Familj: Hustru Frida, son Rio (5 år) och dotter Penny (2 år).
Gör: Frilansjournalist (för bland annat united.no), lärarstudent och bloggare.
Första idol: Jesper Olsen.

David De Gea – 7
Chanslös på målet. Stensäker i övriga ingripanden.

Paddy McNair – 6
Svårt i första halvlek bortsett från pangskottet som ledde till hörnan som gav 1-0. Lyfte sig i andra halvlek och fyllde på snyggt.

Chris Smalling – 6
Dröminhopp! Aldrig förr har en inhoppare gjort två mål i första halvlek i Premier League förrän Maidstones finest fick för sig att göra just detta! Helt virrig i försvarsspelet dock där han tappade Ings vid 1-1 och i andra halvlek hade långtgående planer på att bjuda Burnley på ytterligare ett.

Jonny Evans – 4
En fullkomligt bedrövlig säsong så här långt missade i markering första hörnan, halkade på mellanhand när Kightly kom fri, nickade ut till hörna helt i onödan, gav Burnley omställningar med felpassningar … Louis van Gaal gav Evans hans första ligastart på en månad tack vare/på grund av Shaws avstängning. Kan mycket väl vara hans sista vår som Unitedspelare.

evans4

Marcos Rojo – 6
Uniteds bäste försvarare totalt sett och bortsett från ett par missöden i går var han åter den som visade mest skicklighet och jävlaranamma. Men han är helt klart bättre i mitten och lär gå tillbaka dit på måndag då Shaw är tillbaka.

Daley Blind – 6
37 minuters spel som ensam mittfältare, med många av dessa skadad sedan ögonbrynet sprack. Förhoppningsvis tillbaka snabbt.

Wayne Rooney – 5,5
Sur. Yttermittfältare, innermittfältare, defensiv mittfältare. Kaptenen är snart mittback och det vore inte otroligt att han skulle vara bättre där än han är på mittfältet. Varnad. Han må ha avslutat matchen som balansspelare, men han agerar inte som en spelare i balans.

Angel Di Maria – 6,5
Hade i alla fall fart under fötterna. Vackert inlägg till 2-1. Fixade United första straff på tio månader och såg bättre ut när han blev en mer renodlad kantspelare efter paus. Minus: tappade bollen onödigt strax innan Burnleys kvittering. Men det är det man får med Di Maria – både briljans och bolltapp.

dimariabu

Adnan Januzaj – 6
Egentligen vill jag ge honom mer än godkänt för hans envishet och förmåga att inte bli desillusionerad efter flera misslyckade dribblingar och djupledspassningar. Men faktum är att han trots alla sina försök inte fick till mer än ett nästan-mål på stopptid. Helt klart är att han trivs bäst när spelet öppnar upp sig och United har ledningen. Intressant att han får fortsatt förtroende av van Gaal, intressant också att se om det förtroendet gör ett litet uppehåll.

Robin van Persie – 5
Holländaren gjorde sitt blott andra mål för året och det på Uniteds första straff på tio månader. Såg frustrerad ut igen och känslan jag har – och hade – är att han inte är många steg från ett rött kort. Balotelli-glädje efter 3-1-målet var kanske också ett tecken på att han inte är helt nöjd med vare sig själv eller laget.

Falcao – 5
73 hemska minuter för colombianen. Noterades dock för en assist. Varnad och hans protester efter det gula kort verkade helt uppåt väggarna galna då jag missade att se att han verkligen träffade bollen. Samarbetet med RvP var obefintligt, både spelarna kommer för att möta boll, ingen har något djupledsspel i sig och det blev bättre fart på anfallen så fort Wilson kom in med just fart.

Ander Herrera – 6,5
Matchen ändrade lite karaktär när Den Ständige Bänkvärmaren kom in. Som matcher så ofta gör. Snabbt uppfattat när han la bollen ut till Di Maria som strax därpå fixade straffen.

Fotnot: Phil Jones och James Wilson spelade för kort tid för att betygsättas.