England v Andorra: 2022 FIFA World Cup Qualifier

To mål og en målgivende for Jesse Lingard

Her er en gjennomgang av søndagens landskamper som involverte United-spillere.

England 4–0 (1-0) Andorra

VM-kvalifisering

Mål: 1-0 Jesse Lingard (18.), 2-0 Harry Kane (str. 72.), 3-0 Lingard (78.), 4-0 Bukayo Saka (85.).

England: Sam Johnstone – Reece James (Jack Grealish, 62.), Conor Coady, Tyrone Mings, Kieran Trippier – Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson, Jude Bellingham (Mason Mount, 62.) – Jesse Lingard, Patrick Bamford (Harry Kane, 62.), Bukayo Saka.
Ubenyttede nnbyttere: Kyle Walker, Nick Pope, Luke Shaw, John Stones, Harry Maguire, Declan Rice, Kalvin Phillips, Raheem Sterling, Jordan Pickford.

Jesse Lingard startet for England i kveldens hjemmekamp mot Andorra, og han leverte virkelig varene på Wembley.

Han scoret to av målene da England vant 4-0, og han hadde attpåtil målgivende til 4-0-målet.

I det 18. minutt fikk Jesse Lingard ballen fra Jude Bellingham, og sendte ballen ut til Bukayo Saka. Saka slo inn, men ballen traff en Andorra-forsvarer som headet ballen inn i beina på Jesse Lingard, som fikk ballen raskt under kontroll og satte ballen i hjørnet. Dette var Lingards første landslagsmål på nesten tre år.

Han feiret for øvrig med et «Cristiano Ronaldo-jubelhopp».

Kort tid etterpå lobbet Lingard ballen i mål på lekkert vis, men dessverre var han i offside.

Andorra hadde generelt store problemer med Lingards bevegelser, og måtte gang på gang ty til ulovlige midler for å stoppe ham.

Innbytter Mason Mount gikk i bakken med litt mindre enn 20 minutter igjen av oppgjøret, etter å ha blitt spilt frem av enda en innbytter i Jack Grealish, og innbytter (!) Harry Kane satte straffesparket i mål. Et vellykket trippelbytte, må en vel nesten kunne si, etter en lang periode hvor England hadde dominert uten å få ballen i mål igjen.

Noen minutter senere ble Jesse Lingard tomålsscorer. Han fikk ballen litt utenfor Andorras boks, og gikk litt innover og skjøt fra 17 meter, og ballen gikk inn i hjørnet. Kanskje kunne keeper gjort en bedre jobb der, men uansett viste Lingard igjen at han kan bidra – og forhåpentligvis tjener også United på det denne sesongen.

IMPONERTE: Jesse Lingard.

Med fem minutter igjen headet Bukayo Saka inn 4-0 etter en lur kort corner av England, og det var Jesse Lingard som slo glimrende inn til Saka.

I det 89. minutt var Lingard nær hat trick. Han ble servert av Trent Alexander-Arnold, og skjøt på direkten, men en forsvarsspiller klarte å blokkere slik at det ble hjørnespark heller enn mål.

Det ble 4-0 til England, som ser ut til å ha ha full kontroll på VM-kvalifiseringsgruppa si.

Harry Maguire og Luke Shaw var ubenyttede innbyttere.

Spania 4–0 (3-0) Georgia

Mål: 1-0 José Gayà (14.), 2-0 Carlos Soler (25.), 3-0 Ferran Torres (42.), 4-0 Pablo Sarabia (63.).

Spania: Unai Simón (Robert Sánchez, 74.), César Azpilicueta, Eric Garcia (Mikel Merino, 60.), Aymeric Laporte (Raúl Albiol, 46.), José Gayà (Brais Méndez, 74.) – Marcos Llorente, Rodri, Carlos Soler – Ferran Torres (Pablo Fornals, 60.), Abel Ruiz, Pablo Sarabia.
Ubenyttede innbyttere: Jordi Alba, Sergio Busquets, David de Gea,  Koke, Iñigo Martínez, Álvaro Morata, Adama Traoré.

