Store nedbørsmengder i Perth – dammer legger seg på gressmatta

Kampen mot Aston Villa skal etter planen sparkes i gang kl 11.45 skandinavisk tid.

En skulle tro at en tur til Australia i juli betydde sol og stekende varme, men det er kaldere enn de fleste steder i Europa og høstlige forhold på Optus Stadium i kveld.

Med litt over to timer til avspark begynner det å komme rapporter om at store nedbørsmengder gjør at gressmatta ikke klarer å drenere bort vannet fort nok.

Banemannskapet jobber på spreng for å holde banen i spillende stand og går rundt med løvblåsere for å blåse bort vannet som blir liggende på gressmatta.

Selv om det er meldt enda mer regn frem mot kampstart, så skriver Aston Villa-korrespondent Ashley Preece fra Birmingham Mail at kampen vil gå som planlagt. Flere fra Aston Villa sitt støtteapparat har testet banen og ballen skal foreløpig trille greit.

Darren Fletcher har vært nede på matta for å sjekke ut forholdene, og ballen ser ut til å rulle helt greit inntil videre.

Like etter videoen av Fletcher har Simon Stone pratet med andre som har vært nede på banen for å inspisere og fortalt at banen knapt er spillbar.

På tross av de store nedbørsmengdene så blir det nå bekreftet at kampen vil sparkes i gang som planlagt kl 11.45 skandinavisk tid.

Manchester United bekrefter også at kampen går som planlagt.

Senest i går formiddag skandinavisk tid ble det spilt kamp mellom Crystal Palace og Leeds på samme plass. Etter kampen skal gressmatta ha vært godt nedslitt, og de store nedbørsmengdene som har kommet i ettertid gjør at banemannskapene må jobbe på spreng for å få banen i god stand så det blir mulig å spille god fotball i Perth lørdag.