Casemiro Brasil

Storspill av Casemiro og nedtur for portugiserne

Det var totalt ni United-spillere i aksjon for sine landslag tirsdag kveld. Casemiro var svært sentral da Brasil vant overbevisende, mens det ble en dyster kveld for portugiserne.

United har også hatt U21-spillere i aksjon i kveld. Les om dem her.

Tunisia 1-5 Brasil

Privatlandskamp

Mål: Raphinha (11, 40) Richarlison (19), Neymar (28, straffe), Pedro (74).

Det ble en forrykende åpning på kampen som ble spilt på Parc des Princes i Paris. Casemiro var svært delaktig i at det ble en overbevisende brasiliansk seier og det tok ikke mer en tolv minutter før Casemiro slo ballen strøkent i bakrom, der hadde Raphinha startet løpet sitt og headet ballen i en nydelig bue over keeper.

Tunisia utlignet bare seks minutter senere med Montassar Talbi, før Brasil økte ledelsen til 2-1 med Richarlison. Casemiro var igjen på farten og skaffet brasilianerne straffe, da han ble holdt igjen inne i boksen, denne omsatte Neymar sikkert i mål.

Fem minutter før pause dukket Raphinha opp igjen og økte ledelsen til 4-1. Vondt ble til verre for tunisierne, da Dylan Bronn pådro seg rødt kort etter en hodeløs takling. Tunisia måtte dermed fullføre kampen med ti mann.

Etter 65 minutter gikk en United-spiller ut, mens en annen kom inn. Alex Telles ble erstattet med Lodi, mens Antony kom inn for tomålsscorer Raphinha.

Etter hvilen var Tunisia lenge helt på høyde med Brasil. Likevel var det nok en brasilianer som kom på scoringslisten . Med god hjelp fra Antony i det oppbyggende spillet kunne Pedro sette inn 5-1.

Fred ble byttet ut for Rodrygo ti minutter før slutt. En kamp helt på det jevne for det brasilianske rivjernet. Til tross for at Tunisia yppet seg i andre omgang, kom de aldri i nærheten på resultattavlen og Brasil tar med seg en komfortabel seier tilbake til Sør-Amerika.

Portugal 0-1 Spania

Nations League

Mål: Alvaro Morata (88)

En jevnspilt første omgang uten de altfor store sjansene. Spania hadde mest ball før hvilen, men Portugal var langt ifra ufarlig på kontringer. Bruno Fernandes var nærmest da han klinket til med venstrefoten, ballen snek seg dessverre for portugiseren på feil side av stolpen.

Etter hvilen fortsatte kampen i samme spor, Spania hadde mest ball uten å skape noe særlige sjanser. Mot slutten av kampen ble portugiserne trykket tilbake og spanjolene klarte til slutt å få hull på byllen. Ballen blir løftet mot bakerste stolpe, der dukket Nico Williams opp og headet ballen inn igjen i feltet, og på ekte goalgettervis bredsidet Alvaro Morata ballen i det åpne målet. Cristiano Ronaldo var nære på, bare minutter etter den spanske scoringen, men det ville seg ikke for superstjernen og resten av det portugisiske laget. Dermed er det Spania som endte opp som gruppevinnere i Nations League gruppe A.

Ronaldo og Fernandes spilte begge hele kampen for Portugal, mens Diogo Dalot ble sittende som ubenyttet innbytter.

Sverige 1-1 Slovenia

Mål: Benjamin Sesko (28) Emil Forsberg (42)

Victor Lindelöf startet som kaptein i det som ble nok en skuffende kamp for svenskene.

Ikke veldig mye å skrive hjem om før Benjamin Sesko drar frem et lite stykke magi like før halvtimen er spilt i Stockholm. Petar Stojanovic løftet vakkert gjennom til spissen, som på hel volley banket ballen kontant i lengste hjørnet. En glimrende scoring fra spissen som var linket til United i sommer.

15 minutter senere svarte svenskene. Lindelöf kom først på ballen og får gitt den videre til Fossberg, herfra og ut gjør den kreative midtbanespilleren alt selv. Han tok med seg ballen fra egen halvdel og fosset i angrep, med tre spillere rundt seg, hvor to av de prøvde å sette inn en skli takling, kjempet svensken seg videre før han plasserte ballen ned i det lengste hjørnet.

Anthony Elanga ble byttet inn i det 70. minutt, men klarte ikke å skape nok til å endre på sluttresultatet.

Etter hvilen åpnet svenskene klart best og produserte flere sjanser uten at de klarte å omsette noen av de i mål. Etter det svenske trykket hadde roet seg, ebbet kampen ut i uavgjort og Sverige rykker dermed ned fra gruppen sin.

Canada 0-2 Uruguay

Mål: Nicolás de la Cruz (6), Darwin Núñez (33)

Ingen Facundo Pellistri å se for Uruguay i kveld, for han ble sittende på benken hele kampen. I stedet var det Nicolás de la Cruz og Darwin Núñez som stjal showet for de blåkledde. Cruz hamret et frispark i mål allerede etter seks minutter. Núñez ville ikke være noe dårligere og headet inn 0-2-målet ti minutter før pause.

Ukraina 0-0 Skottland

Scott McTominay var suspendert, og var dermed ikke med da Skottland spilte 0-0 borte mot Ukraina. Skottene trengte bare uavgjort for å sikre Nations League-gruppeseieren, og de rykker dermed opp til A-nivået for neste utgave av turneringen, i tillegg til at sjansen for EM-spill i 2024 økte.

Argentina 3-0 Jamaica

Mål: Julian Alvarez (13), Lionel Messi (86, 89).

Lisandro Martinez fikk etterlengtet hvile da han med tolv minutter igjen kom inn som innbytter mot Jamaica natt til onsdag. United-fansens nye yndling spilte hele den foregående kampen og bidro til å holde nullen mot Honduras.

For Erik ten Hag og United sin del betyr det at både Varane og Martinez kun har spilt én hel kamp hver i landslagsperioden og med all sannsynlighet både er friske og raske til City-kampen.