Tirsdag inneholdt en ny rekke med landskamper, der Uniteds representanter naturligvis igjen var blant de som skulle i aksjon.

Eric Bailly og Elfenbenskysten tapte sin kamp mot Kamerun, noe som betyr at «elefantene» fra vest-Afrika ikke blir å finne i VM neste år. Anthony Elanga og hans svenske lagkamerater på U21-laget gikk også på et tap i sin EM-kvalikkamp.

Ethan Galbraith var på sin side kaptein for det nordirske U21-landslaget, som også gikk på tap i sitt møte med Malta. James Garner fikk det ikke lettere med det engelske U21-laget, som tapte for Georgia.

Kamerun 1-0 Elfenbenskysten

Eric Bailly og Elfenbenskysten blir ikke å finne i verdensmesterskapet i Qatar neste år. Det ble klart etter den avgjørende bortekampen mot grupperival Kamerun tirsdag kveld.

Ivorianerne kom til kampen med ett poengs forsprang på kamerunerne og ville følgelig komme seg til den avgjørende utslagsrunden med seier eller uavgjort.

Den plassen var det dog hjemmelaget som sikret seg i Yaoundé.

Bailly (3)
JUBILANT: Eric Bailly spilte tirsdag sin 40. kamp for det ivorianske landslaget, men klarte ikke å få med seg det resultatet han ønsket seg.

Midtveis gjennom den første omgangen vant kamerunerne ballen tilbake på høyresiden langt inne på Elfenbenskystens banehalvdel. Ballen havnet til slutt hos Karl Toko Ekambi, som fyrte løs på ivorianernes mål. Bailly klarte ikke å komme seg opp i situasjonen tidsnok og ballen havnet i nettmaskene bak Sylvain Gbohouo.

Gjestene klarte aldri å snu kampen og måtte dermed innse at Qatar-VM går uten dem.

Elfenbenskysten må på sin side ut i en avgjørende playoff mot en annen gruppevinner. De andre lagene som er klare for siste hinder er Algerie, Tunisia, Nigeria, Mali, Egypt, Ghana, Senegal, Marokko og Den demokratiske republikken Kongo.

Irland U21 1-0 Sverige U21

Heller ikke for Anthony Elanga og det svenske U21-laget skulle det lykkes tirsdag kveld. De blågule kom til kampen som gruppeledere i sin EM-kvalifiseringsgruppe, mot et irsk lag som sto med syv færre poeng enn sine gjester i Dublin.

Elanga kom til kampen i forrykende målform, med syv mål på sine syv U21-landskamper. Kantspilleren scoret to mot Bosnia foregående fredag, men i den irske hovedstaden var det bare Ollie O’Neill som fant nettmaskene, med kampens siste spark på ballen.

Dermed ble det tap for de svenske ungguttene, som antakelig må se sine italienske tabellnaboer passere dem når støvellandets unge og lovende spiller neste gang.

Nord-Irland U21 0-2 Malta U21

Nordirene er akterutseilte i kampen om en plass i VM og det ser ikke veldig mye bedre ut for U21-lagets sjanser for EM-sluttspill i 2023 – spesielt ikke etter tirsdagens tap for Maltas fremadstormende.

Litt over halvtimen inn i kampen så nordirenes Trai Hume rødt, før gjestenes Marcus Grima sendte sitt land i føringen rett etter pause.

Ethan Galbraith var kaptein og spilte 90 minutter for Nord-Irland, men klarte ikke å inspirere sine lagkamerater til noen snuoperasjon. I stedet var det Maltas Andrea Zammit som satte spikeren i kista da han doblet ledelsen i kampens siste ordinære minutt.

Dermed kan nordirene nok vinke farvel til sluttspillet i Georgia og Romania.

Georgia U21 3-2 England U21

Den yngre utgaven av «Three Lions» spilte tirsdag ettermiddag treningskamp borte mot Georgia, og de engelske ungguttene kan prise seg lykkelige over at kampen ikke teller i noen større sammenheng.

England slet nemlig mot de georgiske ungguttene, som utkjempet og fraløp sine gjester, som hadde Uniteds James Garner i startoppstillingen.

Giorgi Guliashvili sørget for georgisk ledelse etter 24 minutter, før samme mann doblet rett etter pause. Midtveis gjennom den andre omgangen la navnebror Giorgi Gocholeishvili på til 3-0, før Sam Greenwood reduserte få minutter før slutt.

På overtid fastsatte innbytter Marc Guehi resultatet til 3-2, etter scoring på et hjørnespark.

Garns
FIKK 77 MINUTTER: Men James Garner klarte ikke å hjelpe sitt lag til seier mot Georgias U21-lag tirsdag.

Garner skal ha ros for en god blokkering etter en georgisk corner etter tolv minutter, men foruten dette var det ingen stor kamp fra mannen som er utleid til Nottingham Forest denne sesongen. Han pådro seg også et gult kort etter en sen og noe unødvendig takling etter 72 minutter.

Det ble også noe av det siste Garner gjorde i kampen, ettersom han ble byttet ut få minutter senere.

England ligger for øvrig på andreplass i sin kvalikgruppe foran EM i 2023, to poeng bak Tsjekkia, som riktignok har én kamp mer spilt.

Flere VM-skjebner kan påvirkes

I tillegg til de ovennevnte, var det flere United-spillere som ble påvirket av resultatene i tirsdagens kamper, uten at de selv var i stand til å delta selv.

Edinson Cavani er som kjent ute med skade og kunne derfor ikke bidra for det uruguayanske landslaget.

Mannskapet til Oscar Tabarez tapte 0-3 for Bolivia, og dermed ringer varsellampene i Uruguay. Cavani og kompani må passere to andre lag for å i det hele tatt komme seg til en playoffplass. Uruguayanerne er à poeng med Chile og Colombia på femte- og sjetteplass, men disse har også én kamp mindre spilt.

France v Wales - International Friendly
KAN BLI Å SE I QATAR: Dylan Levitt og Wales er i alle fall klare for playoff etter VM-kvalifiseringen.

Et land som derimot er sikret playoffplass er Dylan Levitts Wales. Den unge midtbanemannen måtte riktignok melde forfall før de avgjørende novemberkampene, men kunne se sine lagkamerater ta det avgjørende poenget med sin uavgjortkamp mot gruppevinner Belgia.

Skadde Paul Pogba og Raphaël Varane spilte heller ikke for Frankrike i tirsdagens møte med Finland, men «Les Bleus» var allerede gruppevinnere og klare for VM neste år.

De blåkledde klarte seg uansett greit uten United-duoen. Kylian Mbappé og Karim Benzema sørget for fransk 2-0-seier i Helsinki.