– Spreng banken for Modric!

– Med han på laget tror jeg vi hadde vunnet ligaen uansett. Det sier Sarpsborg 08-spiller og Manchester United-fan Jo Nymo Matland til united.no.

Sir Alex Ferguson har fått klarsignal av klubbens eiere til å gå på handletokt, og United-bossen har uttalt at han står klar med sjekkheftet for å forsterke stallen med to-tre spillere i sommer.

Engelske medier hevder Phil Jones og Ashley Young er så godt som klare for klubben, mens også David de Gea ryktes å være på vei inn portene på Old Trafford.

Jo Nymo Matlands hjerte har banket for Manchester United siden 92/93-sesongen, og Sarpsborg 08-spilleren følger spent med på Silly Season. Mens tromsøværingen stiller seg forsiktig positiv til kjøp av de to engelskmennene, innrømmer han at han ikke er særlig begeistret over tanken på å signere en keeper som nettopp har blåst 20 lys av bursdagskaken.

– Phil Jones er spennende, og har vært veldig god de gangene jeg har sett han. Det er også fint at han kan benyttes både som stopper og i en ankerrolle. Ashley Young er god, men jeg lurer kanskje på om han blir litt enkel. Jeg håper uansett han tar de nødvendige stegene om han kommer til United.

– Når det gjelder De Gea, er jeg ikke overbegeistret. Han er særdeles ung, påpeker Nymo Matland.

Mener midtbanen bør forsterkes

Samtidig er mannen med den dødelige venstrefoten av den oppfattelsen at spesielt èn posisjon bør stå høyt på Fergusons prioriteringsliste: En sentral midtbanespiller med offensiv slagkraft.

Og 24-åringen har pekt ut sin drømmesignering.

– Ja, drømmen er Luka Modric, forteller han til united.no, før han sammenlikner den elegante kroaten med en viss Barcelona-duo.

– Han er det nærmeste du kommer Xavi og Iniesta, legger Tippeliga-spilleren til.

Blant annet mener Nymo Matland at kreativitet er noe som er sårt tiltrengt i midtbaneleddet. Samtidig som han tror Luka Modric ville vært en ideell løsning på den kreative mangelvaren, mener han Manchester United ville blitt komplettgjort med 25-åringen i stallen.

– Han har høy radius, ekstremt høy treffprosent på pasninger og er kreativ. Jeg tror han hadde passet perfekt inn i en 4-4-2 med for eksempel Carrick ved sin side, sier han.

Spreng banken for Modric!

Manchester United måtte ikke bare betale en haug av penger – klubben gjorde seg også svært upopulære da Michael Carrick og Dimitar Berbatov ble hentet fra Tottenham for henholdsvis fem og tre år siden.

Dermed må Sir Alex etter alle solemerker blafre med mange, mange pundsedler dersom han skal robbe londonerne for nok en høyt verdsatt spiller. Om nødvendig, mener Nymo Matland uansett at United-bossen bør sprenge banken for å få kloa i midtbaneeleganten.

– Ja, kjøper vi han, så tror jeg vi vinner ligaen uansett. Hadde det vært opp til meg, hadde jeg vært villig til å betale opp mot £40 millioner pund. Han er en av ytterst få jeg ville brukt så mye penger på.

Imidlertid legger han ikke skjul på at han ikke er særlig optimistisk med tanke på at Luka Modric skal gjøre Rød djevel av seg. Nei, i hvert fall ikke med det aller første.

– Nei, han blir nok ikke United-spiller nå. Men jeg håper han forlater Tottenham en gang og at United kommer på banen. Hvis Spurs ikke kommer til Champions League igjen, for eksempel, så vil han sikkert ha ambisjoner om å komme seg videre, avslutter Jo Nymo Matland håpefullt overfor united.no