David de Gea ble sittende på benken hele kampen mot Georgia da Spania vant komfortabelt 4-0. Han har ikke spilt et eneste sekund av VM-kvalifiseringen hittil.

Spania gjorde et keeperbytte med litt over et kvarter igjen, men det var ikke De Gea som kom innpå.

Scoringer fra José Gayà, Carlos Soler og Ferran Torres sørget for en 3-0-ledelse til pause, og i andreomgangen økte Pablo Sarabia ledelsen ytterligere for Spania.

Spania ligger nå ett poeng fremfor Sverige i gruppe B – men svenskene har spilt to færre kamper, og ligger altså godt an.

De Geas neste (og siste for denne gang) sjanse til spilletid for Spania blir bortekampen mot Kosovo på onsdag.

daviddegea4243
DE GEA: God for United i seriestarten, men ikke nok til å få spilletid for Spania hittil i denne landskampperioden.

Hviterussland 2–3 (2-1) Wales

Mål: 0-1 Gareth Bale (str. 6.), 1-1 Vitali Lisakovich (str. 29.), 2-1 Pavel Sedko (30.), 2-2 Bale (str. 69.), 2-3 Bale (90+3.).

Wales: Danny Ward – Chris Gunter, Chris Mepham, James Lawrence, Ben Davies – Joe Allen, Joe Morrell – Brennan Johnson (Jonny Williams, 63.), Gareth Bale (C), Daniel James – Rubin Colwill (Mark Harris, 57.).
Ubenyttede innbyttere: Wayne Hennessey, Tom King, Tom Lockyer, Rhys Norrington-Davies,  Matthew Smith, Dylan Levitt, Ben Woodburn, Josh Sheehan.

Dylan Levitt var ubenyttet innbytter da det var Gareth Bale-show i Minsk.

Bale sendte Wales i en tidlig ledelse på straffespark etter å ha blitt felt selv. Like før halvtimen var spilt så snudde Hviterussland kampen med to raske mål etter mye slurv i Wales-forsvaret, inkludert et straffespark etter en klønete Gunter-inngripen.

Med litt over 20 minutter igjen utlignet Gareth Bale på det som var kampens tredje straffespark, og på overtid scoret han etter både svakt forsvarsspill og svakt keeperspill fra hviterusserne.

Ex-red Daniel James spilte hele kampen for Wales, og hadde den målgivende pasningen til vinnermålet.

VM-drømmen lever fortsatt med dette i beste velgående for Wales.

France v Wales - International Friendly
KOM ALDRI PÅ BANEN: Dylan Levitt.

Sverige 2–1 (2-0) Usbekistan

Privatlandskamp

Mål: 1-0 Abdulla Abdullayev (sm. 6.), 2-0 Isaac Kiese Thelin (35.), 2-1 Eldor Shomurodov (71.).

Sverige: Kristoffer Nordfelt – Mattias Johansson (Daniel Sundgren, 62.), Marcus Danielson (Viktor Claesson, 81.), Joakim Nilsson, Martin Olsson – Ken Sema, Mattias Svanberg (Carl Starfelt, 62.), Jens Cajuste, Jesper Karlsson – Isaac Kiese Thelin, Robin Quaison (Jordan Larsson, 62.).
Ubenyttede innbyttere: Robin Olsen, Pontus Dahlberg, Victor Lindelöf, Luwig Augustinsson, Emil Forsberg, Kristoffer Olsson, Alexander Isak, Dejan Kulusevski.

Landslagskaptein Victor Lindelöf var ubenyttet innbytter da Sverige vant 2-1 hjemme mot Usbekistan i en privatlandskamp.

Sverige brukte et helt nytt lag i denne kampen, og prioriterte med det naturlig nok onsdagens bortekamp mot Hellas.

Sverige tok en tidlig ledelse mot Usbekistan etter at et Quaison-innlegg gikk i mål via en usbekistansk forsvarsspiller. Isaac Kiese Thelin doblet ledelsen i kampens 35. minutt.

Romas Eldor Shomurodov reduserte i kampens 71. minutt, og flere mål ble det ikke.

Sweden v Slovakia - UEFA Euro 2020: Group E
FIKK HVILE: Victor Lindelöf.