Ingen starter bedre enn Mourinho

Vi har samlet noen av «snakkisene» i forbindelse med det ferske Premier League-oppsettet.

Onsdag morgen ble terminlisten i Premier League sluppet, og som alltid er det mange interessante kamper, datoer og perioder å kikke nærmere på.

I denne artikkelen tar vi for oss sesongstarten, sesongavslutningen og de nyopprykkede lagene, mens du kan lese mer om storkampene og terminlisten i sin helhet her!

Mourinho vinner oftest

Manchester United innleder i utgangspunktet Premier League-sesongen lørdag 12. august mot West Ham på Old Trafford, selv om det kan være at kampen flyttes til søndag ettersom den europeiske supercupfinalen mot Real Madrid spilles i Skopje fire dager i forveien.

Ifølge Sky Sports er det kun Chelsea som har bedre statistikk på åpningsdagen enn United, som kun har tapt fem kamper i Premier League-historien.

Vi må imidlertid ikke lenger tilbake enn til 2014 for å finne forrige tap i premieren, da Gylfi Sigurdsson scoret vinnermålet for Swansea i deres 2-1-seier i det som var Louis van Gaals første offisielle United-opptreden på Old Trafford.

Når det gjelder managere er det ingen som har for vane å starte bedre enn José Mourinho, som har vunnet 88 prosent av sine åpningskamper i Premier League. I fjor scoret Juan Mata, Zlatan Ibrahimovic og Wayne Rooney i 3-1-seieren borte mot Bournemouth.

West Ham-poeng på Old Trafford

West Ham kan stå i fare for at deres stadion ikke blir klar til de første ligakampene i august som følge av at VM i friidrett vil finne sted på London Stadium. Uansett åpner de på Old Trafford, hvor de møtte United to ganger forrige sesong.

I ligaen var West Ham et av mange lag som fikk med seg ett poeng med 1-1, mens United vant 4-1 i femte runde av ligacupen.

4-1: Zlatan Ibrahimovic scoret da Manchester United slo West Ham 4-1 i lagenes forrige møte på Old Trafford.

I fjor tapte West Ham sin åpningskamp på Stamford Bridge mot laget som til slutt ble ligamester. Tilbake i 2015/16 slo de Arsenal 2-0 på Emirates.

En annen kuriositet vi tar med oss er at kun Manchester United har tapt åpningskampen og likevel endt øverst på Premier League-tabellen til slutt. Det skjedde både i 1992/93, 1995/96 og 2012/13.

Sesongavslutningen

Med tøff konkurranse fra flere sterke rivaler, ligger det i kortene at Premier League 2017/18 kan by på en nervepirrende avslutning.

Akkurat som i innledningen, har United blitt tildelt en relativt komfortabel avslutning på sesongen med Manchester City (b), West Bromwich (h), Bournemouth (b), Arsenal (h), Brighton (b) og Watford (h) som de seks siste kampene.

Ifølge Sky Sports er det imidlertid kun Manchester City og Liverpool som har et vanskeligere program på papiret enn United, mens Arsenal kommer best ut.

TV-kanalen har rangert topplagenes seks siste kamper ut i fra den gjennomsnittelige plasseringen til lagene de møter fra forrige sesong.

  1. Arsenal – 13,2
  2. Chelsea – 12,7
  3. Tottenham – 12,3
  4. Manchester United – 10,5
  5. Manchester City – 10,3
  6. Liverpool – 9,8

Nye bekjentskap

Med nyopprykkede Huddersfield og Brighton vil Manchester United besøke to baner de aldri har spilt på tidligere i Premier League.

Først ut er Huddersfield på John Smith’s Stadium 21. oktober. Forrige gang lagene møttes i Huddersfield var i 1971 i en 3-0-seier der Bobby Charlton, Denis Law og George Best scoret målene. Den kampen ble imidlertid ikke spilt på John Smith’s Stadium, men på Leeds Road, som ble stengt 1994.

HIT SKAL UNITED…: Huddersfields hjemmebane, John Smith’s Stadium, under en FA-cupkamp mot Wigan i 2013.

Bortemøtet med Brighton spilles ikke før 5. mai i den nest siste serierunden. Kampen blir Manchester Uniteds første på Falmer Stadium. Forrige gang lagene møttes i Brighton var i 1992, da Danny Wallace scoret for United i en ligacupkamp som endte 1-1.

Det tredje nyopprykkede laget er Newcastle, som United naturligvis har møtt en rekke ganger de siste årene. Det forrige møtet på St. James’ Park ble en målfest som endte 3-3.

…OG HIT: Anthony Knockaert feirer Brighton-opprykket på Falmer Stadium i april.