Southgate tar Rashford i forsvar

United-spilleren har mottatt mye kritikk etter fredagens landskamp mot Kroatia.

Det har nok ikke vært den sesongstarten Marcus Rashford ønsket seg.

Angrepsspilleren har bare startet i Premier League ved to anledninger, og har så langt bare ett mål for United.

På fredag hadde Rashford to eventyrlige muligheter til å avgjøre kampen for England, som slet med å finne nettmaskene mot Kroatia.

Debatten har i ettertid gått heftig i sosiale medier; er Rashfords avslutningsegenskaper rett og slett for dårlige? 

– Målene vil komme!

Mange peker på det faktum at Rashford stadig spiller venstreving, og sjelden får muligheten som en ren spiss.

Den posisjonen er okkupert både på landslag og klubblag, av henholdsvis Harry Kane og Romelu Lukaku.

LES OGSÅ: Tallenes klare tale: Rashford er Manchesters gullgutt!

IKKE MÅL: Rashford hadde to enorme muligheter med bare noen minutters mellomrom mot Kroatia, men ingen gikk mellom stengene.

Gareth Southgate ønsker ikke å helle bensin på bålet, og understreker at målene vil komme før eller siden for Rashford.

– Jeg var utrolig fornøyd med at han fant de posisjonene hvor sjansene oppsto, og han så stadig farligere ut utover i oppgjøret. Glem ikke at han scoret to mål for oss forrige måned (mot Spania og Sveits), og vi elsker Rashford i laget vårt, sa Southgate.

– Han vil sette flere av de mulighetene enn hva han bommer på. Det viktigste for meg er uansett at vi skapte gode sjanser, og spillere som Rashford, Kane og Sterling vil sette de i mål på et tidspunkt – vi må bare fortsette å skape de!

Avhengig av bedre uttelling

At Rashford besitter et av de største talentene på balløya, er det liten tvil om.

Unggutten som fikk sitt gjennombrudd under Louis van Gaal i 2015, har vært et fast inventar i United-troppen også under Mourinho, som nylig slo tilbake mot anklager om at Rashford får for lite spilletid.

Rashford, som spiller mer enn for eksempels Manchester Citys Gabriel Jesus, har derimot dårlig uttelling foran mål – og kanskje er det her ungguttens største utfordring ligger.

Faktum er at Rashford figurerte i 51 kamper forrige sesong, og sto igjen ved sesongslutt med 13 mål for United. Vi tar med oss at Rashford ble matchvinner med syv av disse målene, men Mourinho forventer nok at Uniteds nye nummer 10 tar ytterligere steg denne sesongen.

SENKET LIVERPOOL: Rashford herjet mot Liverpool på Old Trafford forrige sesong, og senket rivalen med sine to scoringer.