Storseier til U18

Samtidig som U23-laget trøblet borte mot Southampton [1-1] fremviste U18-laget storspill hjemme mot Stoke.

United 5-1 (2-0) Stoke

U18 Premier League
The Cliff, 24. aug. 2018

Mål: 1-0 McCann (Greenwood, 04), 2-0 Selvmål (32), 2-1 Jennings (54), 3-1 McCann (61), 4-1 Greenwood (Traore, 82), 5-1 Helm (Puigmal, 90+5)

United: Alex Fojticek; Arnau Puigmal, Teden Mengi (Reece Devine, 62.), Di’Shon Bernard, Ethan Laird; Dion McGhee, Dylan Levitt (Mark Helm, 84.), Aliou Traore; Anthony Elanga, Mason Greenwood, Charlie McCann (Connor Stanley, 78.).
Uben.innb.: Thompson, Hockenhull.

Mens U23-guttene slet på sørkysten, var det helt andre takter da U18-laget valset over Stoke. Til slutt sto det 5-1 til hjemmelaget, som imponerte stort foran de fremmøtte på The Cliff.

Charlie McCann (2), Mason Greenwood, Mark Helm og et selvmål av en Stoke-forsvarer sørget for at det unge United-laget klatret helt til topps på U18 Premier League-tabellen.

Straffebom – igjen

McCann scoret sitt første mål for U18 da han sendte laget i ledelsen allerede før kampen var fire minutter gammel, og Mason Greenwood, som sto bak assisten til 1-0, både kunne og burde ha doblet etter elleve. Som mot Derby for to uker siden, bommet han imidlertid på sjansen fra straffemerket, etter at Ethan Laird var blitt lagt ned i Stoke-feltet.

Like etter fikk den vanligvis så treffsikre 16-åringen muligheten igjen, nå fra en posisjon han normalt aldri misser fra. Det gjorde han nå, muligens påvirket av straffebommen bare øyeblikk tidligere.

Isteden ble det Anthony Elanga som fikk æren av å sette inn 2-0 etter vel en halvtime. Denne scoringen hadde en viss grad av hell over seg, ettersom Stoke-keeperens klareringsforsøk traff både Elanga og en Stoke-forsvarer før det endte opp i nettmaskene. Senere ble da også målet offisielt omgjort til selvmål av en av gjestenes spillere.

Stoke reduserer

2-0 til United, men Stoke var ikke helt uefne. De satte United-forsvaret på noen prøver, men lyktes ikke med å overliste slovaken aller bakerst, keeper Alex Fojtícek, i hvert fall ikke før pausesignalet lød over The Cliff.

Ni minutter etter hvilen skulle de imidlertid lykkes med sitt reduseringsforsøk, da James Jennings kaldt og rolig plasserte ballen forbi Fojtícek etter et flott angrep. Men nærmere enn dette kom ikke Stoke.

United trygger

Timen var såvidt passert da Charlie McCann satte inn sitt andre for kvelden, nå ved å banke ballen i mål etter en svak klarering av pottemakernes sisteskanse; ogg så, med åtte minutter igjen av ordinær tid, lyktes endelig også Mason Greenwood. Ved å konvertere et innlegg fra Aliou Traore satte han inn sitt fjerde på tre kamper, og dermed stor det 4-1.

Men ennå var det ikke over. Nesten fem minutter på overtid og i sin første opptreden for Neil Ryans lag, utnyttet innbytter Mark Helm flott forarbeid av Arnau Puigmal, og fastsatte dermed sluttresultatet til 5-1.

En strålende forestilling av United, som dermed spratt forbi byrival City i toppen av tabellen.

NB: Med seier i lørdagens kamp mot Middlesbrough, vil Everton overta topplasseringen med 9 poeng mot Uniteds 7.

Uniteds neste oppgave: Middlesbrough borte om en uke.