Stepney-tabbe og Charlton-kanoner

På denne dag for 50 år siden: Alex Stepney ble overlistet av Tottenham-keeper Pat Jennings, men heldigvis hadde United Bobby Charlton på laget.

Noe av det verste som kan skje en målvakt, er at den andre målvakten scorer på deg.

Alex Stepney står selv med to mål for Manchester United (han tok straffespark i 1973/74-sesongen, og var delt toppscorer til jul med sine to mål), men i Charity Shield i 1967 – for nøyaktig 50 år siden – var det Pat Jennings i Tottenham-buret som scoret på Stepney – og det var et utspark, ikke et straffespark.

Tottenham ledet allerede 1-0 før denne Stepney-tabben, men Bobby Charlton dunket inn to kanonmål, og det stod 2-2 til pause. Etter pause tok Tottenham ledelsen igjen, før Denis Law 20 minutter før slutt satte inn en retur etter et Charlton-skudd. Det endte 3-3, og United og Tottenham delte Charity Shield-troféet.

Heldigvis var ikke Stepneys opptreden i denne kampen noe som satte standarden for sesongen. United vant som kjent Serievinnercupen mot slutten av sesongen, og Stepney var en viktig del av United-laget – og hadde også en herlig redning i finalen på stillingen 1-1.