde imidlertid den innleide United-spilleren en bra kamp, så bra at han av lokalavisen Sunderland Echo ble karakterisert som lagets beste offensive spiller (uten at det sier så veldig mye).

Det ene poenget hjalp ikke David Moyes’ elever stort. De ligger fortsatt sist på tabellen, nå med syv poeng opp til «trygg plass». Det spøker stygt for Premier League-tilværelsen.

Wigan 0-2 Aston Villa

For sjette gang på syv kamper klarte Sam Johnstone å holde nullen bakover for Villa. Med en serie gode redninger (se video) bidro han sterkt til at Wigan Athletic trolig må belage seg på retur til League One, divisjonen de rykket opp fra for bare ti måneder siden.

Men Villa måtte virkelig slite for seieren. Det tok dem 73 minutter å finne åpningen, for øvrig ved ex-Red James Chester. Den 28 år gamle forsvarsspilleren sørget for scoring ved å stupe frem og heade ballen forbi Wigan-keeperen.

Villa befinner seg fortsatt på 12. plass i Championship, nå 11 poeng bak den magiske 6. plassen, den som gir kvalifisering om opprykk. Med bare åtte ligarunder igjen, har nok det toget for lengst forlatt stasjonen på Birmingham New Street.

Sporting de Gijón 3-1 Granada

En absolutt «must win»-kamp for Andreas Pereira og gjestene fra Granada, som på forhånd lå tredje sist med kun søndagens vertskap og håpløst fortapte Osasuna bak seg.
Men det ble slett ingen seier på Pereira & co. Tvert imot ble det et grundig 3-1-tap, som også førte til at laget ble forbigått på La Liga-tabellen av sine beseirere.

Pereira spilte hele kampen og bidro med assist til Granadas ledermål(!), men utover det var han ute av stand til å gjøre fra eller til på en svart dag i Asturias.

P.S.: Når det gjelder øvrige utlånte, så var Cameron Borthwick-Jackson som vanlig utelatt fra Wolverhamptons tropp, mens Joe Riley fortsatt er skadet og dermed uaktuell for Sheffield United.

Heller ikke Guillermo Varela var i aksjon da hans Eintracht Frankfurt spilte 0-0 mot Hamburger SV. Den uheldige uruguayaneren har riktignok spilt et par kamper etter sin langtidsskade, men jobber fortsatt med å komme tilbake for fullt.