Espana

Spania tok seg videre til tross for De Gea-konkurrentens vanvittige tabbe

Mandag var det duket for EMs femte åttedelsfinale, da storkanonene Spania og Kroatia barket sammen i danske Parken.

Kampen ble av det dramatiske slaget, før spanjolene til slutt sikret seg avansementet med sifrene 5-3 etter ekstraomganger.

Holdt De Gea ute av laget, men ikke ballen ute av målet

David de Gea ble igjen henvist til benken til fordel for Athletic Bilbaos Unai Simon, slik han også ble gjennom hele gruppespillet.

Det valget angret kanskje Spania-trener Luis Enrique på midtveis inn i den første omgangen. Da sviktet nemlig Simon totalt i et mottak etter en pasning fra Pedri, ballen spratt over burvokterens fot og inn i det spanske målet til kroatisk ledelse.

Det absurde selvmålet til tross, Enrique valgte å holde De Gea på benken.

Det så han ut til å få god uttelling for, ettersom Simon gjorde en særs kvalifisert redning midtveis gjennom den andre omgangen. 24-åringen stoppet også flere gode kroatiske muligheter, samtidig som han var del av et forsvar som ikke hengte helt sammen, noe som totalt ga tre spanske baklengsmål.

Croatia v Spain - UEFA Euro 2020: Round of 16
KUNNE FEIRE TIL SLUTT: Unai Simon kunne juble for avansement, til tross for en gedigen blunder.

Så er spørsmålet om keepertabben og de tre innslupne er nok til at vår mann gjenvinner plassen før kvartfinalen, eller om Simon reddet seg inn i igjen med de gode redningene sine.

Kan møte Pogba i neste runde

Før det svake spanske forsvaret virkelig kom på gyngende grunn, var det dog et Spania som tilsynelatende var ivrige etter å komme seg videre til kvartfinalene.

Før pause hadde nemlig Pablo Sarabia satt inn utlikningen etter et vedvarende spansk trykk, før Cezar Azpilicueta sendte ibererne i ledelsen kvarteret etter hvilen. Deretter snek Manchester City-spiller Ferran Torres seg inn bak det kroatiske forsvaret, før han satte inn 3-1, et mål som så ut til å sende Spania videre.

Men kroatene ga ikke opp av den grunn. Med 13 minutter igjen på klokka kriget Mislav Orsic inn 3-2, før samme mann serverte Mario Pasalic, som utliknet til 3-3 på overtiden, noe som sørget for ekstraomganger i Parken.

KROATISK JUBEL: Mario Pasalic sendte lagene ut i ekstraomganger, der jubel ble snudd til skuffelse for kroatene.

Der var spanjolene sterkest. Alvaro Morata lurte seg fri på bakerste stolpe etter et innlegg, før han hamret ballen inn til 4-3. Kort tid etter sto Mikel Oyarzabal for 5-3-målet, og denne gangen holdt tomålsledelsen helt inn.

Dermed er Spania videre til neste runde, der motstanderen kan bli Paul Pogbas Frankrike, om de tar seg videre fra møtet med Sveits.