Opp på opprykksplass etter 7-0-seier

Fire mål av Ella Toone.

Uniteds kvinnelag spilte onsdag kveld borte mot Leicester, og vant den 7-0 etter blant annet fire Ella Toone-scoringer.

824 tilskuere var til stede på kampen.

Seieren førte United opp på opprykksplass – før oppgjøret var United på fjerdeplass på grunn av flere kamper færre spilt enn konkurrentene.

United er nå fem poeng bak serieleder Tottenham – med to kamper færre spilt. Det er to poeng ned til Charlton og Durham (som har henholdsvis én og to kamper flere spilt enn United), som ligger på tredje- og fjerdeplass – som ikke gir opprykk.

To mål på 106 sekunder

Kampen startet veldig rotete, men United fikk etter hvert kontrollen, og skapte noen sjanser, og spesielt Jess Sigsworth var nære ved å gi bortelaget ledelsen.

Plutselig kom det to mål på 106 sekunder – begge signert Ella Toone. Først var hun våken da Leicester-keeper Lambourne bommet på et United-innlegg, før hun senere satte inn 2-0 etter å ha blitt spilt gjennom av United-toppscorer Mollie Green.

På overtid av førstegangen fikk United sjansen til å øke til 3-0 med et straffespark, men Katie Zelems straffe ble reddet av Lambourne.

TOONEY! TOONEY! Her i aksjon i ligacupsemifinalen mot Arsenal.

To raske mål – igjen

Åpningen på andreomgangen var mindre rotete enn starten på den første, og det tok ikke mange minutter før United tok ledelsen.

United kom seg rundt på venstresiden, og inne i feltet ventet Kirsty Hanson, som satte ballen i mål – så får hun heller tåle at speaker på stadion sa at det var innbytter Charlie Devlins mål!

Få minutter etterpå økte kaptein Alex Greenwood til 4-0 med et velplassert frispark.

Hat-tricket fullføres

Uniteds 5-0-scoring kom etter at et Greenwood-skudd ble stoppet av en Leicester-hand, og Ella Toone fikk fullført sitt hat-trick – og med det også hennes tiende mål for sesongen.

I det 82. minutt slo innbytter Lauren James inn fra venstre, og Leicester-forsvaret klarte å rote ballen inn i eget mål under lett press fra Kirsty Hanson. Toone hadde vært nære sitt fjerde mål med et skudd som gikk i tverrliggeren, og med få minutter igjen fikk hun langskuddsscoringen sin, og fastsatte med det sluttresultatet til 7-0 for bortelaget. Nederst i saken fulgte vi kampen live.

Søndag ettermiddag kommer London Bees til Manchester for å møte United i FA-cupen (den kampen er for øvrig flyttet fra Leigh Sports Village til Ewen Fields i Hyde på grunn av en kollisjon med en rugbykamp).

Leicester City 0–7 Manchester United

FA Women’s Championship
Farley Way Stadium/Sutton Park

Mål: 0-1 Ella Toone (15.), 0-2 Toone (16.), 0-1 Kirsty Hanson (51.), 0-4 Alex Greenwood (54.), 0-5 Toone (str. 65.), 0-6 Nat Johnson (selvmål 82.), 0-7 Toone (88.).

Manchester United: Chamberlain; Smith, A. Turner, M. Turner, Greenwood (C); Zelem (Arnot, 56.), Green (Devlin, 46.), Toone; Hanson, Sigsworth (James, 71.), Galton.
Ubenyttede innbyttere: Ramsey, Harris, Hartley, Palmer.

LIVEDEKNING:

(Vi oppdaterer med de viktigste hendelsene.)

1: Kampen er i gang. United stiller i sine rosa drakter. Med ny kamp på søndag har Lauren James her blitt plassert på benken – vi regner da med at hun kanskje starter den cupkampen.

8: Fryktelig rotete åpning. Sigsworth har hatt et skudd for United, men ellers har egentlig Leicester sett best ut hittil.

13: United har overtaket nå. Stor sjanse nettopp for Sigsworth etter Katie Zelem-innlegg, og kaptein Greenwood hadde en OK skuddmulighet for noen minutter siden.

15: MÅL. Ella Toone setter ballen i det åpne målet etter at Leicester-keeperen bommer fullstendig på et United-innlegg.

16: MÅL. Ella Toone dobler ledelsen! To mål på 90 sekunder eller noe slikt for Toone! Spilles gjennom av Mollie Green, og sender ballen i nettet bak Leicester-keeper Demi Lambourne.

45+1: Straffebom! United fikk straffe – jeg tror det var Kirsty Hanson som ble felt – og Lambourne med en god strafferedning. Det var Zelem som skjøt straffen.

PAUSE.

46: Andreomgang er i gang. Charlie Devlin har kommet inn for Mollie Green.

51: MÅL! 3-0 til bortelaget United. Kirsty Hanson kan sette ballen i mål etter et innlegg fra venstre.

54: MÅL! Alex Greenwood med et herlig frispark.

56: BYTTE: Lizzie Arnot kommer inn for Katie Zelem.

64: Ella Toone får Uniteds første gule kort etter å ha dyttet en Leicester-spiller etter å ha blitt taklet selv – begge fikk gult kort. Frispark til United.

65: Det er et innøvd frisparktrekk, og det ender med en corner. Greenwood får ballen, og skyter, og det blir straffespark! Hands.

65: MÅL! Ella Toone scorer på straffesparket, og fullfører sitt hat-trick.

71: BYTTE: Lauren James kommer inn for Jess Sigsworth.

82: MÅL! Selvmål av Leicester. Innlegg fra Lauren James, og klareringsforsøket til Leicester-forsvareren går i en medspiller og inn.

88: MÅL! Herlig avslutning fra Ella Toone. Hennes fjerde for kvelden!