Sjekk dette United-folkehavet

STOCKHOLM, OSLO: United-fans har invadert både Rørstrandgatan i Stockholm og The Scotsman pub i Oslo.

Tatt i betraktning at det står et Europa League-trofé og en Champions League-plass på spill til kvelden, og at tusener på tusener har valfartet til den svenske hovedstaden, ble det tidligere i dag meldt om en nesten uvirkelig stillhet i gatene.

Selv om værgudene har stilt seg på arrangørenes side, og den innbydende solen presset temperaturen opp i over 20 grader, var det lite feststemning å spore. På byens utesteder satt folk stort sett i ro og pratet over en øl eller to, mens andre nøyde seg med å slentre rundt i gatene med mysebrillene på. Sånn sett lå det lenge an til å bli en veldig forskjellig finale fra de vi har sett tidligere.

Men, som vi spådde, tok stemningen seg kraftig opp utover ettermiddagen. Det skjedde i takt med at etternølende fans kom strømmende ut av busser, fly, ferger og tog. Og nå koker det.

Det meldes om hæler i taket både her der, og omsider har Stockholm begynt å se ut som det den er — åsted for en stor europeisk fotballfinale.

————————————————————–

Overtar Scotsman

United.no er også på plass i Oslo for å møte fansen som ikke hadde mulighet til å dra til Stockholm, men som likevel samles i stor stil i den norske hovedstaden for å dele finaleopplevelsen med hverandre.

19.55: – Tester kapasiteten

Det er en fantastisk dag i Oslo, og selv om det fortsatt er drøye tre kvarter til finalen sparkes i gang, er det nærmere 400 mennesker som har møtt opp for å heie laget sitt frem. Køen for å få foten innenfor strekker seg fortsatt et godt stykke ned Karl Johan, og det er ventet fortsatt enorm pågang, får united.no bekreftet.

Dette bildet gir et lite inntrykk av hvor stinn brakke det er på Scotsman før finalen.

19.00: – He goes by the name of Wayne Rooney…

Like før Kim Borge satte i gang den United-relaterte quizen på Scotsman, rakk de fremmøtte å varme opp syngemuskelen. Det er ikke sikkert han spiller i kveld, men Wayne Rooney har åpenbart en høy status i Oslo:

18.30: – Dørene åpnes…

18.00: United-fansen har fullstendig tatt over puben. Her er gjengen som står og venter på å komme inn i 2. etasje:

United! United! United!

 

Også den britiske fansen var godt i gang med oppladning til match:

 

15.00: Det er mindre enn seks timer til avspark på Friends Arena, og her kommer noen få bilder oversendt fra den svenske hovedstaden:

 

 

 

Fra tidligere i dag:

Ed Woodward: – Tankene er hos dem der hjemme

Med tanke på de forferdelige scenene som utspilte seg i Manchester for under to døgn siden, de 22 som omkom og alle som ble fraktet til sykehus, mange av dem med kritiske skader, er det selvsagt ikke til å undres over at denne Europa League-finalen har måttet finne seg i å bli skjøvet bakover i folks bevissthet.

Les også: – Finalen har mistet glans

Som Ed Woodward så treffende sa det i videoen under her etter tirsdagens ankomst til finalebyen:

– Det som skjedde har bidratt til å sette ting i perspektiv. Suksess på banen betyr egentlig ikke noe sammenlignet med all den smerte og lidelse som skjer hjemme. Det er der tankene våre befinner seg akkurat nå.

Så får vi andre bare håpe at spillerne klarer å konsentrere seg om oppgaven når de i kveld løper ut på Friends Arena.