Garns

Burde hatt assist – byttet ut i stedet

Vi fulgte United-spillerne på landslagsoppdrag, på en dag der to av Ole Gunnar Solskjærs menn har vært i aksjon.

Eric Bailly og hans ivorianske lagkamerater møtte Malawi i en VM-kvalifiseringskamp som endte med 2-1-seier til «elefantene», mens James Garner spilte fra start for det engelske U21-landslaget, da de møtte Andorra.

Dylan Levitt er med i den walisiske landslagstroppen, men er verken i startelleveren eller på benken når dragelandet møter Estland.

Andorra U21 0-1 England U21

Kvalifisering til U21-EM

Mål: 0-1 Rowe (67.).

James Garner fikk tillit fra start og spilte 56 minutter før han ble byttet ut.

Uniteds unge midtbanegeneral, som denne sesongen er utlånt til Nottingham Forest, hadde flere muligheter til å notere seg for målpoeng. 20-åringen hadde et halvfarlig skuddforsøk i første omgang, før han burde ha fått assist etter pause.

Med sin presise høyrefot la Garner ballen på et sølvfat for tidligere Liverpool-spiller Rhian Brewster, men Sheffield United-spilleren klarte ikke å dytte ballen mellom stengene.

I stedet ble angriperen utvist bare minutter senere, etter det kampens dommer anså som en albue. England-trener Lee Carsley måtte endre på planene, og dermed måtte Garner finne seg i å bli byttet ut før timen var spilt.

Fra benken kunne Garner se Emile Smith Rowe score kampens eneste mål på kontring, etter en andorransk corner. Liverpools Curtis Jones fant Rowe med en fin stikker, og Arsenal-spilleren satte ballen i iskaldt i mål.

Ettersom dette ble kampens eneste mål, går engelskmennene opp på en andreplass i EM-kvalifiseringens gruppe G, bak Tsjekkia.

Kampen ble Garners andre på U21-landslaget. Debuten kom i 2-0-seieren over Kosovo i september. Midtbanemannen var ubenyttet reserve da England spilte 2-2 mot Slovenia tidligere denne landslagsperioden.

Elfenbenskysten 2-1 Malawi

VM-kvalifisering

Mål: 1-0 Nicolas Pépé (3.), 1-1 Khuda Muyaba (20.), 2-1 Franck Kessié (65.).

Uniteds første landslagspiller i aksjon mandag var Eric Bailly, som spilte samtlige 90 minutter da Elfenbenskysten slo Malawi med sifrene 2-1.

De oransjekledde «elefantene» kom til kampen med muligheten til å ta førsteplassen i VM-kvalifiseringens gruppe D, før de avgjørende novemberkampene. Mandagens seier gjør at ivorianerne har en stor fordel over grupperival Kamerun i kampen om Qatar-billettene.

Det skal Bailly ha sin del av æren for, etter at han var nest siste ivorianer på Elfenbenskystens åpningsmål. Det skal sies at Malawi-forsvarerne nok burde ha gjort en bedre jobb med å stoppe United-stopperens pasning, før den endte opp hos Nicolas Pépé, som bredsidet ballen i mål fra kanten av sekstenmeteren.

SERVITØR: Eric Bailly kunne smile etter å ha lagt opp til Elfenbenskystens første mål mandag. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Malawi svarte få minutter senere ved Khuda Muyaba, men de rødkledde klarte ikke å holde på uavgjortresultatet. Midtveis gjennom andreomgangen skaffet Gervinho straffe for ivorianerne, og Milan-spiller Franck Kessié ekspederte ballen sikkert i mål.

Bailly spilte ikke Elfenbenskystens første kamp denne landslagspausen – for øvrig også denne mot Malawi – ettersom kampen foregikk i Sør-Afrika, som er rødlistet i England. Dermed ville Bailly ha måttet gå i karantene ved hjemkomst i Manchester.

Raphaël Varane pådro seg en skade da Frankrike slo Spania i Nations League-finalen, noe som betyr at Bailly kan komme til å bli en viktig mann for United den neste tiden. Kaptein Harry Maguire er også ute med skade.