Tok tre poeng og tabelltoppen i Premier League

Paul Pogbas volleyscoring ble til slutt tungen på vektskålen i en tett kamp på Turf Moor.

Det var ikke rent lite som sto på spill for Manchester United tirsdag kveld. Med poeng mot Burnley ville laget gå opp på tabelltopp i Premier League, etter 17 kamper spilt. De rødkledde hadde ikke ledet serien så sent i sesongen siden lagets trener het Sir Alex Ferguson.

Med seier ville også Ole Gunnar Solskjærs menn skaffe seg et veldig godt utgangspunkt inn mot søndagens gigantmøte med Liverpool. En feilfri uke ville nemlig gi tabelltopp og seks poeng ned til de regjerende mesterne fra Merseyside.

Men først måtte altså Burnley slås, noe som i seg selv ikke så ut til å være en lett oppgave. Laget fra Turf Moor kom fra bare to tap på ti kamper, etter en periode der de hadde sett mer ut som den forsvarsmuren man hadde blitt vant til å se dem som.

DUELLANTER: Ole Gunnar Solskjærs offensiv møtte Sean Dyches forsvarsmur.

Burnley begynte best

Og det var vertene som kom best ut av åpningsminuttene. Etter rundt ti sekunder landet ballen hos Robbie Brady på kanten av sekstenmeteren. Iren fyrte av, men ballen føk godt utenfor metallet bak David de Gea.

Før kampen advarte Ole Gunnar Solskjær sine gutter mot det høye presset til Burnley, uten at det så ut til å hjelpe i åpningsminuttene. Det var nemlig Sean Dyches gutter som spilte seg til halvfarligheter, mens United slet med å komme seg ut av egen banehalvdel med ballen i behold.

Det skulle gå et drøyt kvarter før bortelaget fikk etablert et skikkelig overtak inne på Burnleys halvdel. Det endte også med lagets første avslutning, da Luke Shaw fant Bruno Fernandes på kanten av boksen. Portugiseren testet skuddfoten, men keeper Nick Pope var med på notene.

FREKK OG FREIDIG: Anthony Martial forsøkte seg på en avslutning som kunne ha blitt hengt opp på Nasjonalgalleriet, hadde den bare gått i mål.

Tre minutter senere var det Anthony Martials tur til å prøve seg, da han fikk et innlegg av Fernandes. Franskmannen forsøkte seg på et frekt brassespark, men ballen endte opp i den burgunderfargede blokka.

Det kunne ha vist seg å bli kostbart, ettersom vertenes Chris Wood kom til en god sjanse få minutter senere. Etter flott kombinasjonsspill fikk newzealanderen skyte fra 16 meter, men heldigvis for United slengte en heroisk Eric Bailly seg i veien for avslutningen.

Martial fikk en ny god mulighet etter et brudd midt på Burnleys halvdel. Etter en pasning fra Nemanja Matic fikk angriperen fyre av fra drøye 16 meter, men avslutningen gikk utenfor.

KONTROLL: Etter en frisk start fra Burnley, hadde Eric Bailly og hans forsvarskolleger stort sett kontroll på motstanderspissene.

Flere store dommeravgjørelser

Deretter fulgte en voldsomt lang VAR-situasjon dommerne måtte ta stilling til. Først gikk Luke Shaw knallhardt til mot Johann Berg Gudmundsson, uten at Kevin Friend tok til fløyta. United benyttet muligheten til å kontre, og plutselig var Edinson Cavani og Martial alene med Ben Mee og Robbie Brady.

Uruguayanske Cavani ble felt av Brady, noe som ga frispark i farlig posisjon, samt gult kort til Burnley-kantspilleren. Dødballen skulle det dog drøye med, ettersom VAR skulle se på om hjemmelagets irske ving skulle få rødt kort for å frata United en scoringsmulighet.

HIT, MEN IKKE LENGER: Robbie Brady stoppet Edinson Cavani med ureglementerte midler, men ble reddet av at United hadde gjort det samme kort tid tidligere.

Det hele tok noen minutter, ettersom dommerteamet skulle se på flere situasjoner i forkant av fellingen. Til slutt konkluderte Friend og kompani med frispark mot Shaw i den første situasjonen.

