Statistikk fra 2009/2010-sesongen

Her får du all statistikk og info fra Uniteds Premier League-sesong.

I en intens og spennende sesong, måtte Sir Alex Ferguson og hans disipler ta til takke med Carling Cup-triumfen etter 2-1 mot Aston Villa på Wembley. Laget kom til kort hjemme mot Leeds allerede i FA-cupens 3. runde, mens Champions League-deltakelsen endte med 4-4 mot Bayern München, og tysk semifinaleavsement på bortemålsregelen.

I hjemlig liga måtte man tilslutt se seg slått på målstreken av Chelsea.

Her følger statistikk og info, både nyttig og interessant (samt noe litt mindre nyttig og litt mindre interessant) fra Uniteds Premier League-kamper 2009/2010.

■ Ligamester Chelsea og Manchester United tok like mange poeng mot lagene som havnet på øvre halvdel. Chelsea hadde imidlertid betydelig bedre målforskjell med sine +22. United på sin side hadde +9.

■ Mot lagene på øvre halvdel holdt United nullen bare fem ganger, mot Chelseas ni. På hjemmebane var Chelsea og Tottenham ett poeng bedre enn United mot lagene på øvre halvdel, mens United var det beste bortelaget.

■ United tok ett poeng mindre enn Chelsea mot lagene på nedre halvdel. Begge lagenes målforskjell lød på +49, og United slapp bare inn ni mål. Hjemme tok United 28 av 30 mulige poeng mot lagene som endte på nedre halvdel. Dette gir en tredjeplass bak Arsenal og Chelsea. United var derimot det beste bortelaget i årets sesong.

■ Som ovennevnt var United altså ligaens beste bortelag. Fergies mannskap tok 36 poeng av 57 mulige, to poeng foran Chelsea, og slapp bare inn 16 mål. På hjemmetabellen havnet imidlertid ligamester Chelsea tre poeng foran.

■ Gjennomsnittlig tilskuertall på Uniteds hjemmekamper var 74.963.

■ United vant ni kamper med en margin på tre mål. Det var flest i Premier League 2009/2010

■ United hadde flest «cleen sheets» – kamper uten baklengsmål – med sine 19. United og Tottenham var de som slapp inn færrest hjemmemål, med 12. United var forøvrig det eneste laget som nettet mer enn ett mål mot Tottenham på White Hart Lane (3-1).

■ Uniteds kamper involverte 114 mål. Det gir et snitt på 3,0 mål per kamp.

■ Med sine 26 mål, var Wayne Rooney lagets soleklare toppscorer. Dimitar Berbatov kommer på delt 2.plass med sine 12 scoringer. Plassen deler han med selveste Mr. Own Goal.

■ Med 51 gule og fire røde, var United det sjette snilleste laget i Premier League denne sesongen.

■ United fikk 1,2 gule i snitt hjemme og 1,6 i snitt borte.

■ United brukte i snitt 39 minutter hjemme og 48 minutter borte på å score det første målet. Snittet for å slippe inn det første målet var på 32 minutter hjemme og 39 minutter borte.

■ Innbytterstatistikken viser at Ferguson i snitt gjør 2,8 bytter hjemme og 2,6 bytter borte.

■ Paul Scholes var Uniteds slemmeste spiller (He still can’t tackle!). Rødluggen pådro seg 10 gule og ett rødt kort. Vidic følger – ikke overraskende – hakk i hæl, med sine ni gule og ene røde.

Dette ville vært startoppstillingen målt etter flest antall spilte minutter: Van der Sar Neville – Evans – Vidic – Evra Valencia – Fletcher – Carrick – Giggs Rooney – Berbatov Dette ville vært startoppstillingen målt etter de som har spilt nest mest: Foster Rafael – Brown – Ferdinand – O’Shea Nani – Scholes – Anderson – Park Owen – Macheda

■ Med fem mål i hjemlig liga, ble årets sesong Ryan Giggs’ mest produktive siden 2004/05.

■ Denne sesongen spilte Darren Fletcher flere kamper og scoret flere mål enn noengang siden ligadebuten i 2003.

■ Rio Ferdinand slapp til forholdsvis få ganger i årets sesong (12+1), men de gangene stopperen var skadefri, viser statistikken at Ferdinand vant 92 % av taklingene sine, og at han kun forårsaket to frispark.

Statistikk og info er utarbeidet av Kjetil Bakke og benyttet med hans godkjennelse.

Her kan du forøvrig lese all statistikk fra Uniteds sesong. Statistikken under gjelder for alle turneringer: