Spionøyne på CL-rivalene

Seier for Bayer Leverkusen og Shakhtar Donetsk, mens Cristiano Ronaldo smadret Real Sociedad.

Tre kamper, 16 mål. Ingen skal klage på underholdningene i kampene til Manchester Uniteds Champions League-rivaler. To kamper gjenstår av årets gruppespill, og United ligger på topp i gruppe A etter to seiere og to uavgjortresultat. Bayer Leverkusen ligger uansett rett bak, og Shakhtar er heller ikke uten muligheter til avansement, så lite er avgjort.

Målfest i Leverkusen

Sami Hyypiä har gjort en imponerende jobb med Bayer Leverkusen, og etter helgens resultater har Leverkusen like mange poeng som Borussia Dortmund. Bayern München (som Leverkusen spilte uavgjort mot i oktober) er fire poeng fremfor, og er nok vanskelig å gjøre noe med.

Heung-Min Son viste god form, og da kampuret viste 55 minutter så hadde han allerede puttet ballen i mål tre ganger. Først scoret han to mål i førsteomgang, men besøkende Hamburg hentet inn igjen den ledelsen før sørkoreaneren scoret 3-2-målet ti minutt ut i andreomgangen. Kiessling økte til 4-2, men Hamburg gav fortsatt ikke opp. Pierre-Michel Lasogga reduserte før Gonzalo Castro punkterte kampen rett før slutt. 5-3 i en imponerende fotballkamp (i alle fall offensivt) på BayArena.

Bayer Leverkusen: Leno – Donati, Toprak, Spahic, Boenisch – Rolfes (Wollscheid, 92.), Can, Castro – Sam (Kruse, 83.), Kießling, Son (Hegeler, 90.).

To mål var nok

Mens Leverkusen hadde målfest på BayArena, var det en roligere dag på jobben for Shakhtar Donetsk. Motstander var Hoverla Uzhhorod, som hadde hjemmebanefordelen, et lag som ikke er så veldig langt fra nedrykksstreken i den ukrainske serien, og som ville vært under streken om kun poeng tatt på hjemmebane telte.

Serhiy Kryvtsov og Eduardo da Silva scoret hvert sitt mål for Shakhtar i andreomgangen, og de to målene var nok til å sikre bortelaget seieren. Shakhtar har like mange poengtap som seiere i sine bortekamper hittil denne sesongen, noe som er greit å vite siden United avslutter gruppespillet på hjemmebane mot Lucescus mannskap.

Shakhtar er, i skrivende stund, på tabelltopp i Ukraina. Metalist Kharkiv kan i løpet av søndagen ta tilbake plassen helt øverst på tabellen.

Shakhtar Donetsk: Pyatov – Srna, Rakitskiy, Kryvtsov, Shevchuk, Stepanenko, Fred, Costa (Nem, 78.), Bernard, Teixeira, Ferreyra.

Real SociedadReal Sociedad

Stiftet: 1909
Hjemmebane: Anoeta
Kapasitet: 32.200
Manager: Jagoba Arrasate, 35 år gammel, fra Spania

Stortap mot Ronaldo & co

Riktignok skal ikke Real Sociedad spille flere ganger mot Manchester United i årets gruppespill, men supporterklubbens spionasjeavdeling hviler aldri.

Lørdag reiste La Real til et annet lag med «Real» i navnet sitt, nemlig Real Madrid. Etter en perioder på nesten to måneder uten en seier, har Real Sociedad i det siste vist en helt annen form. Riktignok ble det bare ett poeng på to kamper mot United, men i ligaen har resultatene vært gode. Spesielt offensivt har mye fungert, ledet an av Antoine Griezmann. Griezmann har, etter et nytt mål mot Real Madrid, nå scoret i fem ligakamper på rad, og står med sju mål på de fem kampene.

Men målet hans mot Real Madrid var ganske nytteløst, siden hovedstadslaget allerede ledet 4-0 på det tidspunktet. To mål av en gammel United-kjenning, samt mål fra Sami Khedira og Karim Benzema, var grunnen til det. Med et kvarter igjen på klokka var det over en time (om en inkluderer pausen) siden forrige Ronaldo-scoring, noe som kan karakteriseres som en aldri så liten måltørke, så han sikret hat-tricket og fastsatte sluttresultatet med det til 5-1.

Blir i Madrid? Det tror The Times-journalist Oliver Kay.
En tar ikke poeng mot Manchester United ustraffet, det sørget Cristiano Ronaldo for.

Real Sociedad: Bravo, Martínez (Ansotegi, 59.), José Ángel, Elustondo (Zurutuza, 45.), González,  Iñigo Martínez, Vela, Bergara, Seferovic (De la Bella, 45.), Xabi Prieto, Griezmann.