Spår Rashford vil bli verdensklasse

– Noen ganger sperrer vi øynene opp når vi ser hva han gjør på trening, sier Gareth Southgate.

I kveld starter Marcus Rashford trolig på topp for England mot Brasil på Wembley, og England-manager Gareth Southgate tror den unge United-angriperen vil bli en av nøkkelspillerne for England i årene som kommer.

– Blant de beste jeg har jobbet med

– Han er en veldig spennende spiller som har begge beina godt plantet på jorden, og som ønsker å forbedre seg hele tiden. Jeg er sikker på at han kommer til å bli en klassespiller. Han har allerede ferdighetene og grunnlaget som andre toppspillere jeg har jobbet med, men han er bare 20 år, sier Southgate.

STARBOY: Marcus Rashford storspiller for Englands landslag og høster ros fra manager Gareth Southgate.

Englands manager møtte pressen i forkant av tirsdagens landskamp mot Brasils stjernegalleri på Wembley og med en skadeskutt England-tropp, velger trolig Southgate å gi Rashford sjansen på topp mot Brasil.

Sist sesong var Rashford den United-spilleren som var på banen i flest kamper under José Mourinho, og Southgate skjønner godt hvorfor. 

– José Mourinho vet hva han gjør og han bruker ham (Rashford, red. anm) i alle de store kampene og han spiller i nesten samtlige kamper. Roy Hodgson så det samme. Vi ser på ham som en betydelig del av Englands fremtid, sier Southgate.

– Fantastiske ferdigheter

Marcus Rashford har allerede scoret syv mål på sine 18 kamper denne sesongen (elleve fra start) og er i rute til å slå fjorårets antall scoringer (elleve) med god margin.

MÅLFARLIG: Marcus Rashford og lagkameratene jubler for scoring mot Basel i Champions League.

Southgate er sikker på at Rashford vil finne veien til nettmaskene både for klubb- og landslag hyppig i tiden som kommer. 

– Han kommer til å score. Definitivt. Teknikken og avslutningsferdighetene er fantastiske. Ganske ofte ser vi hva han gjør på trening og sperrer øynene opp. Han er en veldig spennende spiller, sier Southgate.

Englands kamp mot Brasil starter klokken 21.00 tirsdag kveld.