– Vil snakke med United igjen etter fotball-VM

Uniteds Tyrell Malacia ble sittende på benken kampen gjennom da Nederland og Ecuador fredag spilte 1-1 i VM. Dermed står han uten VM-minutter etter de to første kampene.

For Uniteds del handlet kampen dermed mer om en spiller som ikke kom til United i sommer, PSV Eindhovens Cody Gakpo.

23-åringen scoret Nederlands mål, og står dermed med to VM-scoringer etter at han også scoret 1-0-målet i 2-0-seieren over Senegal i VM-åpningen.

I sommer var United enig med Gakpo og representantene hans om den personlige kontrakten. Erik ten Hag snakket også direkte med Gakpo flere ganger, men til slutt måtte pengene i stedet brukes til å få kloa i Antony.

Dermed ble det ingen Gakpo-overgang.

– Til slutt så ble det ingen overgang, noe som var synd, både for meg og utviklingen min og fordi United er en av verdens største klubber, men også for PSV, siden det å selge en spiller til United ville vært bra for klubben, sa han tidligere i høst til The Times.

Nå skriver Marco Timmer hos nederlandske Voetbal International at Gakpos representanter vil prate med United, Liverpool, Bayern og Real Madrid etter mesterskapet, men at det uansett er for tidlig å si at han garantert vil forlate PSV.

Det snakkes om en pris på minst 50 millioner euro.

Spilleren selv har imidlertid hatt en vanvittig sesong.

Det er litt forskjellige tall som spres om sesongen hans til nå, men etter en nærmere titt ender united.no på 17 scoringer og 18 målgivende på totalt 31 kamper for PSV Eindhoven og Nederland. 35 målpoeng, altså, på en sesong som bare har vart i drøye tre måneder.

Så gjenstår det å se om United returnerer for Gakpo i januar eller til sommeren, men med tanke på hvor nært det faktisk var i sommer så virker det ikke utenkelig.

cody

Nederland 1-1 Ecuador

Mål: 1-0 Gakpo (Klaasen, 6), 1-1 Valencia (49)

Nederlands startellever: Andries Noppert – Denzel Dumfries, Jurriën Timber, Virgil van Dijk, Nathan Aké, Daley Blind – Teun Koopmeiners, Frenkie de Jong, Davy Klaassen – Cody Gakpo, Steven Bergwijn.