Spionøyne på CL-rivalene

Mens United slo tilbake fra 0-2 og vant 3-2 over Newcastle, bød helgen på blandede resultater for rødtrøyenes CL-motstandere.

Juventus gjorde som de pleier, mens Valencia plukket poeng mot Barça. Derimot gikk det verre for Young Boys, som gikk på sesongens første nederlag i sveitsisk Superliga.

Udinese 0-2 Juventus

Massimiliano Allegris menn hadde full kontroll hele veien og viste at formkurven i alle fall ikke er på vei nedover før turen til Old Trafford om drøye to uker.

Med 24 poeng på åtte kamper, ligger «Den gamle damen» allerede seks poeng foran sin nærmeste rival, Napoli.

Ifølge OptaPaolo har det bare skjedd fem ganger tidligere i Serie A-historien at et lag har tatt full poengpott etter åtte runder.

Valencia 1-1 Barcelona

Ezequiel Garay utnyttet forferdelig forsvarsspill og satte ballen i mål ved bakerste stolpe etter surr mellom Gerard Pique og Thomas Vermaelen.

Og Valencia, som gikk til kampen med bare én seier i beltet, kunne fort ha scoret flere i kampinnledningen. I stedet måtte de se «that man» Lionel Messi banke inn utlikningsmålet midtveis i omgangen.

Siden kom begge lag til muligheter som kunne ha endt opp i nettmaskene, men flere mål ble det ikke. Med det ene poenget klatret Valencia, med sine 9 poeng, opp én plass, fra 14. til 13., mens Barcelona på sin side måtte overlate tetplassen til Sevilla. De to står med henholdsvis 15 og 16 poeng etter åtte runder.

Young Boys 2-3 Luzern

Da så Jean-Pierre Nsame satte inn 2-1, trodde nok de fleste på tre nye poeng til de suverene ligalederne.

Men gjestene ga ikke opp. Tvert imot satte de inn en sluttspurt ingen hadde sett for seg. Den resulterte i to scoringer, den første etter 82 minutter og den kampavgjørende, den som ødela Young Boys’ plettfrie sesonginnledning, etter 87.

De unge guttene kan likevel trøste seg med at nærmeste utfordrer, FC Zürich, ligger hele 11 poeng bak.