Southgate-advarsel til Rooney

Den engelske landslagssjefen hinter om at Wayne Rooney bør tenke seg om to ganger i sommer.

Da Gareth Southgate tirsdag holdt sin pressekonferanse i forbindelse med de kommende landskampene mot Skottland og Frankrike ble han naturlig nok spurt om utelatelsen av Rooney.

– Jeg er klar over at det alltid er en stor sak når du ikke tar ham (Rooney) med. Han har ikke spilt mye for klubben sin denne sesongen, så han har ikke fått nok kamptrening. Det virker som Wayne må ta noen avgjørelser i sommer vedrørende neste sesong, sa Southgate, ifølge Telegraph.

– Håpet er at han skal komme tilbake og spille bra. Med en spiller av hans kaliber er det umulig å avskrive ham for fremtiden. Jeg ønsker meg en formsterk Rooney. Han har vært en fantastisk spiller for oss, og hvis han kan komme tilbake til det nivået, er det ingen grunn til at han ikke skal være i troppen.

Rooney, som står med 119 landskamper, startet kun 15 av 38 seriekamper for Manchester United denne sesongen. Etter finalen i Europa League mot Ajax hintet 31-åringen om at han hadde bestemt seg, men at han ville bruke feriedagene til å ta en endelig avgjørelse.

England-spissen skal ha tilbud fra både Kina og USA. På pressekonferansen hintet Southgate om at han foretrekker å se Rooney i en annen liga.

– Jeg har sett litt av MLS, og det holder åpenbart ikke samme nivå som Premier League. Ligaen i Kina vet jeg ikke nok om, for å være ærlig. Du ønsker at spillerne dine skal spille størst mulig kamper. Det er da de blir testet best.

I motsetning til Rooney er Marcus Rashford, Jesse Lingard, Chris Smalling og Phil Jones med i den engelske landslagstroppen.