Få minutter senere så det likevel ut til at det var United som tok ledelsen, da Shaw fant Harry Maguire med et flott innlegg. Den høyreiste forsvareren hoppet høyest og stanget ballen over målstreken, men Friend blåste resolutt i fløyta for armbruk mot back Erik Pieters.

UENIG: Harry Maguire var nok ikke enig i alle dommeravgjørelsene på Turf Moor.

Før førsteomgangen var over, hadde Martial forsøkt seg igjen. Den franske landslagsspilleren fikk ballen fra Cavani, brukte to berøringer på å kontrollere kula, før han siktet seg inn på det lengste krysset. Dessverre for 25-åringen sto igjen Nick Pope parat.

Dermed gikk lagene målløst av banen, etter en omgang der Burnley hadde overtaket i starten, før United vokste seg stadig mer inn i rollen som det førende laget.

Cavani med flere muligheter

Slik fortsatte det også i den andre omgangen, med et United-lag som spilte seg til stadig farligere posisjoner. Cavani fikk en god sjanse, etter fantastisk forarbeid av Paul Pogba, Fernandes og Martial, men den ellers så treffsikre 33-åringen bommet på ballen.

Ettersom minuttene gikk, senket også Burnley seg stadig lavere i banen. Dermed kunne United flytte spillet langt inn på hjemmelagets halvdel og skape flere halvfarligheter, ved både Fernandes og Cavani. Likevel klarte aldri Rashford og kompani å finne den avgjørende avslutningen eller siste pasningen i løpet av andreomgangens første 20 minutter.

Cavani fikk en ny god mulighet midtveis gjennom den andre omgangen, da en svak Burnley-klarering landet i beina hans etter et hjørnespark. Uniteds nummer syv dro med seg ballen over på venstrefoten, men avslutningen fra kort hold havnet utenfor stolpen.

FRUSTRERT: Edinson Cavani kunne ta seg til hodet i skuffelse etter flere misbrukte sjanser.

Pogba avgjorde

Da ingen i frontfireren klarte å levere det avgjørende støtet, tok Paul Pogba steget frem. Marcus Rashford fant franskmannen på kanten av boksen med en presis pasning. Midtbanegeneralen timet sin volley til perfeksjon, og da ballen gikk via Matthew Lowton, var Nick Pope satt helt ut av spill.

Dermed sendte 27-åringen sitt lag i føringen, etter en andreomgang der han hadde dominert Burnleys midtbane nærmest fullstendig.

POGBOOM: Her er Paul Pogba i ferd med å score kveldens eneste mål.

Pogba kunne også fått sitt andre målpoeng med ni minutter igjen på klokken, da han lurte ballen inn til Martial, som kunne skyte fra kort hold. Dessverre for de to landsmennene blokkerte James Tarkowski i siste liten.

Etter dette kom Burnley på det som kunne likne en sluttspurt. Mee var nære ved å finne innbytter Matej Vydra i boksen, men pasningen ble for upresis. Deretter var Josh Brownhill ikke langt unna å score fra distanse, men skuddet snek seg utenfor stolpen til David de Gea.

Nevnte Vydra kom også nærme få øyeblikk senere, men på karakteristisk vis var Eric Bailly i veien. På det påfølgende hjørnesparket landet ballen igjen hos samme mann, men heller ikke denne gangen ble det tellende resultat for tsjekkeren.

Burnley-kanonaden tok ikke slutt med det. Etter klabb og babb i Uniteds boks landet ballen hos Tarkowski, som kunne skyte fra syv meter. Det ble sleiv for midtstopperen og innbytter Scott McTominay kunne heade ballen unna, før dommer Friend blåste av etter en kollisjon mellom Luke Shaw og Ben Mee.

På overtiden fikk også United en mulighet, da Cavani fant Martial, som fikk muligheten til å punktere kampen. Franskmannen skjøt i stedet midt på Pope, som kunne parere.

Senere fikk Vydra en ny mulighet fra distanse, men heller ikke denne gangen skulle det lykkes for spissen.

Det ble også det siste nevneverdige som skjedde på Turf Moor. Med det tok United en ny, men hardt utkjempet seier. Det betyr også at Ole Gunnar Solskjær leder laget sitt inn i rivaloppgjøret mot Liverpool som ligaledere, etter 17 spilte kamper. Forrige gang klubben ledet så langt ut i sesongen, vant United ligagull.