Spionøyne på CL-rivalene

Bayer Leverkusen må klare seg uten nøkkelspiller mot United, mens mexicansk firemålsscorer snudde tap til seier i San Sebastián.

Alle Manchester Uniteds Champions League-rivaler er uten tvil i form etter at både Leverkusen, Shakatar og Real Sociedad vant helgens kamper. To runder gjenstår av årets gruppespill, og United ligger på topp i gruppe A etter to seire og to uavgjortresultat. Bayer Leverkusen ligger uansett rett bak, og Shakhtar er heller ikke uten muligheter til avansement, så lite er avgjort.

Andreplass på Leverkusen

Bayer Leverkusen fortsetter å imponere i Bundesliga, og med borteseieren over Hertha Berlin har laget vunnet fire av de fem siste ligakampene. Laget ligger nå på andreplass, fire poeng bak Bayern München som knuste rivalene fra Dortmund hele 3-0 på Signal Iduna Park lørdag.

I den tøffe bortekampen i Berlin viste Sami Hyypiäs menn hvorfor de holder følge med storlagene så langt i år. Harde Hertha Berlin ga Uniteds CL-motstandere god motstand, og etter halvtimen spilt slet Leverkusen med å finne flyten. Likevel tok bortelaget ledelsen med fjorårets toppscorer Stefan Kießling etter 28 minutter. Etter gode sjanser til begge lag, holdt Leverkusen 1-0 ledelsen ut til tross for enorm innsats hos hjemmelaget.

Verdt å merke seg er det at viktige Sidney Sam (tittelbildet) måtte forlate banen med en lårskade allerede etter fem minutter. Midtbanespilleren, som har scoret ti mål så langt i år, skal dermed være uaktuell for Champions League-kampen mot United på onsdag.

Bayer Leverkusen: Leno – Donati, Toprak, Wollscheid, Can – Rolfes, Bender, Castro – Sam (Hegeler 5) (Kohr89), Kießling, Son (Kruse 73).

Storseier på hjemmebane

Etter en litt rusten start virker det som Shakatar er i ferd med å finne formen hjemme i Ukraina. Lørdag ble stakkars Sevastopol slått hele 4-0 etter mål av Taison, Dmytro Chygrynskiy, Luiz Adriano og kaptein Darijo Srna. Dermed leder Shakatar serien med tre poeng, selv om det skal sies at det er et par lag bak som har to kamper mindre spilt.

Når sant skal sies var kanskje Sevastopol fornøyd med at det kun ble 4-0, i alle fall etter førsteomgang. Shakatar scoret nemlig alle de fire målene før 35 minutter var spilt. Flere av de viktigste spillerne ble tatt ut tidlig, og fikk hvile før midtukekampen mot Real Sociedad. Taison plasserte et langskudd i nedre hjørne, Chygrynskiy og Luiz Adriano scoret på innlegg, mens Srna stod for dagens vakreste da han skrudde inn et frispark. Douglas Costa spilte en god kamp og serverte lagkameratene ved flere anledninger – pass på!

Shakhtar Donetsk: Kanibolotskiy, Srna, Kucher, Chygrynskiy, Ismaily, Stepanenko, Fred (Fernando 46), Costa (Nem 62), Taison, Teixeira, Adriano (Ferreyra 46).

Real SociedadReal Sociedad

Stiftet: 1909
Hjemmebane: Anoeta
Kapasitet: 32.200
Manager: Jagoba Arrasate, 35 år gammel, fra Spania

Firemålsscorer snudde tap til seier

Helgens store navn i San Sebastián må uten tvil være Carlos Vela. Hele fire ganger scoret nemlig den tidligere Arsenal-spissen i 4-3 thrilleren mot Celta Vigo. Etter å ha gitt hjemmelaget ledelsen etter seks minutter fikk imidlertid ikke Vela spesielt mye hjelp av lagkameratene. Ti minutter ut i andreomgang stod det nemlig 1-3.

Men hva Vela spiste til frokost er det nok mange som gjerne skulle visst. Først reduserte mexicaneren til 2-3 før han stjal seieren fra bortelaget med to mål på tre minutter da det nærmet seg slutten. Kanskje det er greit at United ikke skal møte Sociedad og Vela flere ganger denne høsten?

Resultatet betyr uansett at Real Sociedad nå ligger på 6. plass med tre seire på de fem siste kampene. Onsdag venter Shakatar i Champions League.

Real Sociedad: Bravo, Zaldua (Javi Ros 80), Mikel (Agirretxe 66), Iñigo, De la Bella, Markel, Zurutuza (Pardo 38), Xabi Prieto, Chory Castro, Vela, Griezmann.