– Spillestilen kommer til å utvikle meg som spiller

Aaron Wan-Bissaka er fornøyd med velkomsten, og tror hans utvikling vil ha godt av United-overgangen.

Aaron Wan-Bissaka gjorde en fin figur for United i andreomgangen mot Perth Glory – nysigneringens første opptreden i United-drakt.

Høyrebacken snakket med pressen etter kampen mot Perth Glory – blant andre Daily Telegraph og Evening Standard – og kunne fortelle at tilpasningsfasen i sin nye klubb har gått veldig fint.

– Gutta har vært veldig gode med meg. Jeg ble overrasket – bokstavelig talt fra det øyeblikket jeg kom, så har alle snakket med meg, og oppmuntret meg med råd. Det har hjulpet meg mye. 

Dette trengs kanskje også i det som er en helt ny hverdag for 21-åringen. Wan-Bissaka er vant til å spille under Roy Hodgson, i en klubb som det er vesentlig mindre oppmerksomhet rundt enn det han vil oppleve i United.

– Jeg vil si at [den største forskjellen fra Palace] har vært spillestilen – måten de jobber på, intensiteten. Det kommer til å utvikle meg som spiller. Jeg ønsker alltid å presses for å kunne nå mitt potensial.

Presset med å spille for en klubb som Manchester United er ikke noe han frykter.

– Jeg prøver å ikke fokusere på den delen. For meg handlet det bare om å utvikle meg som spiller, og min evne til å hjelpe laget fremover. Jeg forventet [presset] da jeg kom hit. Det er en stor klubb. Jeg må bare spille mitt spill, og blokkere det ut.

– Jeg ønsket å ta utviklingen min til det neste nivået, og dette var laget hvor jeg tenkte jeg kunne gjøre det. 

Den eneste andre som har gått fra Crystal Palace til Manchester United tidligere, er Wilfried Zaha.

Kantspilleren ble aldri noen suksess i Manchester United – hvem vet om han kanskje kunne blitt det hvis han hadde spilt under Sir Alex Ferguson – og Wan-Bissaka røper at han har fått med seg et godt råd på veien fra den tidligere United-spilleren.

– Da han fikk vite at jeg gikk til United, så fortalte han meg bare at jeg må spille uten frykt. Han sa at jeg bare skulle spille mitt spill, og gjøre hva jeg gjorde sist sesong. 

– Han var glad på mine vegne, og at jeg skal fortsette med å jobbe hardt, og å gjøre hva jeg gjør [ellers].

Wan-Bissaka er mest kjent for taklingsstyrken, og har derfor hatt kallenavnet «The Spider» på grunn av måten hans lange bein kan løse en del vanskelige situasjoner på.

Mot Perth Glory vant Wan-Bissaka alle fem taklingene sine. Selv mener han at dette handler om fysiske forutsetninger vel så mye som noe annet.

LES OGSÅ: – Wan-Bissaka er nesten umulig å komme forbi én mot én
LES OGSÅ: «Europas beste til å takle og som Cancelo til å drible»

– Jeg tror ikke jeg lærte det, jeg tror det bare handler om rekkevidden til beina mine. Da jeg var 18 gikk det opp for meg at jeg hadde [fordelen med] den lengden, så jeg bruker det til min fordel.

– En må ha god timing for å utføre taklingene, men det handler om konsentrasjon, for en kan ikke gamble med det.