EB

Ute av Afrikamesterskapet etter at han bommet på straffespark

Eric Bailly ble friskmeldt før kveldens åttedelsfinale mot Egypt, men den kampen endte med skuffelse.

United-stopperen pådro seg en hodeskade mot Sierra Leone, og måtte derfor stå over 3-1-seieren mot Algerie, men mot Egypt var han tilbake– med ekstra sikkerhetsutstyr på hodet, i form av en hjelm ikke helt ulik den en tidligere har sett Petr Cech med.

Bailly leverte en svært respektabel kamp i midtforsvaret til Elfenbenskysten, hvor han stoppet mye, og det stod 0-0 etter både ordinær tid og etter ekstraomgangene.

Dessverre for Bailly så bommet han i straffekonkurransen etter et svakt straffespark, og han ble attpåtil den eneste som bommet, og derfor syndebukken da Elfenbenskysten røk ut.

Egypt, som ledes av tidligere United-assistent Carlos Queiroz, er dermed videre til kvartfinalen av turneringen, hvor de skal møte Marokko.

I det niende minuttet av kampen pådro for øvrig Eric Bailly seg et gult kort, noe som gjorde den ellers gode kampen hans ekstra imponerende.

Slik var straffekonkurransen:

• Elfenbenskysten : Pépé scorer. 1-0.
  • Egypt: Scorer. 1-1.
  • Elfenbenskysten: Ibrahim Sangaré scorer. 2-1.
  • Egypt: Scorer. 2-2.
  • Elfenbenskysten: Bailly bommer! Kort tilløp, ikke et altfor godt plassert skudd. Keeper får en hånd på den, og får slått ballen opp i tverrliggeren.
  • Egypt: Scorer. Egypt i ledelsen.
  • Elfenbenskysten: Cornet scorer. 3-3, men fortsatt overtak Egypt.
  • Egypt: Abdelmoneim scorer. Da trenger de bare enten å score på sin siste straffe (Salah?), eller at ivorianerne bommer.
  • Elfenbenskysten: Wilfried Zaha scorer, og da lever håpet litt til.
  • Egypt: Mohamed Salah scorer oppskriftsmessig.