Storseier for reservene

United knuste Newcastle på Moss Lane, og stoppet ikke før det stod hele 6-0!

Det var duket for toppoppgjør på Moss Lane torsdag kveld da Warren Joyces elever tok imot Newcastle til kamp i Premier Reserve Leauge. Newcastle lå før kampen på en tredjeplass på tabellen, mens United lå på andreplass, to poeng foran strekkodene.

United hadde før kveldens kamp ikke vært i aksjon på 14 dager, og kun én gang siden før jul – da Stockport ble slått 1-0 i Manchester Senior Cup. Newcastle på sin side hadde spilt to kamper i 2012, og står med én seier og ett tap dette kalenderåret.

United tar kontrollen

Etter at kampen ble sparket igang – noen minutter for sent på grunn av problemer med det ene målnettet – tok United raskt kontroll. Bortsett fra én farlig Newcastle-avslutning, var det kun United de første 45 minuttene.

Med 12 minutter igjen av omgangen skulle overtaket også gi uttelling for de røde djevlene. En for anledningen fantastisk god Davide Petrucci fant Will Keane med en stikker, og måljegeren var iskald alene med svenske Søderberg i Newcastle-målet.

Dette ble også det eneste målet før pause, men det var mer i vente. Mye mer.

Målkalas

United fortsatte der de slapp i førsteomgang, og etterhvert slo den berømte ketchup-effekten til på Moss Lane. Fra Oliver Norwood scoret et noe heldig mål etter 53 minutter, og frem til dommeren blåste av kampen, hadde både Will Keane, Alberto Massacci og Davide Petrucci (to ganger) tegnet seg på scoringslisten.

Mange av målene var et resultat av flott United-spill, men det kanskje aller flotteste var Davide Petruccis 3-0-mål. Italieneren forsøkte skuddfoten på direkten fra 20 meter, og skrudde ballen utagbart over Søderberg og ned i hjørnet. Det var nesten som å se den store helten i Petruccis tidligere klubb, Romas Francesco Totti, der den unge italieneren bøyde skrudde ballen elegant i mål!

Newcastle ble fullstendig spilt av banen de siste 45 minuttene, og det endte altså med hele 6-0 til hjemmelaget etter 90 minutter. En glimrende kamp av Uniteds nest beste.

Neste oppgave for United-reservene er førstkommende mandag, når Chelsea venter i London.

Reservelagstabellen

KAMPFAKTA:

Manchester United – Newcastle 6-0 (1-0)

1-0 W. Keane (33)2-0 Norwood (53)3-0 Petrucci (64)4-0 M. Keane (68)5-0 Massacci (84)6-0 Petrucci (90)Turnering: Premier Reserve League NorthSted: Moss Lane, AltrinchamTidspunkt: Torsdag 26. januar klokken 20.00 (skandinavisk tid).

United: Sam Johnstone – Marnick Vermijl, Scott Wootton, Michael Keane, Ezekiel Fryers – Larnell Cole (Alberto Massacci 75), Paul Pogba (Tom Thorpe 46), Oliver Norwood, Jesse Lingard (Michele Fornasier) – Davide Petrucci (kaptein) – Will Keane.

Benken: Joe Coll, Luke Giverin.

____________________________________________________________________________

FØRSTEOMGANG:

En liten forsinkelese grunnet problemer med nettet på det ene målet.

1. min: Kampen sparkes igang noe forsinket på Moss Lane.

8. min: United har hatt ballen mest de første minuttene, men har foreløpig ikke spilt seg frem til noen målsjanser.

12. min: Taylor avslutter etter en Newcastle-kontring. Det ser ut til å være en enkel ball for Johnstone, men plutselig spretter ballen på en tue og over United-keeperen. Heldigvis for United går ballen utenfor.

14. min: Nesten for United! Petrucci slår ballen inn til Will Keane som får hodet på ballen, men ballen sniker seg utenfor stolpen.

24. min: Kjempesanse for Lingard etter at Pogba dribler seg nydelig fri langsdødlinjen og slår ut til Lingard. Skuddet fra seks-sju meter går imidlertid over målet til Søderberg.

27. min: Kanonskudd fra 25 meter fra Pogba, men skuddet går rett på keeper.

29. min: Will Keane forsøker seg fra rett utenfor 16-meteren etter å ha vunnet tilbake ballen fra en Newcastle-forsvarer, men nok en gang går et United-forsøk rett på Newcastles svenske keeper.

33. min: 1-0 UNITED! WILL KEANE! Kaptein Davide Petrucci finner Will Keane med en nydelig stikker, og Keane er iskald alene med keeper og setter ballen trygt ned i hjørnet!

39. min: Newcastles Mehdi Abeid blir liggende etter en duell med Oliver Norwood, men etter litt is fra det medisinske apparatet ser det ut til å gå bra for Abeid.

41. min: Enda en sjanse for United. Zeki Fryers setter fart inn i boksen og legger ballen ut til Larnell Cole. Men nok en gang er avslutningen altfor høy fra en United-spiller.

PAUSE: Manchester United har vært det beste laget i første omgang, og tar med seg en fortjent ledelse inn i garderoben. Pogba, Petrucci og Norwood har kontrollert kampen, og har stått bak det meste av sjanser de røde har skapt.

ANDREOMGANG:

46. min: Andre omgang starter. Tom Thorpe har kommet inn for Paul Pogba.

52. min: Både Cole og Lingard har vært hver sin tur ute på sidelinjen i løpet av de første minuttene av andreomgang, men begge er ok og ute på banen igjen.

53. min: 2-0 UNITED! OLIVER NORWOOD! Oliver Norwood slår inn en ball fra cornerflagget, og keeper Søderberg er upresset og skal bare fange. Dessverre for svensken bommer han helt i timingen og slår ballen inn i eget mål. Kjempetabbe av den uheldige 21-åringen.

64. min: 3-0 UNITED! DAVIDE PETRUCCI! Dagens kaptein med et nydelig mål. Italieneren skyter på direkten fra 20 meter, og skrur ballen elegant over keeper og ned i hjørnet. Herlig prestasjon av en av banens beste spillere.

66. min: Nok en gang en god prestasjon fra Petrucci, som stikker gjennom Will Keane. Keeper Søderberg er imidlertid på pletten og avverger sjansen.

68. min: 4-0 UNITED! MICHAEL KEANE! Lekestue på Moss Lane. Glimrende United-spill og Larnell Cole får etterhvert slått ballen inn fra høyrevingen. Inne i feltet henger midtstopper Michael Keane og stanger ballen ned i hjørnet. Uniteds tredje mål på et kvarter.

75. min: Dobbelbytte for United. Massacci for Cole og Fornasier for Lingard.

84. min: 5-0 UNITED! ALBERTO MASSACCI! Innbytteren avslutter et helitaliensk angrep da han elegant tar ned et fremspill fra Davide Petrucci, vender opp og hamrer den i mål. Glimrende mål – nok en gang.

90 min: 6-0 UNITED! DAVIDE PETRUCCI! Italieneren kroner en fantastisk forestilling med sitt andre mål for dagen. Denne gang er det Massacci som er tilrettelegger og Petrucci som vender opp og skyter. Herlig kamp på Moss Lane!

SLUTT: Manchester United fullstendig overlegne på Moss Lane fra start til slutt, og etter et par raske mål i løpet av de første 20 minuttene av andreomgang, var det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Det endte til slutt på 5-0, og en stor del av æren for storseieren skal Roma-gutten Davide Petrucci ha. Italieneren var helt fantastisk på Uniteds midtbane, slo to assist og scoret to selv.